Avatar uživatele
Lenča59

jak mámě naznačit že už nejsem malá holka??

Ahoj je mi 13. Takže se celkem začínám zajímat o kluky, módu… atd. Vždycky když jsem byla malá tak jsem dělala „FUUJ“ nad tím když se někdo v televizi líbal. Dělám to i teď protože je mi trapné to zničeho nic nedělat :D Snažím se mámě mírně naznačovat aby pochopila že mám zájem o ty kluky. Chtěla bych aby se mě zeptala „Nemáš už kluka?“ nebo se mnou promluvila jak na kluky a tak…:D naznačuju třeba jak je na óčku dole vždycky to Martina+Honza= 56% lásky tak sem jednou řekla „jé mami hele ten a ten mají 94%!!“ nebo „a ten kluk měl holku a…“ a takovýhle, není to nic moc ale jak bych ju prostě upozornila na to že už nejsem malá a mám zájem o takovýhle věci??

PS:nechci odpovědi jako „jsi na takovýhle věci mladá“ „to by nevěděl nikdo“ a takovýhle, jestli nevíš, NEPIŠ!!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4162 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Odpoveď byla označena jako užitečná

Lenčo59, sice nic nezmeškáš, když si kluka najdeš později, že se Ti ale kluci začínají líbit už teď, je normální. Maminky mají tendenci nevnímat, že jim děti odrůstají. Tím, že vidíme své děti denně, tak v nich pořád vidíme malé caparty.
Neboj se maminky zeptat, jak se jí líbí chlapec, který se líbí Tobě (pokud ho tedy zná). Nebo jí ten svůj vysněný ideál popiš a zeptej se, jak by se jí takový kluk líbil.
Za pár týdnů se bude péct vánoční cukroví, a to jsme s dcerou měly hovory na různá témata, vlastně i se synem. Byla jsem „uvázaná“ u truby v kuchyni, takže se toho probralo během pečení hodně. Zkus to taky, s něčím mamince pomoz a při tom si s ní popovídej na tohle téma.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Lenča59 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Tak se jí zeptej sama v kolika letech se jí začali líbit kluci. :D:D A nestyď se s ní o tom mluvit .
To já se ptám vnuka stále, kterou teď miluje a hodně si o tom povídáme a je mu 12 let.
Doplňuji:
Nestyď se ,jsou to normální věci o kterých by sis měla s mamkou povídat , být jako dvě kámošky -my to tak s dcerou vždy měly… mohla za mnou přijít a svěřit se .

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
bolak

Tak s ní dej normállně pokec, né? Můžeš začít třeba tím že se jí zeptáš, jak se s tátou seznámili a pak nahodíš další a další témata, když se jí nedokážeš zeptat přímo. A pokud se ani po tejdnu nedovtípí, tak přitvrdíš, třeba se jí zeptáš co sou to sado-maso praktiky nebo něco podobnýho.

To co teď řešíš ty řešil v dětství asi každej dospívající, včetně mě. Jenže já jim ukázal chlupy v podpaždí a bylo…

Pak už nebylo pochyb o tom, že už nejsem malá holka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Před kamarádkama taky děláš ty Fůj(avice)?:-) Mamka by mohla právě teď být tvou nej kámoškou, když se jí normálně svěříš. Asi se bojíš, že jsi pro ni pořád malá holčička a ona by byla překvapená z toho, co z tebe leze za „nápady“.
No, možná, že trochu jo, ale uvědom si, že tvoje mamča také byla holka ve tvém věku a také měla stejné „zájmy“ (… časem minimálně taťku:-))
Hlavně hned přestaň dělat to Fuuj, občas řekni: Ten je hezkej nebo, že kámoška má kluka nebo, že po tobě nějakej kluk kouká a že nevíš, o čem se s ním bavit. Když se zeptáš na její první lásku, na to jak ji kluci balili, o čem se s nimi bavila, co dělaly s holkama, když byla ve tvém věku – buď si jistá, že se maminka zaručeně „chytne“. Chce to, abyste se navzájem trochu víc otevřely…
Rozhodně uděláš líp, když si s ní co nejdřív vytvoříš blízký holčičí, spiklenecký vztah, protože až bude nějaký zamilovaný problém, mamka ti bude daleko větší oporou a rádkyní, než kámošky, které ze sebe rády dělají svétaznalé mondény a přitom často kecají úplné nesmysly.
Rozhodně začni se svěřováním se co nejdřív, než rodině oznámíš, že se musíš vdávat.:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tw!st

se nediv že si o tobě myslí že jsi malá holka, když říkáš „FUUJ“ na normální věci jako líbání.tím ti chci říct že si malá holka když tohle děláš a máma si o tobě bude myslet že jsi velká až se tak budeš chovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Udělal bych další zářez na rámu dveří ammámě jasně ukázal že už máš tolik a tolik cm a tedy už jsi větší.
Ve13 letch leckteré ženy již rodí děti – což není návod to udělat, ale fakt, že v tomto věku bývají dívky již pohlavně i zralé a tedy zcela přirozeně se dívají po potencionálních samcích – respektive možných otců jejich dětí.
Takže – jdi na to přímo – řekni mámě, že se z tebe stává žena.
Na óčko se prakticky nekoukám, ale tuším, že píšeš o těch titulcích co tam někde běhají na obrazovce. No nevím – ale tomuto způsobu informování veřejnosti bych se zdaleka vyhnul. Zejména když se tam ještě dá přímý kontakt.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Lenča59

hanulka11: právě že se zeptat nemůžu..je mi to trapný :D sem hoodně stydlivá :/ ale asi jsem vážně trošku mladší, počkám do 15ti :D

před 4162 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lenča59

Damiana: nene, před kamarádkama ne, ty to taky už zajímá :D

před 4161 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
venkovan

Nečekej do 15ti. Tady nemá co stydlivost dělat. Je to jen o poprvé a taky lze se začít bavit všeobecně.
Ale zas na druhou stranu – vztah k druhému člověku je celkem intimní záležitost – není proto moudré, abys potom kamarádkám vypravovala detaily co ti rodiče řeknou. Jinými slovy – co se doma dozvíš ber jako rodinné tajemství – ven jen by měly jít informace všeobecné, bezdetailní informace. Myslím třeba, že kdyby ti rodiče řekli kolik měli intimních partnerů před tím než se poznali a potom vzali, by nebylo dobré všude vykecat (rodiče to snad ani něřeknou).

před 4162 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lenča59

díky ;)

A taky moc děkuji Damiana, ocko, bolak a hanulka11. Až s mamkou bydem někde na nákupech, někde ve mětě, prostě budem sami někde, tak když zahlédnu pěknýho týpka tak jí řeknu „jé hele to je hezkej kluk“ .. stejně, i kdyby jí to připadalo divný, tak to bylo jen 5 sekund mého a jejího života, takže na to za pár let zapomene :) snad…! :D

před 4161 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek