Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hp probook 4535s baterie

Dobrý den všem,
Procházel jsem net a hledal radu na můj problém. Bohužel bezúspěchu.
Mám koupený notebook HP ProBook 4535s z druhé ruky. Předinstalovaný na WIN7 a plně funkční. Po upgradu na WIN 8.1 Pro 64bit ale nastal problém s baterií. Nelze ji rozpoznat. Stará bateri přitom vydržela cca 3hod provozu. Problém se jeví takto: Po zapnutí počítače se objeví místo ikony stavu baterie pouze ikona prázdné baterie červeně přeškrtnutá a symbol kabelu napájení ze sítě(nebyla zjištěna žádná baterie). Ve správci zařízení je vše OK. V Biosu ale baterie není rozpoznaná, píše to u ní "No battery present". Bez napájení už notebook vůbec nespustím. Pozor ale, koupil jsem v domnění špatné batt novou, a problém stále stejný. Jenomže notebook na novou nabitou baterii jde spustit. Stále ale ta samá ikonka dole v pravo.."nebyla zjištěna žádná baterie". Takže závěrem, notebook na baterii jede, ale neukáže kapacitu, protože ji nerozpozná. bez batt jen z napájením ze sítě také notebook jede. Zkoušel jsem všechny možné testy ze stránek HP i stažení nového Biosu. Možná ten Bios nelze jen přehrávat, ale asi to chce nějaký tvrdší restart(nemám zkušenosti a bojím se, že notebook už nespustím). Otázka na závěr zní...Má s tímto problémem někdo nějakou zkušenost a zná řešení??
Možnost dát do servisu chci nechat až úplně nakonec.
Díky za odpovědi z řešením.

Předmět Autor Datum
Ovládač. Pozri sa do Správcu zariadení - niečo žlté s výkričníkom.
nuda 26.07.2014 15:12
nuda
Vše OK, zapomněl jsem napsat.
crupier 26.07.2014 17:16
crupier
niečo podobne mal kamarat a urobil to tak že vypol notb. a vybral bateriu chvilu cca2 min držal zapi…
skus 26.07.2014 17:40
skus
vzkoušeno a nepomohlo. Ovladače si notebook stáhl ikdyž jsem tam žádnou batt nedal. Ve Windowsu prob…
crupier 26.07.2014 19:46
crupier
Teoreticky: problém vzniká, ak si mal pôvodný OSW7 vykonaný cestou inštalácie EFI partície u legálne…
nuda 26.07.2014 20:15
nuda
Možná pomůže format disku a přeinstalace win8.1. Problém ale je, že nemám inst.DVD. Vše probíhalo ze…
crupier 27.07.2014 09:06
crupier
medzi časom som to len tak hladal a vraj pomaha vytvorit si vlastny plan napajania a v podrobnostiac…
skus 26.07.2014 19:59
skus
Bios mám nový. pokusím se o vlastní plán napájení. Jen jsem nepochopil "dát vše na defult"
crupier 27.07.2014 09:08
crupier
ebd93e14c7
skus 27.07.2014 11:44
skus
Ahoj, mám stejný problém...povedlo se ti to nějak trvale vyřešit ? poslední
KubsX 19.10.2016 15:17
KubsX

niečo podobne mal kamarat a urobil to tak že vypol notb. a vybral bateriu chvilu cca2 min držal zapinaci čudlik, potom zapol LEN na zdroji a odinštaloval tie win ovladače na bateriu(je to asi tretie z vrchu a su tam dva)potom znova vypol a dal aj bateriu pripojil kabel na net a zapol, dole vydel ako sa inštaluju tie ovladače na bateriu znova a po ukončeni to vypol a zapol znova(nie reštart) možno ti to pomože skus ;-)

vzkoušeno a nepomohlo. Ovladače si notebook stáhl ikdyž jsem tam žádnou batt nedal.
Ve Windowsu problém není. Ten nepíše žádný problém. Už při zapnutí v Biosu není baterie rozpoznaná.
Zkoušel jsem teď flash biosu a stáhnout všechny updaty Win8. Chvíli se to chovalo normálně (ikona ukazovala stav baterie a dokonce se mi podařilo batt nabít na 100%)už jsem myslel, že mám po problému, dokud jsem notebook nevypnul a nezkusil vyměnit baterie. Po zapnutí zase stejná závada(u obou batt). Zapnout notebook jde pouze ze síťovým zdrojem. Po odpojení síť.zdroje notebook na nabitou batt jede dál, ale neukazuje stav. Je zde pouze ikonka(vpravo dole na liště)že stále probíhá napájení ze sítě a baterie je přeškrtnutá červeně.
Když chci notebook zapnout bez síť.zdroje a je vložena batt, tak se mi rozbliká 8xkontrolka dobíjení. Notebook se rozběhne jen pokud mám síť.zdroj.

pozn: jedna batt je úplně nová, ale nezjistím jak moc je nabitá
druhá je stará, ale teď jsem ji nabil na 100% a výdrž okolo 3,5hod.

Teoreticky:
problém vzniká, ak si mal pôvodný OSW7 vykonaný cestou inštalácie EFI partície u legálneho systému.

Je možné, že OS W8.1 počas inštalácie cestou Internetu vykonal abgrejd na skrytú partíciu Biosu (UEFI), čím Firmware uložil dáta na tento novovytvorený oddiel hdd.

Abgrejd hardvéru z prechodu W7 na W8.1 v podobe nekompatibilnej batérie opomenul vykonať zápis na UEFI... sci-fi, je všetko možné, medzi nami dievčatami.

Možná pomůže format disku a přeinstalace win8.1. Problém ale je, že nemám inst.DVD. Vše probíhalo ze stránek microsoftu. Zase bych musel nainstalovat win7 a upgrade na win8. Byl bych tam kde jsem teď.
Něco podobného mi to už udělalo na ASUSu. Ten byl ale v záruce. V servise prý vyměnili batt a přeinstalovali zpět na win 7. Už jsem to pak nezkoušel znovu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru