Avatar uživatele
Hurvajsek

Co udělat jako první? Začátečník

Nevím, co udělat, svítí mi 4 kontrolky. Když nastartuji, neslyším motor, jen takové cvaknutí. Jestli mám dolít olej apod. Jsem na auta antitalent. Mohl by mi tady někdo provést malou instruktáž ?
Děkuji moc.

Zajímavá 0 před 2604 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
orwell

Zkus rozsvítit světla. Pokud budou svítit znatelně méně nebo skoro vůbec, bude třeba dobít akumulátor, anebo je s ním ámen. Jinak platí, co píše gecco.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

No – počkej…
Nastartuješ anebo namísto startování uslyšíš jen to cvaknutí???
😉
Pokud jen to cvaknutí, jako první zkontroluj (a dobij) baterii.
___
Pokud jsi ovšem úplný ´neznalec´, dej to do servisu…
😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lamalam

Nevím jestli jsou kontrolky ve všech autech stejné, ale v mém autě znamenají: závada dobíjení baterie, brzdová kapalina a varovná kontrolka motoru.
To cvaknutí bude asi kotva startéru.

Upravil/a: Lamalam

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

U pojistky auta máš nějakou asistenci. Zavolej tam a zeptej se zda se ti to vztahuje i na poruchu (u levných pojistek to může být ve výluce). Pokud ano, tak ti buď může přijet servisák, který ti řekne co s tím je (a pokud to bude nějaká blbost tak spraví – třeba nastartuje když je vybitý akce). Nebo ti pošlou odtahovku která tě odveze do servisu který jim udáš.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

Jestli neslyšíš motor, tak jsi pravděpodobně nenastartoval. Jestli si nenastartoval, tak je normální, že svítí kontrolky. To ony svítí v té poslední poloze klíčku před startováním.
Otázka je, proč jsi nenastartoval. Možná je slabá baterka, kdoví. Možná by ji stačilo dobít. Dobrý je, že pokud svítí kontrolky tak není ještě totálně vytlučená.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Lamalam

Arne1 > neodvezou tě do servisu, který jim udáš, ale do nejbližšího smluvního servisu dané pojišťovny – vlastní zkušenost s bývalým vozem.

před 2604 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Arne1

Mám zkušenosti jiné – vždycky mne odtáhli do brněnského servisu který jsem jim udal. A bylo to více případů a více servisů. Ale něco jiného by bylo, kdyby se mi to stalo daleko od Brna, pak souhlasím – zřejmě by mne netáhli do Brna ale někam blíže, minimálně proto, že s výjimkou nejvyšších asistenčních služeb je odtah limitován částkou nebo kilometry.

před 2604 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek