Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hydroizolace podlahy

zdravim vsechny kutily,
prosim o radu jakym materialem je nejvhodnejsi izolovat podlahu a vodorovne izolace zdi. Ackoliv se zde hodne resi problematika skladby podlahy, podrezavani zdi a spravne postupy, nikde jsem nenasel konkretni diskuze o lepenkach. Provadim rekonstrukci starsiho domu (ca 100 let), mam vykopane podlahy a prede mnou je zaizolovani podlah a zdi. Chtel bych dum podrezat a napojit lepenku ve zdi na lepenku na podkladnim betonu. Zjistil jsem, že existuje cela řada vyrobku ruznych asfaltovych pasu a PE folii, ktere výrobci doporučuji, ale začal jsem se v tom trochu ztracet. Prosim o radu kutilu, kteri uz maji tuto zalezitost za sebou a poradili mi, co pouzit. Nekde v diskuzich jsem akorat nasel zminku Milana že IPA neni to prave.
diky

Předmět Autor Datum
Použijte hydroizolační pásy V 60 S 35, nebo V 60 S 40. Sklobit, Glasbit, Hydrobit, Bitagit i nenávid…
sHpy00n 11.08.2010 11:26
sHpy00n
1*.
milan.cukrar 11.08.2010 12:53
milan.cukrar
diky za radu. Jestli si spravne rozumime tak by se melo jednat o toto: produkty Nicmene, v cem spoci…
Arbeiter 11.08.2010 19:24
Arbeiter
nehledejte název ale číslo podle normy. V60 S35 ujišťuji Vás, že pokud dáte dvě vrsty V 60S 35 urči…
milan.cukrar 11.08.2010 21:23
milan.cukrar
Nastesti mam take kde bydlet tak provadim rekonstrukci take na dalku. Muj dum je ca z 20% kamenny a…
Arbeiter 12.08.2010 08:38
Arbeiter
dnesky bych to asi nedělal jako dříve. S dnešními možnostmi a znalosmi, bych podepřel strop, a po me…
milan.cukrar 12.08.2010 09:26
milan.cukrar
dnesky bych to asi nedělal jako dříve. S dnešními možnostmi a znalosmi, bych podepřel strop, a po me…
sHpy00n 12.08.2010 11:19
sHpy00n
Moje averze na IPU je možné vysledovat v mém historickém příspěvku ve vláknu izolace novostavby. Pro…
sHpy00n 12.08.2010 11:09
sHpy00n
sHpy00ne, to fakt nahradili papírový nosič tkaninou a nechali název IPA? asi ano.
milan.cukrar 12.08.2010 14:46
milan.cukrar
Fakt že jo. Cituji technický list: Nosná vložka ze skelné rohože o plošné hmotnosti 50+/-5 g/m2 Ch…
sHpy00n 12.08.2010 19:33
sHpy00n
pánové, diky za uzitecne rady. Nekde jsem slysel, ze je nutne beton pred pokladkou asfaltovych pasu…
Arbeiter 20.08.2010 20:39
Arbeiter
Hodně záleží na tom, kde budou asfaltové pásy položeny. Něco jiného bude, mají-li sloužit jako hydro… poslední
sHpy00n 21.08.2010 22:48
sHpy00n

Použijte hydroizolační pásy V 60 S 35, nebo V 60 S 40. Sklobit, Glasbit, Hydrobit, Bitagit i nenáviděná IPA.. obchodní názvy jsou různé pro totožný produkt.

EDIT: "... Americkě komponěnty, ruskě komponěnty... Všechno je Taiwan!..." (Filmové hlášky. Armagedon/Bruce Willis/1998)

diky za radu. Jestli si spravne rozumime tak by se melo jednat o toto: produkty
Nicmene, v cem spociva ta vyhoda proti IPE? Ne ze bych vam neveril, ale ja napr. nemam rad koprovku a taky to hned neznamena že si nejaky fajnsmekr na ni nepochutna. Na strankach vyrobce jsem se docetl, ze ruci za spravnou funkci tohoto materialu 3 roky:) (prijde mi to trochu smešné). Kdyz si vzpomenu jak zde Milan popisoval jak nekolik let podbouraval dum, tak by si clovek predstavoval neco s zivotnosti v radech desitek let, aby to bylo trochu adekvatni.
Dum, ktery momentalne rekonstruuji, byl jiz v minulosti pravdepodobne podríznut, ale dnes už je izolacni pas nefukční doslova se rozpada v ruce jak papír). Přesně tomu bych se rad vyvaroval. Klidne at to vic stoji, ale hlavně at to vydrží a už se k tomu nemusím nikdy v budoucnu vracet. Da se neco podobneho ocekavat od asfaltovych pásů? např. chromniklove plechy misto podříznutí prý vydrží do konce životnosti objektu....

nehledejte název ale číslo podle normy.
V60 S35

ujišťuji Vás, že pokud dáte dvě vrsty V 60S 35 určitě Vás to přežije. "V60 S35" "V60 S35
"byl jiz v minulosti pravdepodobne podríznut," neznám Váš barák, ale pochybuji že byl podříznut, ale klidně i špatně. Páč jsem již řešil u jednoho, že mu stále zdi mokrali. Pak se zjistilo, že je neslepoval.
co se týče strojního podrážení nerezových plechů. to nelze srovnávat cenově. Ale zkuste to nechat spočítat.
Kdysi jsem to sečetl a vyšlo mě, zbořit postavit nové slebší a doplnit izolací.....bylo to levnější nové!!!!

"popisoval jak nekolik let podbouraval dum"
ano, trvalo mě to dlouho, páč jsem nespěchal a měl jsem kde bydlet.

Nastesti mam take kde bydlet tak provadim rekonstrukci take na dalku. Muj dum je ca z 20% kamenny a zbytek je zděný z cihel. Má představa byla, že kamennou část budu dělat metodou částečného podbourávání a cihlovou část chci zkusit podříznout kaprovkou (zdivo 45cm). Mám obavu, že 2 vrstvy izolace do spáry nedám.
Popravdě, když si představím tu pracnost moc se mi do toho nechce. V jednom vašem příspěvku v minulosti jste napsal: "Dnes už bych to tak nedělal". Můžu se zeptat jak by jste to dělal dnes? Jakou metodou? Rad si necham poradit. Samozřejmě že nejlepší je to dat firmě - je to hned a bez prace, ale ten rozpočet:(.

Ješte bych požadal o jednu radu. Firmy to dělají tak, že do podříznutou spáru vyklínkují a tlakem vyplní cementovou směsí. Můžete mi poradit jak vyplnit spáru směsí? Když tam vsunu lepenku tak tam zbyde tak málo místa, že si neumím představit jakým způsobem plnohodnotně vyplnit spáru nějakou cementovou směsí. Je na to nějaký fígl?
Děkuji

dnesky bych to asi nedělal jako dříve. S dnešními možnostmi a znalosmi, bych podepřel strop, a po metru vše vyboural a nahradil 24cm cihlou Heluz. Podotýkám u sebe, nevím jak jste na tom vy.
měl bych místo 60-90cm silné zdi s mizernou tepelnou izolací stěnu jen 24+26cm izolantu....
ale to je dneska
předtím jsem si taky nedal říci od zkušených....
ještě se mi velice osvedčilo, místo bourání, tlakovou vodou (wapkou) vymlet maltu. Spára mizerné malty byla pře 1 cm, pak jsem horní 1-2řádeky odloupl a vznikla mezera 8-12 (15) cm.
Vkládal jsem místo studených" cihel YTONG. 7,5 nebo 10cm někdy 12,5.
Podle toho jak vypadla cihla a opuka.
Vodou to šlo nejsnáze. Bez otřesů a námahy.

dnesky bych to asi nedělal jako dříve. S dnešními možnostmi a znalosmi, bych podepřel strop, a po metru vše vyboural a nahradil 24cm cihlou Heluz. Podotýkám u sebe, nevím jak jste na tom vy.
měl bych místo 60-90cm silné zdi s mizernou tepelnou izolací stěnu jen 24+26cm izolantu....

Nemohu jinak než souhlasit. Jednoduché a jasné řešení, které jedním vrzem trvale odstraňuje několik problémů.

Moje averze na IPU je možné vysledovat v mém historickém příspěvku ve vláknu izolace novostavby.
Protože se ale mění doba a s ní i člověk svými názory prochází jistým vývojem, musím s politováním konstatovat, že v tomto případě mně výrobce dokonale doběhl. Viz. produkt IPA V60 S35 plně srovnatelný s ostatními výrobky své třídy, pročež jsem nucen (se skřípěním zubů) uznat IPU za plnohodnotný výrobek. Hláška "nemám rád IPU, Sokrat a silikonovovej tmel pro všechno" tímto mizí z mého podpisu.. fňuk...

Hodně záleží na tom, kde budou asfaltové pásy položeny. Něco jiného bude, mají-li sloužit jako hydroizolace pod podlahou a tam je ještě varianta tlakové vody, na svislé stěny, nebo jako střešní krytina. Penetrační nátěr slouží pro zajištění dokonale přilnavého podkladu pod pásy zalepením prachových částic atd.. Hlavně tam, kde je nutné bezchybné přilepení pásu v plné ploše. Např. na plochých střechách působí nemalá vztlaková síla větru, svislé stěny musí být lepeny také celoplošně a je-li pod stavbou tlaková voda, není žádoucí aby se dostala mezi podkladní beton a izolaci. Tím jsem vyčerpal možnosti, kde osobně považuji penetraci za nezbytnou. Pod běžnou izolaci spodní stavby proti zemní vlhkosti, kde se izolace spojuje pouze na přesazích a kde ji následně zatíží další konstrukce, zdivo, podlahy.., tam je penetrace dle mého skromného názoru a selského rozumu naprosto zbytečná.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru