Avatar uživatele
zvonisek

Co to znamená, když se řekne: jsi jako muflalobil (nebo bufalobil)?

Nebo, když do něčeho vrazí jeden člověk, tak mu ten druhý řekne, jsi jako bufalobil. Co to znamená?

Zajímavá 0 před 2757 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

Nemyslí třeba Buffalo Bill ??

Viz Pan Kaplan má třídu rád.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Cenobita

Buffalo Bill, vlastním jménem William Frederick Cody (26. února 1846 Le Clair, Iowa – 10. ledna 1917 Denver), americký dobrodruh a legendární postava Divokého západu. Svou proslulost získal zejména díky dobrodružným novelám Edwarda Judsona.

bizon se anglicky řekne buffalo; ono vražení do někoho může souviset s přirovnáním s trknutím onoho rohatého zvířete; a postava a život Buffalo Billa je s bizony úzce spojená;

Po válce Buffalo Bill spekuloval s pozemky a v roce 1867 se nechal najmout jako zásobovatel a za 500 dolarů měsíčně dodával bizoní maso pro dělníky pracující na stavbě kansaské pacifické dráhy. Díky této práci získal svou přezdívku a stal se jedním ze symbolů vybíjení bizonů. V letech (1867–1868), za období 18 měsíců, Buffalo Bill zabil je 4280 kusů bizonů (8 denně), z několika milionových prérijních stád, převážně v době kdy byl najat na zásobování dělníků bizoním masem při výstavbě železnice. Vždy lovil tolik, kolik bylo potřeba pro obživu, nepodílel se lovu pro zábavu. V době, kdy by bizon ve volné přírodě vyhuben, jeho soukromé stádo bizonů přispělo k záchraně druhu.

https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Buffalo_Bi­ll

https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Bizon

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek