Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Acer 5742ZG.. Nelze nabootovat windows instalační media...

Dobrý večer přeji. Mám problém se kterým si vážně nevím rady. Mám notebook Acer 5742ZG a už při koupi tam byli OS Windows 7 Home. Všechno šlapalo v pohodě ale jak to čas od času býva tak ntb se začal zpomalovat a donutilo mě to k reinstallu OS. Je to práce kterou jsem již dělal opravdu hodněkrát už od dob kdy se používali diskety až po teď. Jenže k NTB nebyli vůbec žádné CD a tak mě napadlo vzít svojí kopii wondows a naistalovat je čísté s tím že si vložím KEY ze štítku a budu mít plně legální OS. Jenže nastal problém. Pokaždé se jen spustil nástroj na opravu a k instalaci jsem se nemohl dostat. Tak jsem si řekl že to zformátuji přez instalaci Linuxu přesněji distribuce Ubuntu. Ubuntu šlo nabootovat bez problému a instalace proběhla v pořádku. Jenže to je vše kam jsem se dostal. Prostě žádné instalační media s Windows to nenabootuje. Je jen černá obrazovka... A zkoušel jsem XP a WIn 7 a dokonce i přez USB Flash Disk a žádná změna.. Dokonce jsem i přepínal režim SATA v Biosu a také žádná změna nenastala.

Pokud vás někoho něco napadne byl bych strašně moc rád na radu. Mě osobně ještě napadl flash Biosu ale nechtěl jsem se ukvapit a proto se radši ptám zde.

Předem velide děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Co blbneš?Návody se nečtou?Instalační CD/DVD média se již drahnou dobu nedávají.Systém pro obnovu bý…
ajavar 13.12.2011 01:30
ajavar
Děkuji za odpoveď ale ani jedno není možné... Ntb jsem dostal pár týdnu po zakoupení a tím pádem jse…
Sváťa 13.12.2011 01:35
Sváťa
Ked uz nemas ani recovery oddiel tak si napal UBCD, tam je niekde pod disk tools program killdisk, k…
MM.. 13.12.2011 09:53
MM..
Nejde to... Ať se snažím jak koliv tak Windows CD/DVD/USB to nenabootuje. Ale Linuxy to bere bez pro…
Sváťa 13.12.2011 22:23
Sváťa
Uz si zmazal ten disk tym killdiskom? Co myslis tym nenabootuje? Co presne sa deje? Mas vobec origin…
MM.. 13.12.2011 22:26
MM..
Ano ten disk jsem komplet smazal a několikrát zformátoval a nakonec ho i nechal čistej bez partion a…
Sváťa 13.12.2011 22:30
Sváťa
Ak to nejde ani po zmazani disku a ani po load defaults v BIOSe, a ak existuje na webe vyrobcu novsi…
MM.. 13.12.2011 22:29
MM..
Na offic stránkách výrobce jsem BIOS nenašel takže tudy cesta také nevede.
Sváťa 13.12.2011 22:33
Sváťa
Na oficialnich strankach vyrobce BIOS je. Skus este vliezt do BIOSu a D2D recovery daj na Disabled.…
MM.. 13.12.2011 22:43
MM..
Udělal jsem to přesně jak píšeš a žádná změna.. Mno i když menší ano. Dostal jsem se za černou ploch…
Sváťa 13.12.2011 23:30
Sváťa
tak si updatni BIOS drivers ked nepomoze tak to nechaj pustene to instalacne CD aj hodinu ci to nebu… poslední
MM.. 13.12.2011 23:34
MM..

Děkuji za odpoveď ale ani jedno není možné... Ntb jsem dostal pár týdnu po zakoupení a tím pádem jsem neměl možnost vytvořit Recovery disk a to skryté místo na HDD je bohužél pryč. Odstranil jsem ho při instalace Linuxu. Netušil jsem co to je a tak jsem to odstranil.

Ked uz nemas ani recovery oddiel tak si napal UBCD, tam je niekde pod disk tools program killdisk, ktorym zmazes cely HDD kompletne. Potom skus instalaciu Win (nevytvaraj predtym ziadne oddiely ani nic neformatuj! Vsetko je v instalatore Win). Ked nepojde tak je nieco vadne (RAM, HDD apod).
P.S. a do BIOSu load defaults a save&exit.

Nejde to... Ať se snažím jak koliv tak Windows CD/DVD/USB to nenabootuje. Ale Linuxy to bere bez problému. Poslední co mě napadá je flash BIOSu jestli třeba není nějakej upravenej a třeba odmítá windows... Nebo fakt nevím...

Moc všechny prosím o radu a zároveň předem děkuji...

Ano ten disk jsem komplet smazal a několikrát zformátoval a nakonec ho i nechal čistej bez partion a prostě pokud vložím instalační CD s WIN a zvolím buď v BIOSu nebo přez Bootmenu CD-Rom tak to udělá akorát to že je černá obrazovka BIOSu s tou čárkou na spodku řádku jako by to chtělo psát ale nic se neděje.. Ale když dám nabootovat CD s Linuxem tak normálně naběhne a s instalací také problém není..

Na oficialnich strankach vyrobce BIOS je.

Skus este vliezt do BIOSu a D2D recovery daj na Disabled. A SATA mdoe na IDE. A uprav boot order tak aby CDROM (t.j. IDE1: nejake typove cislo) bola na prvom mieste a save&exit. (potom este mozes skusit v bootorder nechat hdd na prvom mieste a cdrom dat az ako druhe a nechat ho bootovat nemackaj nic pri boote on musi rozpoznat sam ze na HDD nic neni a ist na CDROM). Mozes skusit aj quiet boot dat na disabled.
Po tom ako toto nastavis HDD zmaz killdiskom a nechaj ho uplne cisty, killdisk a nic viac s nim nerob.
Ak mas cokolvek v USB tak to odpoj. Resp. odpoj od notebooku uplne vsetko. Z citacky kariet ak nejaka existuje vyber pripadne karty. Ak nejaka citacka kariet nahodou tam je tak idealne keby sa dala zakazat.
A po tom vsetko tam skus vrazit instalacne DVD Win7 a restartni to a nic nemackaj len ho nechaj, skus ho nechat aj pol hodinu trebars nieco hlada a po nejakych timeoutoch nabehne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru