Avatar uživatele
cherreis

jak by jste reagovali, kdyby vám váš potomek řekl, že si chce změnit jméno?

bude mi 20 a chtěla bych si změnit jméno, protože svoje nemám ráda. Už od třinácti mám přezdívku (americké jméno) kterou mě oslovuje každý, kromě mojí mámy. Svoje jméno v občance už ani nevnímám jako svoje… ale když jsem mamce řekla, že uvažuju o změně, začala nadávat… že prý ona je moje máma a jména dětem vybírají rodiče… nechce přijmout fakt, že se svým jménem budu žít celý život já a tak mám právo na jeho změnu… jak by jste reagovali, kdyby za vámi vaše dcera/syn přišli s podobným problémem? A jak by jste to řešili, kdyby jste byli na mém místě?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3342 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Až budou mé děti plnoleté a budou se samy živit, tak ať si dají třeba kanadské jméno. Ale dokud je živím, tak dudou nosit jméno, které jim dali rodiče.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Dost bych se divil, že ve dvaceti přemýšlí nad takovými pitomostmi – jméno člověka a jeho vlastnosti neurčuje…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Mám už dospělé děti. Je to jejich věc. Neřešil bych to.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Těžká odpověď. Jsi plnoletá, tudíž si jméno můžeš nechat změnit. Na druhou stranu se zkus vžít do role Tvé mámy. Porodila Tě, dala Ti v dobré víře jméno, které Ti vybrala jistě proto, že si přála, aby se tak její dcera jmenovala. 🙂
Nedokáži si představit, že by za mnou přišla moje dcera a řekla mi, že se jí nelíbí její jméno a chce si jej nechat změnit a stejně tak si nedokáži představit, že bych šla za mámou a řekla jí, že si chci změnit svoje jméno. ☹
Rozhodnutí je jen na Tobě a záleží na tom, jaký vztah s mámou máš a jaký ho v budoucnosti chceš mít ( pamatuj i na své děti a její vnuky ). Rozhodni se sama.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
midlajs

Zkus se znovu nad tim zamyslet, opravdu je to tak hrozne? Ve triceti budes myslet zase jinak.
Nejspis reagovala tak, ze nemela cas si to rozmyslet. A co takhle se ji zeptat, jestli ma pro ni to jmeno vyznam nebo jestli na nem lpi? Mluvit, mluvit, mluvit a uvidite…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Jak by Vám bylo a jak byste reagovala, až by za Vámi přišlo Vaše dvacetileté dítě,
kterému jste vybrala to nejhečí jméno, s tím, že má úplně nemožné jméno, a že si je změní na nějakou „pitomou americkou přezdívku“?

Vážně to chcete mamince udělat?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Asi bych se to jako matka snažila chápat. Na druhé straně bych jako dítě neviděla takový problém v tom, že mám něco v občance a přezdívku, kterou mě oslovují. A co si dát druhé jméno, to by nebylo řešení? (http://svatky­.centrum.cz/cla­nek/dali-byste-svym-detem-dve-krestni-jmena/57/)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek