Avatar uživatele
lucyena

jak restartovat nb?

kdyz jsem dnes zapla nb,tak se mi kousl.vypla jsem ho normalne tlacitkem,ale po dalsim zapnuti to po me chce restarovat .Nedostanu se nikam do systemu,zadne tlacitko to nema.nevim co delat.prosim poradte.
Doplňuji:
kdyz to zapnu,tak nabiha acer,pak se objevi tabulka No Bootable Device,Hit any key,to odkliknu entrem,pak tam je Boot manager,pod tim Boot option menu a po d tim sipka nahoru and sipka dolu to change option, ENTER to select an option.kdyz dam esc tak tam je No bootable device – Please restart system.Jak neco zmacknu tak se to objevuje porad dokola.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? franku, suaeda před 3984 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
suaeda

U notebooku, který nejde nastartovat většinou pomáhá vyndat baterku. Pozor notebook je nutno vypojit z elektrické zásuvky. Na spodní zadní straně je umístěna baterie, která je většinou zajištěná jen takovým posuvným šoupátkem (či obdobně). Po vyjmutí baterie a posečkání několika vteřin ji zacvakneme opět zpět. A přístroj zkusíme klasicky nastartovat. Toto jsem prováděl již u různých druhů notebooků a většinou to pomohlo. Pokud ne tak zbývá jen opravna.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Retko

Nejdriv zkontroluj, zda tam nemas nekde nejakou Flashku nacpanou… Nebo jeste nejlip, vyndej vsechny USB veci..
Jinak restart se taky da udelat tak, ze podrzis dele to tlacitko na zapinani.
Pokud nepomaha, nacpi tam windows CD, coiz je to bootable device, a skus projit opravou.
Nebo pri nabihani upne na zacatku mackas F8, a tam skusit Safe Mode.

Jinak ty pises ze davas esc, kdyz jsi vyzvana neco vybrat…

Vice ti odpovedeji na http://pc.porad­na.net/. Lepe nez tady…

GL

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
jpau

Tvůj popis přesně odpovídá načnutému oddílu.

Aby Tvůj disk mohl funogvat, musí na něm být nějaký oddíl (partion) – nebudeme teď řešit co to je, ale je to nezbytné proto, aby jsi mohla pracovat s daty na disku (včetně dat operačního systému). No a v případě, že je tento oddíl (to co teď píšu je tochu blbost, protože MBR není součástí dalších oddílů ale pro pochopení situace to asi takto stačí) poškozený tak se stane to, že při startu bios nenajde zavaděč, takže jde dál, máš nějaké bootovací cd? Ne. Síťový zdroj? Ne… Takže „No bootable device“ – hodně volně bych to přeložil jako „Žádné spustitelné zařízení“.

Vzhledem k tomu, že došlo k problémům již při spuštění, je možné že je disk mechanicky poškozený (na odpis), občas se stane že se díky nějaké naplánované úloze počítač probudí třeba ze spánku a pak stačí jen drobný náraz a je po disku (neočekávám, že levné acery mají nějaký active protection system jako např. ThinkPady…).

Takže teď co s tím, … Vzal bych si nějaké live-cd, slax např. a prošťouchnul bych s tím počítač (tzn. ho zapnul) a potom spustil nějaký nástroj na diagnostiku disku (jmenovitě nevím, co ve slaxu je). Z výsledků diagnostiky bych určil další postup – reinstal os (z důvodu přeformátování – tzn. znovusestavení oddílu) nebo výměnu disku. (Poznámka: Obnova oddílu je možná ale v zájmu budoucí spolehlivosti bych ji nedělal)

Jinak data na disku jsou bez ohledu na to, zda-li je napájen takže cvičení s baterkou ničemu neprospěje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pl4toon

Budete to muset trochu podrobněji popsat. Co všechno máte napsáno na obrazovce, když to chce restart? Do jaké fáze nahrávání systému se až dostanete? Když to nebudete umět popsat, tak udělejte fotky, ale tak aby se dal přečíst text na monitoru.
Fotky nahrajte třeba sem: http://www.2i.cz/ nebo jinam, hlavně abysme je viděli.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek