Avatar uživatele
anonym

jak to probíhá u maturity?to si vytáhnu z každého předmětu jednu otázku?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4479 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Ella

budete rozděleni do skupinek na každý den – např. čtyři lidi dopoledne, tři odpoledne celý ten zkouškový týden.
Nejdřív uděláte všichni jeden předmět a pak začnete další.
Takže budete například čtyři – první půjde dovnitř, vytáhne si z pytlíčku číslo otázky a pak 15 minut na potítko – příprava – a pak přistoupí k ústní zkoušce, kde je přítomen ředitel nebo zástupce ředitele, člen komise, který dohlíží na průběh zkoušky, ale může se taky ptát, třídní učitel/ka, zkoušející učitel (ten, který tě ten předmět učil), který se tě bude hlavně ptát a druhý učitel stejného předmětu, který mu případně pomáhá. Zkouška trvá třicet minut, mám dojem.
15 minut před koncem přijde další, který je na řadě, vytáhne si otázku, a jde na potítko, zatímco první stále mluví. Pak jde druhý a znovu 15 minut před koncem přijde třetí na potítko atd.
Zkoušky jsou veřejné, takže kdokoliv ze školy nebo i z rodiny se může přijít podívat, pokud si to maturant tedy výslovně z nějakého vážného důvodu nepřeje.

Až všichni čtyři projdete ústními zkouškami ze všech předmětů, pak nastoupí případně ještě ten, který si zvolil právě ty nepovinné, potom si vás všechny čtyři zavolají a řeknou vám jestli jste u zkoušky uspěli a známky, anebo případně neuspěli…

Tak probíhá původní maturity, ale u státní bude to samé, akorát dlouho předtím píšete nějaké jednotné testy. Jo, a vlastně snad jestli jste uspěli u maturity dostáváte všichni najednou asi po měsíci, aspoň jsem to slyšela. Ale výběr otázek je stále ten samý. Profesor/ka vám před maturitou určitě řekne, jak to bude, pokud se jí zeptáte. :)

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek