Avatar uživatele
pizlicka

jak postupovat pri koupi nemovitosti,na co si dat pozor,co si overit??

chci koupit rodinny dum,co ma mit ten nejlepsi,a na co si dat pozor?jak si overit zda jsou veskere poplatky-plyn energie zaplaceny?co si overit na katastru?atd.DE­KUJI.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4039 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Na katastru si ověř, zda informace, které Ti poskytl prodávající nebo realitka jsou pravdivé. Pohlídej si věcná břemena, zástavní práva a další závazky, které mohou zatěžovat nemovitost.
Do kupní smlouvy se uvádí konečný stav měřidel (plynoměr, elektroměr, vodoměr). Ty se potom na dodavatele energií zajdeš přihlásit jako nová majitelka nemovitosti s tím, že stav měřidel by měl odpovídat odečtům. Tohle si budeš muset zkontrolovat sama.
V neposlední řadě je třeba si ověřit, že jednáš se skutečným majitelem nemovitosti. Nemovitost si nechej nejdřív ukázat, vezmi si kontakt na prodejce a doma si vklidu ověř vše, co potřebuješ.
Peníze bych řešila přes bankovní nebo advokátní úschovu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mickeymouse

když chceš kupovat dům bez realitky a tedy bez pomoci agentů, mrkni na stránky, které se na tento typ prodeje zpecializují, jsou tam návody, postupy, právní věci. třeba tady http://www.realitka-zdarma.cz/nas­troje/postup/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Chytil151

pokud budeš kupovat dům a bude u něj zahrada, dobře si prohledni co vše je na listu vlastnictví (najdeš na stránkách katastru). Může se například stát, že muž kdysi zdědil pozemek (ten je na jednom listu vlastnictví), potom se oženil a s manželkou (a dům je na jinem listu vlastnictv (SJM -společné jmění manželů). Prostě musíš v kupní smlouvě přesně napsat jaké parcely chceš převést a na jakém jsou LV.
Ale to jsou spíš kuriozity…ale můžou z toho být průšvihy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
PH9

určitě pracujte primárně s katastrem nemovitostí, tam zjistíte mnoho informací (i to, zda není na nemovistosti nějaké břemeno). Hodně, skutečně hodně pozornosti věnujte kupní smlouvě – pokud nejste kovaná v právu zajděte si radši za právníkem. Hodně záleží na realitním makléři a jeho kvalitě, my byli hodně spokojeni s touto paní:
http://www.you­tube.com/watch?v=sL8sWgX­2S7g

jinak je spousta článků o tom jako koupit byt či dům např. na mesec.cz, pravnik.cz a podobně, doporučuji hledat v podobných webech.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek