Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem import certifikátu do IE

dobrý den, prosím o pomoc. jsem nucen užívat kvalifikovaný certifikát. problém je v tom, že při instalaci do exploreru se po zobrazí import proveden úspěšně, ale v složce nástroje-.možnosti internetu-certifikáty-osobní, se mi daný cert. nezobrazuje. domnívám se , že jde o záležitost nastavení woken, protože kolega s instalací neměl jediný problém. mám Win7 home premium, 64 bit verze.pomůžete mi někdo? z I.CA mi odepsali něco ve smyslu, že jsem lama a určitě jsem si změnil nastavení účtu nebo woken, proto si musím za další prachy koupit nový certifikát. nic takového jsem neudělal, jsem jediným uživatelem programu s přístupem administrator.děkuji

Předmět Autor Datum
Pro ten certifikat jsi na svem pocitaci a uctu vygeneroval zadost a na tom samem pocitaci a uctu jsi…
Jan Fiala 29.03.2010 20:10
Jan Fiala
žádost vygenerovaná na stejném počítači v exploreru....teda dodávám, že účet mám stále stejný, ale n…
hugo1 29.03.2010 21:36
hugo1
Po importu se teda nezobrazí nikde, ani v Ostatní uživatelé? Zkusils to znova importovat?
karel 29.03.2010 21:43
karel
ani v ostatní uživatelé. jako kdyby jej defaultně ukládal někam jinam, ale hlavně nevím, kde mám mít…
hugo1 29.03.2010 22:03
hugo1
Jakym zpusobem jsi zmenil heslo? Pres Reset hesla ve sprave pocitace nebo klasicky pres Ctrl+Alt+Del…
Jan Fiala 30.03.2010 09:35
Jan Fiala
pokial si odstránil heslo po vygenerovaní žiadosti o certifikát,tak si si ten certifikát znehodnotil…
audax 29.03.2010 23:03
audax
takže prosím ještě jednou, jsem jediný uživatel windows, přihlášený jako administrator. při přihláše…
hugo1 30.03.2010 08:55
hugo1
Ach jo. Spusťte certmgr.msc a podívejte se, jestli máte uživatele (položku) v klíči "Požadavek na zá…
Kurt 30.03.2010 09:02
Kurt
jo jsem lama, pom. certmgr jsem našel svůj osobní klíč poškozený. nevím čím se to stalo ale asi ta z…
hugo1 30.03.2010 10:31
hugo1
To může být problém s kořenovými certifikáty autorit, W7 si je nenaomportují korektně, je třeba jim…
Brtník hnědý 30.03.2010 10:39
Brtník hnědý
Obecně se doporučuje nedělat mezi vystavením žádosti a importem certifikátu žádné zásahy v uživ. účt…
Kurt 30.03.2010 10:43
Kurt
export priv. klíče jsem asi neporvedl korektně, takže je neplatný. člověk si toho za 500 kč zapamatu…
hugo1 30.03.2010 11:01
hugo1
Kde jste byl? Na ČPoště vám nesmějí umožnit generovat žádost u nich - z bezpečnostních důvodů ji pro…
Kurt 30.03.2010 12:23
Kurt
Zrejme byl u ICA, protoze u Posty stoji certifikat 190,-
Jan Fiala 30.03.2010 12:58
Jan Fiala
abych to osvětlil, mám vždy s sebou notebook, tak že jsem generoval žádost na témže stroji, na které…
hugo1 31.03.2010 09:30
hugo1
Dobry den, Ja mam podobny problem, ale trochu jiny... mam certifikat vydany ceskou postou, mam ho n…
Hurmi 29.01.2011 02:41
Hurmi
Pokud jste v pc nesparoval vygenerovany klic s tim, co jste si donesl z posty a teprve pote certifik…
Kurt 29.01.2011 09:04
Kurt
Pokud jsi nenaimportoval certifikat na pocitaci a pod stejnym uctem, kde jsi generoval zadost, mas s…
Jan Fiala 29.01.2011 10:20
Jan Fiala
Diky za odpoved. No mam to zparovane, i zalohu jsem si zjevne udelal, dokonce jsem nasel i zaloho te…
Hurmi 29.01.2011 13:36
Hurmi
pri vytváraní žiadosti o certifikát sa do žiadosti zakomponujú všetky Tvoje údaje-momentálne užívate…
audax 29.01.2011 15:23
audax
Soubor PFX je záloha privátního klíče, který potřebuješ. Soubor REQ jsi posílal na poštu, ten už ti…
Jan Fiala 29.01.2011 15:29
Jan Fiala
supr rady! fakt diky.. smazal jsem me certifikaty... jedu podle navodu.. uz to vypadalo, ze to vyjde…
Hurmi 31.01.2011 10:26
Hurmi
Tohle by mohlo pomoct: http://technet.microsoft.com/cs-cz/library/cc73305 5.aspx nebo http://www.ale…
Jan Fiala 31.01.2011 12:38
Jan Fiala
SKVELY - pomohlo - presne podle Atillovho navodu - probem byl zjevne mezi Win XP stareho a Win 7 nov…
Hurmi 06.02.2011 07:32
Hurmi
na zadosti o certifikat jsi zadaval e-mailovou adresu. Tva mailova adresa (staci odesilatel), adresa… poslední
Jan Fiala 06.02.2011 11:14
Jan Fiala

ani v ostatní uživatelé. jako kdyby jej defaultně ukládal někam jinam, ale hlavně nevím, kde mám mít uložený vlastní klíč, tedy ten, který se má s tím kořenovým spárovat. najdou se vzájemně samy? nezadával jsem cestu k nalezení osobního klíče. tohle nechápu.

pokial si odstránil heslo po vygenerovaní žiadosti o certifikát,tak si si ten certifikát znehodnotil,inštalácia certifikátu musí prebehnúť za presne rovnakých podmienok,za akých bola vygenerovaná žiadosť o certifikát,do žiadosti o certifikát vygeneruje systém momentálny stav žiadatela a ten je použitý certifikačnou autoritou na vygenerovanie digitálneho certifikátu,pokial sa potom stav v certifikáte nezhoduje so stavom užívatela,nemôže byť iný stav užívatela overený inými údajmi v certifikáte,pokial by to išlo,stratili by akékolvek certifikáty zmysel

takže prosím ještě jednou, jsem jediný uživatel windows, přihlášený jako administrator. při přihlášení do systému windows jsem měl heslo, které jsem odstranil, uživatel zůstal stejný, ale bez přihlašovacího hesla, uživatel se přihlásit bez hesla. týden předtím jsem vygeneroval žádost a dostal certifikát, který jsem do systému importoval. od začátku byl problém, že se nedokázaly spárovat a najít oba klíče, instalace kořen. certifikátu probělha úspěšně, ale v IE v certifikátech tento není vidět. heslo uživatele jsem odstranil až týden poté. nemůže být někde chyba ve windows? ještě jednou děkuji za odpověď a omlouvám se ,asi jsem lama.

Ach jo. Spusťte certmgr.msc a podívejte se, jestli máte uživatele (položku) v klíči "Požadavek na zápis certifikátu". Máte? V tom případě je problém se spárováním klíče žádosti a vydaného certifikátu (případě v jeho importu do IE). Nemáte? Pokud není ani v Osobní, budete muset žádat znova.

Obecně se doporučuje nedělat mezi vystavením žádosti a importem certifikátu žádné zásahy v uživ. účtech ani politice na PC. Kromě exportu žádosti a její uložení na bezpečné místo (Export položky z klíče Požadavek na zápis certifikátu, viz. výše).

export priv. klíče jsem asi neporvedl korektně, takže je neplatný. člověk si toho za 500 kč zapamatuje více. na pobočce certifikační autority jsem musel generovat žádost znovu,protože ta původní nebyl údajně korektní. to by mně zajímalo, jsetli se mi ten prim.klíč při nové žádosti automaticky přepsal, nebo jsem měl nejdříve ručně smazat,l poté vygenerovat novou žádost. pokud se v požadavcích certif. ten klíč automaticky nepřepsal na nový(z nové žádosti), tak chyba nebyla moje a od začátku jsem měl neplatný klíč, ten k původní žádosti.

abych to osvětlil, mám vždy s sebou notebook, tak že jsem generoval žádost na témže stroji, na kterém chci aplikovat daný certifikát. jenom mi není jasné, kde se stala chyba, když týž den, po obdržení certifikátu, jsem tento nainstaloval a od začátku se mi neimportoval do IE. prostě jsem se smířil s tím, že zaplatím dalších 500 kč, ale pokud je chyba někde ve win, tak se mi to zopakuje. na pobočku do ostravy to mám 50 km a musím si vzít půl dne dovolené, to je to, co mně žere....

Dobry den,

Ja mam podobny problem, ale trochu jiny... mam certifikat vydany ceskou postou, mam ho naistalovany (porad pise, ze je import v poradku).
Kydz se podivam do
certmgr.msc

v polozce osobni vidim ten certifikat, ale pokud se podivam v IE (moznosti internetu, atd), tak tam nikde neni a nevidim ho ani pri nastavovani v outlooku.

Nutno dodat, ze jsem si o nej zadal pred pul rokem, tehda jsem mel jiny pocitac a v podstate jsem vzal certifikat, ktery jsem mel z posty (na stary pocitac uz jsem ho neinstaloval) a chci ho ted nainstalovat na novy komp. Jsem v zahranici, takze jit na postu pro novy nehrozi... Muzete mi prosim poradit co je s tim mozne delat?

Moc diky za radu

hurmi

Pokud jsi nenaimportoval certifikat na pocitaci a pod stejnym uctem, kde jsi generoval zadost, mas smulu a musis zaplatit novy certifikat.
Pri generovani certifikatu jsi potvrzoval pouceni o zaloze zadosti o certifikat - je to na strance cervenym pismem.

Provedl jsi tu zalohu? Pokud ano, spust si certmgr, naimportuj zadost do "zadosti o certifikat" a certifikat znovu naimportuj.
Pokud ne, pozadej a zaplat si novy certifikat.

Diky za odpoved. No mam to zparovane, i zalohu jsem si zjevne udelal, dokonce jsem nasel i zaloho te zadosti (.pfx file) s pak i soubor cert.req, coz jsem si myslel, ze je taky jakozadost.. no moce se v tom nevyznam:(

nicmene soubor .req nic nedela a pri importu soubory .pfx zalohy zadosti to chce heslo.. ktere si vsak nepamatuji:( nevite nahodou jake to musi mit parametry? a lze zkouset doneknoecna nebo to ma lockout po nekolika pokusech? uz jsem dve vycerpal, tak si to nechci zablokovat.

NO a bez te zadosti to teda naimportovat na muj novy komp nejde..?
diky

pri vytváraní žiadosti o certifikát sa do žiadosti zakomponujú všetky Tvoje údaje-momentálne užívatelské meno,heslo,použitý internetový prehliadač,mailové konto,cez ktoré je žiadosť posielaná,hw digitálny hash inštalácie windows...,pokial dôjde po zostavení a odoslaní žiadosti k akejkolvek zmene čo i len jediného parametra pred prijatím a uložením certifikátu,prijatý certifikát bude automaticky znehodnotený---do prijatia certifikátu musí všetko zostať nezmenené,až po naimportovaní certifikátu do úložného certifikačného miesta v počítači si môžeš vyexportovať osobný certifikát do záložného súboru *.pfx a zazálohovať ho,heslo je to,čo si zadáš pri exporte do *.pfx súboru,za normálnych okolností je to heslo k Tvojmu užívatelskému kontu na pôvodnej inštalácii windows,kde bol prevedený export do záložného súboru,pokial ho zabudneš,máš smolu,musíš si nechať vygenerovať nový certifikát-t.j.vygenerovať novú žiadosť/stará je nanič,obsahuje už neplatné údaje/,počkať na vygenerovaniie certifikátu a vygenerovaný súbor z certifikátom prijať za presne tých istých podmienok,za akých bola vytvorená a odoslaná žiadosť o certifikát,certifikát nainštalovať do pc a až potom uskutočňovať zmeny v pc,systém už potom bude všetky zmeny automaticky premietať aj do spborov certifikátov....

Soubor PFX je záloha privátního klíče, který potřebuješ.
Soubor REQ jsi posílal na poštu, ten už ti k ničemu není.

Pokud máš zazálohovaný certifikát žádosti (PFX), který jsi zazálohoval včetně privátního klíče, pak máš vyhráno.

Spusť si CertMgr.msc
Odstraň všechny své certifikáty - z Osobní a Ostatní
Klikni na větev žádost o certifikát, pravá myš / Akce / Import certifikátu
Naimportuj tam zazálohovaný PFX
Teď spusť IE, jdi do Obsa / Certifikáty a naimportuj certifikát, který jsi dostal z pošty.
Pokud se ti objeví v osobních certifikátech, máš vyhráno (ještě si zkontroluj, zda máš nainstalované certifikáty autority PostSignum). To zjistíš, když zobrazíš podrobnosti certifikátu - uvidíš tam PostSignum Root -> PostSignum subroot -> svůj certifikát

supr rady! fakt diky.. smazal jsem me certifikaty... jedu podle navodu.. uz to vypadalo, ze to vyjde, ale pri importu toho pfx se to trochu zadrhlo..

vsechno podle navodu, vsechno supr... teda importuji teh PFX file, vzpomel jsem si i na heslo... nakonec ale to neprojde: "Doslo k vnitrni chybe. Profil uzivatele neni pristupny, nebo importovany privatni klic vyzaduje zprostredkovatele kryptografickych sluzeb , ktery neni v tomto pocitaci instalovan."

JInak pod polozkou Duveryhodne korenove cerifikacni autority je i POstSignum...

Vite co s tim?

Mod diky za rady, snad to nakonec dopadne!:)

SKVELY - pomohlo - presne podle Atillovho navodu - probem byl zjevne mezi Win XP stareho a Win 7 noveho kompu... inu. vsechno supr. DIky moc za rady. certifikat konecne naiportovan

az teda na jednu drobnost ... jsem uplne zjevne neschopnej, ale tyhle veci delma poprve a proc mam digitalny podpis je, ze potrebuji autentikovat jeden email.. mam nainstalovany mz outlook, jedu podele navodu, navilim moznost podepsat digitalne.. a kdyz odesilam email, tak to hlasi chybu..

Outlook mam nastaven na konto na seznam.cz a kdyz to chci poslat , outlook pise, ze nelze, podepsat ani zasifrovat protoze nemam certifikat, ktery by se mohli pozuit pri odesilani z emailove adresy xxc@seznam.cz...

co s tim?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru