Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak se kontrolují u středních a větších firem došlé peníze přes int. bankovn?

Napadá mě jedna teoretická otázka: jak firma kontroluje došlé platby (které mají chodit každý měsíc pravidelně přes inter. bankovnictví)? Existuje nějaký automatizovaný systém? Těžko si představuji "stádo" maníků u PC, který kontrolují každý měsíc došlé platby (velké společnosti např. typu O2).

Díky za reakce

Předmět Autor Datum
Podle mýho se to sváže s číslem smlouvy nebo rodným číslem (variabilní symbol platby). Banka vygene…
Pavel 12.01.2009 13:39
Pavel
jj taky me napadla nejaka moznost exportu dat, ale v int. bankvnictvi sem to nikdy nevidel (ne ze by…
programator 12.01.2009 13:42
programator
Přes internetové bankovnictví "nechodí" žádné platby, zadáváš tak jen příkaz k úhradě (nebo si prohl… poslední
Martin 2 12.01.2009 14:16
Martin 2

Přes internetové bankovnictví "nechodí" žádné platby, zadáváš tak jen příkaz k úhradě (nebo si prohlížíš/importuješ výpisy). Banka příkaz k úhradě zpracuje a připíše penízky na účet příjemce. Příjemce si importuje přijaté platby, a jemu úplně jedno jestli byly zaslány přes internetové bankovnictví, vloženy v hotovosti nebo zaslány složenkou na jeho účet.Důležitý je variabilní symbol, tj. číslo faktury nebo zákazníka.No a pak se porovnávají v účetnictví ty variabilní symboly - čísla předepsaných plateb a přijatých plateb.Toto porovnávání je jednou ze základních věcí, který umí každý účetní software.Tj.porovnává platby "předepsané" a "přijaté" podle určitých kritérií - základní je variabilní symbol a částka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru