Předmět Autor Datum
Zdravím,ja bych to nejdříve zkusil nahřát třeba fénem na vlasy nebo velmi opatrně horkovzdušnou piso…
Matyas1 16.01.2010 18:19
Matyas1
Jediné škrabadlo, které nezanechá stopy jsou nehty. Výrobci zakazují veškerá organická rozpouštědla,…
kejki 16.01.2010 20:13
kejki
Nehty a benzin by neměl škodit. Táhnout prsty a pokusit se isolepu nepřetrhnout.
Rce 16.01.2010 20:18
Rce
Bacha benzín a rozpouštědla si s plastem netyká.... a pokud by šlo o recyklovaný plast ruce pryč. Ex…
lochnesska 16.03.2010 20:39
lochnesska
Já mám stejnej problém , akorát na dveřích. Zatím to nemám ještě dole, ale zatím se nejlíp osvědčil…
Zevl 18.01.2010 06:50
Zevl
Jo, taková univerzální čistící pěna, na obalu slibujou, že dostane dolů i lepidlo ze samolepek. Taky…
Rce 18.01.2010 12:05
Rce
také s tím mám své zkušenosti a úplně na to stačí horká voda..namočte houbičku či hadřík, chvíli po…
xzdev100 12.02.2010 07:07
xzdev100
Uveďte prosím, jak dlouho jste měli folii na oknech. Ta snadnost sejmutí, jak zmiňujete se mi nechce…
veckoo 12.02.2010 14:23
veckoo
Ono to nebude ani tak tou vodou (ta isolepa není vodou rozpustná), jako ohřátím. Též by asi pomohlo…
Rce 12.02.2010 14:26
Rce
Dost dobře nechápu proč k vůli fasádě.Já fasádu do ted nemám,a přesto jsem folii sundal do 14 dní.Dl…
spierr 18.03.2010 09:41
spierr
Postříkat WD sprejem a pak odškrabávat nehtem. Já to dělal i nabroušenou nerez špachtlí, opatrně nap…
MYŠ 18.03.2010 21:27
MYŠ
Zrovna jsem to absolvovala, bylo to něco strašlivého, ale šlo to fénem a zároveň vlhčením hadříkem (…
Gábina777 18.07.2014 13:23
Gábina777
Já dělal před časem něco podobného na rýnách (okapech). Stejný problém. Nakonec to šlo dolů za pomoc…
Trulli1 21.07.2014 22:12
Trulli1
Dobrý den, připadám si jako genius, protože jsem tento problém řešil nejdříve se svým dodavatelem ok… poslední
Andys 31.10.2015 10:48
Andys

Zdravím,ja bych to nejdříve zkusil nahřát třeba fénem na vlasy nebo velmi opatrně horkovzdušnou pisolí (z dostatečné vzdálenosti) a pokud to nepůjde tak asi jen opatrně oškrábat a omýt ředidlem.Samozřejmě pokud to je na skle.Pokud to je na plastu ,tak to ředidlo někde v rohu vyzkoušet aby se plast nenaleptaval.

Já mám stejnej problém , akorát na dveřích.
Zatím to nemám ještě dole, ale zatím se nejlíp osvědčil fén a škrabka na stírací losy od sazky :-), jenže tam potom ještě zůstává to lepidlo, na to zatím nejlíp pomohl sprej, bohužel si už nepamatuji název.

Jo, taková univerzální čistící pěna, na obalu slibujou, že dostane dolů i lepidlo ze samolepek. Taky si už nepamatuju název.

BTW se docela divím, že to nikomu nejde. Já jsem to podloubal nehtem v rohu aby to šlo chytit, pak uchopil a táhnul a krásně se to slouplo beze zbytku. Asi jsem to dělal brzy, cca do dvou měsíců po instalaci (až natřeli barák). A bylo venku teplo...

Dost dobře nechápu proč k vůli fasádě.Já fasádu do ted nemám,a přesto jsem folii sundal do 14 dní.Dle mého názoru si okno mohu vždy zalepit čímkoliv,myslím páskou,ale nechávat folii je nerozvážnost.Zůstávají po ní fleky,a to nemluvím otom jak se mizerně sundavá.Vůbec bych nic nenahřával fénem ale sloupnul kam to jde,a pak opatrně pokračoval lepidlem,asi bych ho myl tak dlouho až by pustilo.

Postříkat WD sprejem a pak odškrabávat nehtem. Já to dělal i nabroušenou nerez špachtlí, opatrně naplocho. WD sprej je vůbec super pro odstranění různých nálepek. Folii jsem sundaval po cca 10 měsících a někde to fakt drželo jak přibitý :-). U folie na střešních plastových oknech jsem zkusil i čistý líh, protože sádrokarton je těsně u rámů oken a nechtěl jsem ho WD sprejem postříkat.

Zrovna jsem to absolvovala, bylo to něco strašlivého, ale šlo to fénem a zároveň vlhčením hadříkem (značným vlhčením). Folie byla stará a velmi křehká. Vlhkost a teplý fén ji trochu probraly k elasticitě. Takže to mám za sebou. Konečně!!!

Dobrý den,
připadám si jako genius, protože jsem tento problém řešil nejdříve se svým dodavatelem oken, a ten mi jenom sdělil, že je to problém, že to vlastně nemá řešení. Mám namotovaná plastová okna s imitací dřeva potažená s ochranou folií. Folie jsou na vnější straně dva druhy. Na vnitřní straně bílá. Jedna s nápisem Decro,druhá bílá. Byly na oknech cca 10 měsíců přes letošní léto. A to mě výrobce spojil se servisním a reklamačním technikem. A ten na závěr řekl, že máme smůlu, protože ve smlouvě jsou 2 měsíce, do kdy se ta folie musí sloupnout. Tak jsem hledal na různých forech včetně tohoto. A došel jsem k závěru, že to zkusím s touto výbavou na základě toho fóra:
1. hadřík a teplá voda + plastová škrabka
2. elektrický fén - letlampa
3. plastová škrabka + kovová škrabka
4. přípravek na čištění plastů - vše nakoupeno v OBI

Nejdříve jsem zkusil elektrický fén a výsledek se dostavil okamžitě. Je třeba být opatrný, protože fén má svojí regulaci - teplota a intenzita vzduchu a pak je důležitá vzdálenost s jakou máte pistoli vzdálenou od povrchu okna. Dá se to shrnout tak, že je třeba s citem tu folii nahřát, začne se krabatit, v jedné ruce držíte fén a v druhé ruce škrabete plastovou škrabkou folii. Jakmile se začně folie krabatit je třeba snížit ofuk teplého vzduchu a intentivně plastovou škrabkou škrabat až si vytvoříte vrstvu folie, kterou jeste schopni ucchopit prsty. A pak při současném lehkémm nahřívání - proud teplého vzduchu směřujete z větší vzdálenosti nebo trochu stranou a pak tu folii sloupnete pokud možno v celku. Pokud se Vám přetrhne, opět nahřejte abyste ji mohli uchopit a tak dokola. PO chvilce mi to šlo náramně, a proto jsem se cítil jako jak jsem v úvodu napsal - po všech těch diskuzích a zvažování jak na to. I ta horká voda by mohla fungovat - ale jen jako zdroj tepla, který možná šetrněji to folii změkčí a tím se s ní pak dá pracovat -ale to jsem nezkoušel, protože ten fén byl rychlý a efektivní způsob očištění okna. Trvalo mi jedno okno 1,5x1,5 cca 1 hodinu.

S pouzdravem
Jarda

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru