Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak nastavit AP Ovislink?

Mám notebook připojený k routeru, k němu připojené AP Ovislink 5460 v modu AP. Chci, aby se notebook připojoval bezdratově k AP a měl přístup na internet a nedaří se mi to zprovoznit. Co vše musím nastavit na ovislinku a co v TCP/IP v NB? Internet mám od poskytovatele na ktery se pripojuju a hodnoty v TCP/IP ktere mi poskytl. AP Ovislink pripojim síťovým kabelem do routeru. AP nastavím do modu AP a pak musim nastavit IP adresu AP nebo já nevím, nerozumím tomu. Kdyby mi někdo poradil budu moc rád. Děkuju

Předmět Autor Datum
tzv. good practice: 1. Ovislinku nastav přidělení IP adresy z DHCP serveru routeru (to aby ses na n…
touchwood 29.11.2009 11:43
touchwood
ad 1. Tu nastavím v Ovislinku v záložce TCP/IP že jo? A to je ta IP adresa co mi dal poskytovatel jo…
mmmila 29.11.2009 12:09
mmmila
ne, vůbec jsi to nepochopil a jsi vedle jak ta jedle. Tak ještě jednou: máš router, ten přiděluje v…
touchwood 29.11.2009 12:42
touchwood
Mám ted doma notebook připojený UTP kabelem k router a od neho jde antena ven. K router jsem připoji…
mmmila 29.11.2009 13:29
mmmila
OMG.. no kde je DHCP server? V routeru. Proč děláš věci, kterým nerozumíš? Proč myslíš, že jsem ti…
touchwood 29.11.2009 15:37
touchwood
Jo je to bridge.
mmmila 29.11.2009 19:11
mmmila
a jsme doma. A teď otázka na tělo: kolik máš od ISP přidělených IP adres? Pokud více, můžeš jednu d… poslední
touchwood 29.11.2009 19:23
touchwood

tzv. good practice:

1. Ovislinku nastav přidělení IP adresy z DHCP serveru routeru (to aby ses na něj byl schopen dostat). V routeru mu můžeš nastavit DHCP rezervaci na MAC adresu, aby měl vždy tutéž IP adresu. (nastavuješ připojený rovnou do Ovise)
2. v Ovislinku vypni DHCP server (není třeba, naopak je kontraproduktivní, dva DHCP servery jsou malých sítích nesmysl) (nastavuješ už s Ovisem připojeným do LAN)
3. v Ovislinku si nastav parametry bezdrátové sítě, tj. jméno WLAN, WPA heslo, kanál apod.
4. můžeš se připojit bezdrátově.

ne, vůbec jsi to nepochopil a jsi vedle jak ta jedle. Tak ještě jednou:

máš router, ten přiděluje v LAN IP adresy přes DHCP (takto fungují běžné domácí routery). Na jeho WAN straně máš IP adresu přidělenou od ISP.

na záložce TCP/IP nastavíš DHCP klient (tedy žádnou IP adresu nenastavuješ). Nezapomeň, že po odkliknutí si to APčko přidělí novou IP adresu, a ty si ji budeš muset zjistit - Buď se koukni do logu DHCP serveru, NEBO použiješ IP o jedničku vyšší než má poslední hostitel, kterému byla IP
přidělena.

Jinak doufám, žes popsal dobře konfiguraci své sítě (nejsem si totiž vůbec jistý, že chápeš a víš, co doma vlastně máš, a zda router je opravdu router), protože pak by to nemuselo fungovat vůbec.

Mám ted doma notebook připojený UTP kabelem k router a od neho jde antena ven. K router jsem připojil AP Ovislink a ten pak jeste k NB. V něm jsem v sekci TCP/IP nastavil DHCP klient a potvrdil no a ted prave nemuzu komunikovat s AP, protoze nevim jakou ma IP. A jak si psal že se mám kouknout do logu DHCP serveru, to nevím jako kam.Ja bych asi potřeboval přesně co kam kliknout a co kde nastavit.

a jsme doma.

A teď otázka na tělo: kolik máš od ISP přidělených IP adres? Pokud více, můžeš jednu dát tomu Ovisu (teď se do něj dostaneš dvěma způsoby: BUĎ jej zresetuješ do defaultu, NEBO jej i s PC připojíš k nějakému routeru s DHCP a necháš si jej "líznout" IP adresu).

Pokud máš IP adres málo, můžeš Ovisu nechat klidně jeho výchozí IP, jen mu vypneš DHCP server. Pak ale budeš muset na wifi rozhraní notebooku nastavit adresu napevno.

Ideální řešení je ale pořídit si vlastní router, případně jej udělat flashem firmware z toho Ovise (opět předem upozorňuji, že flash FW u Ovise NENÍ JEDNODUCHÁ ZÁLEŽITOST)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru