Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak nastavit router Sweex RO002

Potreboval bych poradit jak nastavit router Sweex RO002 aby mi fungoval internet na obou PC. Obadva jsou Windows XP. A poskytovatel internetu je UPC Kabelovka Karvina. Kdysi to bylo Kabelova Televize Karvina ale ted to koupili UPC. Diky za pomoc.
Změna předmětu, původně: Router (Kurt)

Předmět Autor Datum
Prosim poradte je to nutne.
GGG 06.10.2009 12:27
GGG
jak píše kolega níže: jestli ti tvůj provider nechal nějaké ip adresy pro net, musíš je v routeru na… poslední
lední brtník 06.10.2009 14:41
lední brtník
Pokud se v routeru ještě nikdo nehrabal (v opačném případě doporučuji jeho uvedení do továrního nast…
anarchist 06.10.2009 13:00
anarchist

jak píše kolega níže: jestli ti tvůj provider nechal nějaké ip adresy pro net, musíš je v routeru nastavit pro vstup wan.

upc už nepoužívá kontrolu mac adres, ale nemusí to platit ve všech lokalitách. pokud nepomůže restart kabelového modemu, je potřeba ještě do routeru naklonovat mac adresu pc, na který bylo spojení registrováno.

Pokud se v routeru ještě nikdo nehrabal (v opačném případě doporučuji jeho uvedení do továrního nastavení, viz návod), stačí kabelový modem zapojit do konektoru WAN, počítače do konektorů LAN a restartovat modem odpojením od napájení. Internet by pak měl běhat bez jakéhokoliv nastavování, tedy pokud ve vaší lokalitě nezůstala po původním operátorovi nějaká specifika, která by tomu bránila (nutnost nastavit IP adresu, bránu a DNS explicitně, trvalá registrace MAC adresy koncového zařízení apod.).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru