Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hláška při zapnutí a zobrazení internetu

ahoj,teď se vrátil syn z internátu s notebookem (asus-vista),a při zapnutí jsem si všiml,že má černou obrazovku a hlášku,že počítač nebyl správně vypnutý.Říká,že tohle se mu objevuje již delší dobu.
ale vypíná to správně.Nevím,jestli to má spolu nějakou souvislost,ale včera se mu začal objevovat seznam nebo centrum bez obrázků,některé řádky jdou přes sebe.Nevíte prosím co tohle obojí znamená?Nevím,jestli to nemá něco společného,tak to píšu dohromady.Díky.M.Ps:Ten internet blbne na mozille.Explorer se zobrazuje normálně

Předmět Autor Datum
nejsem si jistej jestli radim dobře ale zkus to otestovat na viry..
rychlik91 11.09.2009 17:46
rychlik91
počítač nebyl správně vypnutý vyčistit kraviny které si nechal nainstalovat ať se mu spouští automa…
lední brtník 12.09.2009 11:05
lední brtník
Ahoj,tak se k čištění dostávám až teď.Myslíte,že je účinější spustit antivirák v nouzovém režimu,neb…
Miloš007 13.09.2009 11:00
Miloš007
spustaj v nudzovom rezime, nic nepokazis. mozes este pribrat superantispyware, ten chyti aj dalsi ma… poslední
stano2000 13.09.2009 12:58
stano2000

počítač nebyl správně vypnutý

vyčistit kraviny které si nechal nainstalovat ať se mu spouští automaticky. něco mu tam furt běží a nedokáže se korektně ukončit. (jenže to nemá velký účinek, samoadmini tam ty své nesmysly doinstalují zas)
pokud ho windows při startu upozorňují, že bude provedena kontrola disku, ať ji nechá proběhnout. ve windows potom zkontrolovat stav příkazem chkntfs, případně toto spouštění zrušit: start - spustit - cmd.exe [enter]

chkntfs /x

(aspoň doufám že i podřadná vista má příkazový řádek)

seznam nebo centrum bez obrázků
Ps:Ten internet blbne na mozille

příčin může být víc.
extrémně pomalé připojení díky virům (který si zabere 95% komunikace se sítí pro sebe), kdy se stránka nenačte celá. čili antivir, antispyware, projít kritickým okem log z hijackthis a hubit to. naopak nepoužívat zastaralé verze antireklamních a antispywarových atrap, jsou dnes k ničemu.
zkontrolovat co se spouští po startu a vymlátit odtamtud všechny updatovače a monitorovače, a taky retardované antiinternetové antivirové hyperbalíky 5 v 1.
ať zkusí vymazat cache prohlížeče a historii, ie i mozilla mají volbu v menu.

je to ovšem marný boj, smiř se s tím že windows budou malým samoadminem zničena - je to jako bys dal děcku do ruky klíčky od 3-litrového auta, a čekal že ho ani neškrábne, ani neotočí na střechu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru