Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak na offline aplikaci na zaznamy do xls

zdravim,
potreboval bych poradit;)
Vize je nasledujici: potrebuji vyvinout jednoduchou aplikaci, nejspise webove rozhrani, ktere by obsahovalo cca pet polozek (jmeno, vek, bydliste, telefon, email) V idealnim pripade by byly nastaveny kontrolni mechanismy pro spravnost vyplnenych udaju, tedy aby telefon byly cisla, vek max trojmistne cislo atd.. Tyto informace by se mely propisovat do tabulky, ktera by bud primo byla xls nebo umoznovala prevod do excelu v xls.
Data do poli by zadaval clovek, kteremu by "supervisor" pridelil urcity priznak, kterym by se identifikovalo kdo konkretne pridal ten ktery udaj.
V excelu to delat nechci, je potreba zabranit tomu, aby jednotlivi lide mohli upravovat celou databazi a taky aby byla jistota dohledani, kdo ktery kontakt doplnil..

Dotaz zni, existuje napr program k tomuto urceny, popr pomohl by nekdo neco podobneho sestavit?

Předmět Autor Datum
Offline aplikáciu pre viacerých ľudí? To si majú medzi sebou tú aplikáciu s databázou posielať? Aleb…
los 18.08.2011 21:20
los
no,offline jsem zvolil z důvodů jednoduchosti, alespoň mi to tak přišlo,ale když nad tím přemýšlím,…
Redsnake 18.08.2011 22:27
Redsnake
Offline je skôr zložitejšie - treba to inštalovať/kopírovať, každý má svoju verziu, je problém so zd…
los 18.08.2011 22:43
los
no, vidím to tak, že to zadám za úplatu nějakému šikovnému studentíkovi....Já bych si na tom zuby vy… poslední
Redsnake 19.08.2011 12:12
Redsnake

no,offline jsem zvolil z důvodů jednoduchosti, alespoň mi to tak přišlo,ale když nad tím přemýšlím, ochudil bych se o vzdálený přístup kdekoliv, kde bude internet. Ono kdyby šlo o offline aplikaci,není problém později jednotlivé kousky "databáze" spojit v celek, ale asi opravdu bude efektivnější online formulář s ukládáním do csv(středníky).

Offline je skôr zložitejšie - treba to inštalovať/kopírovať, každý má svoju verziu, je problém so zdieľaním dát, problém s podporovanými platformami a pod. Výhodou offline naopak je, že je to nezávislé od servera a sieťového pripojenia, a že k dispozícii sú všetky možnosti OS.

Keď už to bude online, tak je jednoduchšie použiť databázu, než to tlačiť do CSV súboru. Ak tam chceš rôznych používateľov, tak aj tých potrebuješ mať niekde uložených a mať možnosť ich spravovať. Ak je to v rámci firmy, tak môžeš rozmýšľať aj nad použitím Windows autentifikácie.

Čo máš k dispozícii pre online riešenie - IIS/Apache/Tomcat/niečo iné? Podľa prostredia sa môžeš rozhodnúť, v čom bude najjednoduchšie implementovať aplikáciu na strane servera. Akú máš k dispozícii databázu - MSSQL/MySQL/Oracle/niečo iné?

Samotná aplikácia bude pozostávať zo zobrazenia tej tabuľky (+stránkovanie), možnosti vytvorenia nového záznamu, úpravy existujúceho záznamu a vymazania záznamu. Ďalej budeš zrejme chcieť na úrovni aplikácie nejaké rozhranie pre správu používateľov a ich oprávnení (prípadne len zavedieš nejaký postup, ako to upravovať priamo v databáze). A tiež budeš musieť vyriešiť autentifikáciu a autorizáciu. Skrátka taká jednoduchá aplikácia. ;-)

Btw: Podporu offline módu s možnosťou synchronizácie môžeš spraviť aj v HTML5, len je to už trochu viac advanced.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru