Avatar uživatele
Drahuška

jak vypovědět životní pojistku u Allianz, kterou jsem neuzavřela ani nechci, ale přišlo mi potvrzení o uzavření smlouvy

smlouvy, kterou nemám (když jsem jí neuzavírala) platí od 1.2. na sumu, na kterou by to uzavřel jen blázen )(3000 měsíčně na 40let) nejspíš jde o zneužití údajů bývalým spolužákem mého syna …ale to je až vedlejší…z údajů je tam jen jméno, adresa a dat narození…to není nic až tak tajného ani nezjistitelného… jsem v šoku a nasr…tak než budu volat právnici, aby to dala do pořádku… díky
Doplňuji:
ten chlapec se tím živí…a v té firmě pracuje…nic jsem neuzavírala už dost dlouho – já si svůj podpis hlídám…je to nějaká trapná finta…už jsem si načetla, že do 8 dnů vypovědět – bez udání důvodu…je mi sice divné vypovídat, co jsem neuzavřela…ale pošlu to písemně…ovšem POZOR na Allianz…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4437 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Drahuško, jako pojišťovačka Vám poradím to, abyste pojistnou smlouvu okamžitě vypověděla (přesto, že jste ji neuzavřela, ani nepodepsala). Zrušit ji lze nejen do 8 dnů. Všeobecně platí výpověď u všech typů pojistných smluv do 6 týdnů od data uzavření (ne od data platnosti) smlouvy. Výpověď pošlete doporučeně a písemně. Pokud za Vás někdo uzavřel pojistnou smlouvu a uvedl v ní Vaše kontaktní údaje, jedná se o přečin podvodu. Na takové jednání jsou pojišťovny u svých zástupců velmi háklivé. Na smlouvě musí být uvedeno jméno sjednatele pojistné smlouvy, takže tu smlouvu zaneste do nejbližší pobočky Allianz pojišťovny a stěžujte si zde na postup sjednatele a zneužití Vašich osobních údajů. Garantuji Vám, že tento pán už si nezapojišťuje. Pojišťovna sama o sobě má dostatek nápravných prostředků jak své „zástupce“ za takovou činnost potrestat. Pokud se Vám bude zdát opatření pojišťovny nedostatečné, zajděte na Policii ČR a podejte podnět k šetření, případně žalobu na zprostředkovatele pojišťovny za pokus o podvod a zneužití Vašich osobních údajů.
Právníky bych s takovou věcí hned neobtěžovala. Vyřídit tuto záležitost dokážete bez problémů sama.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Bobule

právnička Vám pradí lépe, ale pokud je tam jasně sfalšován podpis pod smlouvou, tak je to trestný čin, jako vyšitý a za to mladík může jít i bručet. Normálně zajděte na Allianz a tam řekněte tento problém. Po vyhodnocení Vám to určitě zruší.
ještě se zeptám, neuzavírala jste v poslední době jinou smlouvu? Kterou by jste podepisovala svou rukou ? Pokud ano, přečetla jste si správne VOP ? ( tj. všeobecné obchodní podmínky ? Bohužel, nebyl by to první případ, kdy klient úplně jiné instituce podepíše smlouvu, třeba o půjčce, kde je malými písmenky napsáno, že klient souhlasí i s uzavřením pojistky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hykam

Zavolejte na jejich zákaznickou linku a vysvětlete jim, že jste žádnou takovou pojistku neuzavírala, že jste nic nepodepisovala a že ji odmítáte platit.
Nemusel to být zrovna bývalý spolužák Vašeho syna, někteří pojišťovací agenti se uchylují k takovýmto podvodům, aby vykázali svou aktivitu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Drahuška

koho ten příběh „zaujal“ – vše je vysvětleno…ten „pojišťovací agent“ opravdu zneužil data…opravdu jí uzavřel, nechal si vyplatit provizi a pak jí zrušil…k nám ten dopis o potvrzení neměl ani dorazit…Po zrušení on o tu provizi přijde – ale měl jí jako bezúročnou půjčku…

pro mě naprosto příšerné chování a praktiky…

před 4434 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek