Avatar uživatele
Lucule13

jak mám říct mámě že chceme s bráchou bydlet u táty?ona je totiž nesnesitelná a její přítel taky.mě je 13 bráchovi 8 let

máma:když jde do práce řekne abych umyla nádoví tak ho umyju a ona řekne že jsem to měla umývat jak jsem přišla ze školy a ne až přišla ona.á pořád mi vyčítá že jsem moc hubená.ale nejsem vážím 43kg a měřím 155cm.
její přítel říká:že se taky moc hubená a pořád nám dává poveli jak ‚vojákům‘ a myslim si že si myslí že je náš táta a to dokonce mamka řekla ,ale náš táta je pořád náš táta že jo ikyž už jsou rodiče rozvedeni ne snad?!
Doplňuji:
oprava:bráchovi je 9 let

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? masakrmen, iceT, Džuls, anonym před 4708 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Berušinka

Ono to není tak jednoduché.
Zkus si nejdřív s mamkou promluvit a situaci ve vaší rodině. Jak to vidíš a cítíš ty, nemůžeš být na mamku naštvaná jen pro nějaké nádobí, které si měla umýt, když si byla doma sama.
Myslí to třeba dobře, ale ty jsi ještě malá na to, abys to chápala.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

určitě to nemáš nejsnažší, ale zkus si někdy s nimi o tom normálně promluvit, třeba si myslí, jak sou tím zábavní, atd. ale když jim to řekneš, tak by možná přestali ;D
jinak, to neni jen tak lehké, říct, chci bydlet u táty, to musí jít přes sociální úřad, musíš říct důležitý důvod proč s nimi nechceš být, atd.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Džuls

Keď s bratom cítite, že by vám bolo určite lepšie pri tatkovi, tak to skúste najprv povedať jemu. Alebo povedzte mamke, že by ste chceli pre zmenu nejaký čas žiť práve s tatkom. Potom uvidíte, či vám nebude chýbať bývanie s ňou a hlavne zistíte, kde sa naozaj cítite lepšie. Každopádne prajem veľa šťastia a dúfam, že sa už dlho nebudete trápiť. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Asi by nebylo od věci zajít na sociální odbor, ale před tím bych se nejdřív zeptal na lince důvěry určené pro děti. Myslím, že pracuje pod Nadací dítě.
A v první řadě je třeba zajít za pravým otcem, protože on musí především souhlasit s tím, že se k němu přestěhujete a vyběhat mnoho uředních papírů, změnu svěření péče atd.
Nevzdávej to, ale zamysli se, jestli taky chyba není u tebe.
A s váhou si nedělej problémy. Když budou prudit – zajdi k lékaři ať vyhodnotí zda tvá váha je odpovídající k tvému věku, postavě apod.
Přežírat se umí každé prase, jen několik lidí má nadváhu danou nemocí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
žolik

nemáš to vůbec jednoduché po rozvodu rodičů to odnáší jen děti které za nic nemůžou,pujdeš do školy určitě se vše změní,jednou budeš také máma,ktera to s tebou myslí dobře.Tohle je každá rada drahá,protože děti jsou svěřené do peče matky,skus se sní domluvita možná vše vyřešíte spolu,hodně štěstí toběi tvímu bráškovi.

Zdroj: žolík

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lola

Vím,že to nemáš snadné. Taky se mi rodiče rozvedli. Nejdřív si promluv s mámou. Navrhni ji,že se budeš snažit respektovat jejího přítele,ale ona ať respektuje,že ho nebudeš nikdy mít,za otce. Na nádobí si rozdělte služby. Pokud ani to nepomůže,vem si tužku a papír a napiš si všechna pro a proti svých rodičů a třeba zjistíš,že máma není zase tak špatná! S váhou si nedělej starosti,pokud normálně jíš,tak je vše v pořádku. Taky jsem si tím prošla.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek