Avatar uživatele
anonym

jak léčit vysoký krevní tlak?

jak léčit vysoký krevní tlak?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5218 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kenyrts

Jak se léčí Vysoký krevní tlak – Hypertenze potravinovými doplňky
Máte-li mírně zvýšený krevní tlak (140 až 159 systotický a 90 až 99 diastotický), začněte se změnami životního stylu a s užíváním vápníku a Hořčíku. Máte-li tlak vyšší, navštivte lékaře, dříve než začnete uvažovat o doplňcích. Pokud již užíváte léky na hypertenzi – vysoký krevní tlak, nesnižujte dávku, dokud vám to lékař nedovolí.
Některé studie prokázaly, že vápník snižuje krevní tlak, protože se také účastní svalových kontrakcí a působí tak příznivě na srdce i cévy. Hořčík uvolňuje svaly, které kontrolují cévy, a tak umožňuje volnější tok krve a pomáhá v krvi udržovat rovnováhu mezi sodíkem a draslíkem, což má pozitivní účinek na krevní tlak. Minerál draslík hraje rovněž roli při snižování vysokého krevního tlaku, ale doplňky s jeho obsahem většinou nejsou nutné, jíte-li dostatek ovoce a zeleniny.
Pokud váš krevní tlak neklesne během měsíce, pokračujte v užívání vápníku a hořčíku a v dodržování změn ve způsobu života a začněte užívat také vitamin C a hloh. Oba doplňky rozšiřují krevní cévy a holoh navíc pomáhá zpomalit srdeční tep. Česnek, o němž se rovněž předpokládá, že snižuje krevní tlak, můžete přidat k těmto lékům. Prospěšné jsou i esenciální mastné kyseliny ve formě rybího tuku nebo lněného oleje. Celkově zklidňující čaj z lipového květu, který tonizuje krevní oběh, může být účinný v případě nervově podmíněného vysokého krevního tlaku – hypertenzi.
Dojde-li po dvou měsících jen k malému zlepšení, přidejte koenzym Q10; předpokládá se, že více než třetina nemocných s vysokým krevním tlakem nemá dostatek této látky. Pokud se váš vysoký krevní tlak – hypertenze – ještě nesnižuje, potřebujete pravděpodobně léčení klasickými léky.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
kazisvět

Pokud kdykoliv naměříte dyastolický tlak (ten nižší) na 90 a více, jděte k praktickému lékaři. Bude hledat ve spolupráci se specialisty (např. UZ ledvin) příčinu, kterou v drtivé většině případů nenajde, ale předepíše vhodné léky ke snižování krevního tlaku.
Sám zlepšení krevního tlaku nejlépe pomůžete snížením tělesné hmotnosti. Pokud máte nadváhu, snížení hmotnosti o 10 a více kg má podle mé vlastní zkušenosti velký vliv. V optimistickém případě pak budete moci pravidelně brané léky vysadit.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
georgia

Zhubla jsm o 10kg,pravidelně jezdím do přírody,jím ovoce a zeleninu ve zvýšeném množství.Už rok neberu žádné léky,které mi předepsala lkeřka.Je mi super.Vše se upravilo

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek