Avatar uživatele
weronika

jak se projevuje svrab u psů?

asi před měsícem se naše fenka porvala s liškou nakaženou prašivinou,(víme to, jelikož zanedlouho se objevila na nedalekém ranči mrtvá,a na pitvě se ukázala jako nemoc prašivina)
A dnes večer si mamka všimla, že má po těle pod chlupama boláky,
Může to být prašivina?

Na veterinu se chystáme, ale rádi bychom věděli na čem jsme.
Doplňuji:
před dvěma měsíci
také nyní hárá( už ale končí)
nebo to může být jiná nemoc?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4168 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
badisko

tak na tohle nebudu odpovidat byl bych spostej jak dlazdic…jen ti povim ze by jsi se nad sebou mela vazne zamyslet mila zlata…za A chudak pes ze ma tak blbeho pana za B je prenosna na cloveka…jak mame vedet …jak ty bolaky vypadaji ..?…kozni onemocneni u psu je povicero…a inkubacni dobe je 2–3 tydny tak pocitej …kua kdyz vim ze mel muj pes kontakt z lyskou tak je navsteva veterinare to prvni co udelam ne!! ..bohove to snad je fejk ne?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Liščí populace je ve velké míře napadena výskytem tzv. prašiviny, která se velmi snadno kontaktem přenáší na psy. Mnoho lovecky používaných psů se nakazilo touto nemocí právě kontaktem s nemocnou liškou. Neodkládejte návštěvu veterináře, buďte rádi, že liška má prokázánu pitvou pouze prašivinu a ne i vzteklinu. Já osobně bych každý kontakt psa s liškou, zvlášť pokud došlo ke rvačce, jak píšeš, určitě nenechávala bez následného vyšetření veterinářem. Takže co nejdříve s fenou jeďte k veterináři, a příště v podobném případě nevyčkávejte několik týdnů, ale psa nechte vyšetřit hned po kontaktu, ze kterého vzniklo nějaké, byť sebemenší poranění. Je to nejenom v zájmu psa, ale v neposlední řadě se jedná i o vaše zdraví.
Doplňuji:
Nezdůraznila jsem dostatečně, že svrab (prašivina) je velmi snadno přenosný kontaktem z nakaženého zvířete na člověka.

Upravil/a: anonym

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek