Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Acer Aspire 5520 - chybí zařízení pro nahrávání

Ahoj,
známý si pořídil notebook Acer Aspire 5520, který se dodává s Windows Vista SP1. Má ale problém se zprovozněním nahrávání audia. Po klepnutí pravým myšítkem na reproduktor v systray se otevře menu, kde se dá vybrat položka "Recording devices" (či tak nějak, teď u toho nesedím). Pokud to zkouším já na své domácí Vistě, tak tam mám různé možnosti, z čeho nahrávat. Pokud to zkusím u něj, má tam úplně prázdno.
Ve správci zařízení vypadá všechno nainstalované a zvukovka zvučí.

I pojal jsem podezření na ovladače a doporučil mu stáhnout nové. Na stránkách výrobce jsem se proklikal až k těmto:
ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5520/v ista/.sp1/Audio_Realtek_V6.0.1.5523_Vista_SP1.zip

Ty byly staženy a spuštěna instalace. Instalátor prvně odebral staré ovladače, pak proběhl restart, pak instalace nového ovladače. Pak opět restart - ovšem po restartu černá obrazovka a nic. Vůbec nic. Po drahmé chvíli čekání bylo nutno notebook vypnout a zapnout. Vista naběhla a oznámila obnovení po závažné chybě. Od té doby se v "Recording devices" objevil Mikrofon. Ale nic jiného a to je pořád málo. Možná kdyby instalace nezkolabovala, tak by tam toho bylo víc.

Co dělám za chybu? Má cenu zkoušet jiný ovladač než od výrobce notebooku? Nebo na to jdu úplně špatně a další zařízení se do "Recording Devices" dají dostat jednoduššeji?
Nevýhoda je, že všechny operace dělá ten kamarád, on je uživatel PC ale pod pokličku moc nevidí. Já mu jen po ICQ radím. Tak bych ho rád ušetřil dalších zbytečných experimentů, které bych si dovolil, kdybych ten noťas měl před sebou.

Děkuji.

Předmět Autor Datum
Mno nevim teda jak je to u vist, ale u xpček si stačí normálně ve vlastnostech zaškrtat který všechn… poslední
krutor 06.08.2008 12:10
krutor

Mno nevim teda jak je to u vist, ale u xpček si stačí normálně ve vlastnostech zaškrtat který všechny vstupy tam mají mít zobrazenou tu hlasitost. kdybych to bral od pravého kliku na repráček tak je to:

otevřít ovladač hlasitosti->možnosti->vlastnosti a tam už si zaškrtej co je potřeba..obyvkle teda stačí směšovač stereo a mikrák..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru