Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem instalace varne desky

je potreba pod varnou desku davat nejake tesneni proti zatekani vody ? v manualu desky o tom neni ani slovo, deska je zacvakavaci, samostatna, sklokeramicka.

pokud je potreba tam neco dat tak prosim co ? Predpokladam ze tepelne naroky nebudou zase tak velke.

Diky

Předmět Autor Datum
U desky bývá proužek molitanu, který má zlepšit dosednutí na pracovní desku. Viděl jsem i podmáznuté…
kejki 26.04.2012 23:13
kejki
Hlavně pozor na elektrické zapojení desky, hodně majitelů doplatilo na lehkovážný přístup podle bare…
Prasak 27.04.2012 09:13
Prasak
U desek MORA dodávají v "celofánu" naporcované "tkaničky" trvale pružného, nelepícího tmelu, který s…
mirektatra 27.04.2012 08:38
mirektatra
Doporučuji ošetřit i přímo výřez v desce bud voduvzdornou barvou nebo rovnou silikonovým tmelem a ro… poslední
kpz3 27.04.2012 19:57
kpz3

U desky bývá proužek molitanu, který má zlepšit dosednutí na pracovní desku. Viděl jsem i podmáznuté silikonem, ale je to pak za trest vyndavat, hrozí prasknutí desky.
Aby vám voda vytekla do elektrické části je dost zabráněno samotnou plechovou schránou. A řezná hrana otvoru se ošetřuje silikonem, ale tak, aby nelepila varnou desku.
Hlavně pozor na elektrické zapojení desky, hodně majitelů doplatilo na lehkovážný přístup podle barev, zvyků... Deska je téměř vždy na 230V a zapojení na 400V jí zničí.

U desek MORA dodávají v "celofánu" naporcované "tkaničky" trvale pružného, nelepícího tmelu, který se roztáhne po obvodu desky,před přiložením k pracovní desce-stolu. POZOR na přilepení - je to fakt za trest opravovat. Doporučuji: použít silikon s "vysokým modulem", tedy po vytvrzení velmi měkký, nanést na styčnou plochu, těsně u obvodu desky, nechat zatuhnout a potom přiložit (případně potřít jednu z ploch tukem, aby nedošlo k přilepení silikonu).
ELEKTRICKÉ PŘIPOJENÍ::!: Doporučuji pozvat servis, který potvrdí i připojení v záručáku a tím se "uváže" jednak provést opravy, ale hlavně nese za připojení i instalaci odpovědnost. Varná deska není zadarmo a sám jsem opravoval několik nesprávně zapojených sporáků i desek, kde chybou došlo ke zničení varných hnízd, nebo elektroniky (oprava nad 2000,- není výjimkou :puff:).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru