Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Server DNS neodpovídá"

Ahoj,
máme doma wifi přes kterou já mám připojen stolní počítač, pokaždé když pc zapnu naskočí skype v pohodě ale internet ne, pokud zapnu řešení potíží vyskočí mi pokaždé hláška Server DNS neodpovídá, poté dám prozkoumat další možnosti a tak to opakuji dokud internet nenaskočí s rozdílem že na 2. pokus už mi to nepíše Server DNS neodpovídá ale Poradce při potížích neidentifikoval problém.
Na notebooku přes tu samou wifi internet jede ihned čili problém je v mém pc, zkoušel jsem do příkazového řádku příkazy ping 8.8.8.8 (to je IP adresa googlu) a normálně dostanu odpověd díky tomu mi asi funguje skype protože ten jede rovnou přes ip adresu, když však zadám příkaz ping www.seznam.cz odpověď taky dostanu ,proto nevím co by s tím mohlo být protože mi to normálně napíše odpověď od 77.75.76.3 což je správná ip adresa seznamu, asi nějaká špatná synchronizace či co, chtěl bych se zeptat jestli byste někdo nevěděl jak to vyřešit, protože pokaždé když mi to třeba spadne, oživuji to 10min a to když zrovna hraji třeba league of legends s kamarády jim pěkně kazí hru a mě je to líto.
Díky za všechny odpovědi ! :)

Předmět Autor Datum
v případě problémů s dns se obvykle dělá to, že se místo nespolehlivých dns providera napevno nastav… poslední
lední brtník 29.07.2013 00:16
lední brtník

v případě problémů s dns se obvykle dělá to, že se místo nespolehlivých dns providera napevno nastaví google-dns. buď na wan vstupu domácího routeru, nebo u jednotlivých pc.
(dns servery jsou ty adresy 8.8.8.8 a 8.8.4.4, to není ip googlu)

za polonefunkčnost dns ale častěji než provider můžou problematické antivirové balíky - přesněji takzvané "internet security" verze, které si nainstaloval uživatel zblblý názory z warfóra nebo reklamou na počet proužků.
v takovém případě je lepší to odinstalovat, maximálně nahradit bezpečnou "free" verzí av.

to jsou nejčastější příčiny.
podvržení adresy dns serveru do souboru "hosts" nějakým virem už mi připadá dost exotické.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru