Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno hp business inkjet 2230 a expirace cartridge

je to starsi model koupil jsem ho ve vyprodeji (asi lezel nekde ve sklade) original vse zabalene. Jenze jsem vytiskl tak 100 papiru barevne a timto skoncilo. Pri dalsim pokusu o tisk hlasila ze nema purpurovou displej ukazoval ale ze vsechny zasobniky jsou plne. Jen cerna byla na polovine. Tiskarnu jsem naistaloval na jine pc a pri pokusu o tisk pro zmenu hlasila ze dosla cerna. Pritom kdyz se zada povel pro tisk primo na tiskarne zkusebni stranka ci jiny ukon (mapa nabidky atd...) tak vse bez problemu barevne vytiskne. Koupil jsem novou cernou a ted zase hlasi ze nema purpurovou. Pritom ta kazeta neni prokazatelne prazdna (inkoust v ni sploucha). Zacinam si myslet, zda ty jejich chipy nemaji nejakou dobu pro expiraci a pak konec. Vsechny cartridge jsou z roku 2005 (tedy az na cernou). Mate nekdo s timto modelem nejakou zkusenost ?

Předmět Autor Datum
Povídají expiraci? Nemají. Ale takhle poblázněný bývá tento stroj když odcházejí tiskové hlavy - rač…
Kurt 22.11.2007 18:37
Kurt
nepovedlo se mi najít tisk této informace nicméně lze to přečíst z displeje, kde v nabídce "Ukaž živ…
cody 26.11.2007 12:43
cody
Oživuji dotaz, je zde někdo kdo rozumí HP tiskárnám ? Než poletím do servisu tak bych chtěl mít jasn…
cody 27.11.2007 20:46
cody
Tak už je to vyřešeno je to skutečně datem expirace. Pro Kurta : dnes mi přišel email od jednoho člo…
cody 28.11.2007 18:06
cody
Hm, omlouvám se za mystifikaci, děkuji za informaci. To, že tento fakt neznal "Ani značkový servis"… poslední
Kurt 28.11.2007 18:13
Kurt

nepovedlo se mi najít tisk této informace nicméně lze to přečíst z displeje, kde v nabídce "Ukaž životnost tiskových hlav" je informace o tiskových hlavách. Všechny tiskové hlavy mají 100% životnost a pak ještě za tím běží informace Black 47 Cyan 66 Magenta 59 a Yellow 54. Lze vytisknout diagnostiku nebo konfiguraci. Pokud by to pomohlo mohu tyto stránky poslat. Na displeji jsem si všiml, že v pozici připraveno kdy zasobníky ukazují 100% po výměněně černé bliká tečka úplně vlevo před černou.

Oživuji dotaz, je zde někdo kdo rozumí HP tiskárnám ? Než poletím do servisu tak bych chtěl mít jasno. HP jsem nikde neměl, tak ty jejich případné "fígle" neznám. Náplně jsou vše originál . Psal jsem na podporu (dovolat se tam nedalo) a dostal jsem jen obecnou odpověď že i náplň může být vadná a odkázali mě na telefon, kde je pořád obsazeno.

Tak už je to vyřešeno je to skutečně datem expirace.
Pro Kurta : dnes mi přišel email od jednoho člověka, který to potvrdil a i vyřešil. Pokud tiskárna v pohotovosti ukazuje stav plných náplní a při pokusu o tisk hlásí prázdnou je to vždy prošlou barvou. Tiskárna totiž skutečně při tisku kontroluje datum náplně - porovnává ho s PC. Doporučil posunout o rok zpět a tiskárna normálně funguje. Ani značkový servis toto nevěděl což je smutné. Takže další zkušenost s HP a jejich slavným chipem. Asi je to proto, aby když někdo plní stále jednu kazetu dokola těmi refilkity měl smůlu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru