Avatar uživatele
pizlicka

jak zrusit trvaly pobyt stale jeste manzelce

pritel dostal darem pred lety dum,tudiz nespada do SJM,nyni mi jej daroval,ale manzelka ma stale trvaly pobyt.muzu ja jako novy majitel zrusit trvaly pobyt jeho jeste stale manzelce???
Doplňuji:
ona uz ma novy dum,ale na prielovo jmeno.snad ji nebudu muset hledat nahradni bydleni??? nedeste me.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4477 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

Trvalý pobyt zrušit můžete. To je jen evidenční údaj. Otázkou spíš je, jestli nemá z nějakého titulu užívací právo a zda ji nebudete muset zajistit náhradní byt.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
jmhad

Tobě asi nejde o zrušení trvalého pobytu,ale chceš dostat paní z baráku.Potom je to
přesně jak říká hlada-jeho žena tam může mít nějaká práva a pak jsi dostal doživotní špek i s paní. A to je pravděpodobné,pro­tože proč někdo daroval obdržené darem.Pokud tam jen bydlí z titulu bývalé manželky,pak to vyřeší soud za cenu náhradního bytu.Ale i k tomu musí být nějaký důvod,třeba neplatí TEBOU stanovený nájem či vůbec nechce na nájemní smlouvu přistoupit,chová se proti dobrým mravům,ničí tvůj majetek a pod.A podle nového v některých případech ani nemusíš ten náhradní byt nabízet.Ale to už jen právník za příslušný obnos.Proto je třeba zvažovat nějakou dohodu či kompenzaci,pokud to za to stojí.
Doplnění
Nejde o to někoho děsit.V dnešní době asi těžko najdete někoho,kdy by se vzdal dobrovolně něčeho,z čeho může něco vytřískat.Zkuste nejdříve jednat,dohodnout se,třeba za nějaké menší odstupné,které by bylo levnější než vyčůraný právník.Tam jen otevření dveří je minimálně litr a každá čtvrthodina další.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Sůwa

Dotaz 18.ledna 2012:
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/darovaci-smlouva-na-nemovitost-a-pravnik
dotaz 19.ledna 2012
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/nechci-platit-darovaci-dan
To bylo nejrychleji realizované darování nemovitosti dle našich zákonů.
Včera jsem ti doporučila obrátit se na bezplatnou právní poradnu. Není ti trochu trapně sem psát každý den jinou nepravdu?
Když to shrnu, tak ty jsi vdaná, přítel ženatý a má dva domy z nichž jeden ti daroval (hodlá darovat) a ve druhém bydlí jeho zákonitá manželka. Barák bys chtěla, ale nechceš platit darovací daň.
Mám tedy jedinou možnou radu :
oba se rozveďte, vemte se a pak ti může novomanžel darovat dům bezúplatně. Druhý dům může darovat, či ponechat své exmanželce. Přece bys nechtěla, aby zůstala na ulici.
Link na právní poradnu:

http://www.bez­platnapravnipo­radna.cz/onli­ne-zdarma/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Pokud je trvale hlášena, tak jen za zajištění náhradního, ale co do kvality srovnatelného bydlení.
Ona nový dům nemá – má ho její přítel a ten s klidem může prohlásit, že jí tam nechce.
Proč bychom tě děsili – když si zadělávaš sama takové problémy, nejdeš k právníkovi, tak prostě trp. Pevně věřím, že „bejvalka“ je chytrá holka a prožene tě úředními tahancemi.
Možná, že jsem hrubý, ale jít do podobného problému bez právních informací je hodně naivní. Navíc – je otázkou, jak jsem minule psal, zda je mezi vámi s novým přítelem skutečná láska, či obchodní vztah. Ale to je váš problém.
Doplňuji:
Mimochodem – mám pocit, že přítel je hodně vychytralý. problému jak se zbavit své bejvalky přehodil na tebe darováním domu.
Takže ode mne má několik palců nahoru. je dobrej a pálí mu to.
A ty přemýšlej.

Upravil/a: venkovan

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

Dobré ráno.Ano,tady jsou podmínky.

http://www.ba­binet.cz/fora/vi­ewtopic.php?id=12528

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek