Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jakou navigaci do auta i turistiku?

Zdravim,

bohuzel nemam zadne zkusenosti v teto oblasti, tak tu pokladam tento dotaz - jakou navigaci zvolit jak do auta, tak na turistiku?

Pozadavky:
- levna (do 3500,-)
- zobrazit soucasnou pozici na mape (hlavne pro turistiku)
- hodi se i zaznamenat aktualni pozici na mape, pripadne nejak jinak primo v ni
- aktualizace map
- dobra citelnost za jizdy autem

Nevim, co by me melo jeste zajimat, tak pokud mate nejaky napad, budu vdecny za pripominky.

Zatim jsem nasel Garmin nuvi 1300. Pokud s ni mate nejake zkusenosti, budu rad za jejich sdeleni.

Dekuji za tipy.

Předmět Autor Datum
Moje zkušenosti: jedna navigace pro oba účely nevyhovuje. Do auta volit navigaci, která používá mapy…
jirka44 01.05.2011 22:29
jirka44
KOmbinace neexistuje. Neni to ani ryba ani rak a turista je v aute na hovno a autonavigace v lese ja…
Radek 01.05.2011 22:34
Radek
A nebo si poridit smart phone, telefon, internet, hudba, navigace, .... proste vsechno v jednom tak,…
Redmarx N 01.05.2011 23:49
Redmarx N
Ještě bych doplnil - hlavní důvod proč nebrat Garmin do auta je kvalita mapových podkladů pro Evropu…
jirka44 02.05.2011 05:55
jirka44
Ja jsem nerikal, ze doporucujes Mio Moov, jen jsem mu napsal, aby ho nahodou nenapadlo novy mio zkou…
Radek 02.05.2011 10:12
Radek
Do přírody je nejlepší toto.
Dale Cooper 02.05.2011 08:54
Dale Cooper
Mapa je k ničemu, když nevím, kde jsem...:-)
MaSo 02.05.2011 08:59
MaSo
Tak se podle mapy najdeš, ne? Na tom nic není...
Dale Cooper 02.05.2011 09:01
Dale Cooper
jasne, staci naslinit prst a zvednout ruku ... na turistiku beru obvykle mapu i navigaci, na kolo n…
Redmarx N 02.05.2011 10:02
Redmarx N
Každému vyhovuje něco jiného a každý zvládá orientaci v terénu dle mapy jinak...:-p poslední
Dale Cooper 02.05.2011 10:12
Dale Cooper
Jednoznačně.
Zarniwúp 02.05.2011 09:36
Zarniwúp
Bodejť - navigace je další krám, kterému je se třeba starat o energii...
Dale Cooper 02.05.2011 09:48
Dale Cooper

Moje zkušenosti: jedna navigace pro oba účely nevyhovuje.
Do auta volit navigaci, která používá mapy od společnosti TeleAtlas (což není případ navigací Garmin) a má jednoduché a nepřeplácané zobrazení na displeji (což rovněž nesplňuje Garmin).
Do přírody volit navigaci, která používá čip Sirf Star III nebo jeho obdobu od Media Tek, kterou používá třeba Garmin Etrex Vista HCx. Méně citlivé navigace totiž vůbec nechodí v lese. Taky musí vydržet na baterie alespoň deset hodin, což nesplňuje navigace do auta (ty vydrží tak hodinu).
Sám používám Mio Moov do auta a Garmin Etrex Vista HCx do lesa.

KOmbinace neexistuje. Neni to ani ryba ani rak a turista je v aute na hovno a autonavigace v lese jakbysmet. Nejlepsi do auta je vyzkouset si nekde vic vyrobcu mapovych sw - vyrobci krabicek jsou v podstate jedno. Mne nejvic vyhovuje IGO. Na turistiku je nejvhodnejsi koupit dnes uz starsi Garmin 60CSx. Neni tak drahej jako nova verze a umi skoro to samy. Je to legenda mezi turistickyma navigacema.
Jinak mio moov si nekupuj, nic horsi uz bys asi nesehnal, pokud bys to neodemknul.

A nebo si poridit smart phone, telefon, internet, hudba, navigace, .... proste vsechno v jednom tak, ze to sice neni jako kdyz mas na kazdou vec vlastni zarizeni, ale da se s tim zit.

Jinak souhlas s predchozimi a navigace Garmin je nejlepe nebrat v CR, bud sedivky z Polska nebo proste nakoupit vzahranici, oficialni distributor pro CR nasazuje desivou cenu, ale na to jsme v Cechach uz bejak zvykly, ze kolikrat platime dvojnasobek oprotivsem okolo nas. :-/

Ještě bych doplnil - hlavní důvod proč nebrat Garmin do auta je kvalita mapových podkladů pro Evropu, zejména pak východní Evropu. Zatímco USA má zpracována perfektně, což je nám ovšem vcelku fuk. U navigace do lesa to nevadí, protože tam stejně používám jenom TopoCzech.
Zařízení typu vše v jednom zásadně nesnáším, ale vím, že někomu to vyhovuje, nechť každý koná podle svých preferencí.
MioMoov hodně lidí nemá rádo, taky jsem ho nahoře nedoporučoval, jenom jsem konstatoval, že ho používám. Ale jsem s ním velmi spokojen. Kvalita mapových podkladů je jedna věc, jak už jsem psal TeleAtlas má Evropu kvalitní. Neméně důležitý je taky obslužný software. Radek zmínil IGO, já sám používám MioMap, který vyniká jednoduchostí. Není ovšem problém si vyzkoušet jak by fungoval jiný. Mio lze velmi snadno upravit tak, že na něm lze provozovat (téměř) libovolný SW. Odemčené mapy na internetu jsou samozřejmostí. Doporučuji k prostudování:

GPSProject.htm

Ja jsem nerikal, ze doporucujes Mio Moov, jen jsem mu napsal, aby ho nahodou nenapadlo novy mio zkouset. Je to ted hnus a tvrdi to velka vetsina uzivatelu, kteri meli moznost zkusit starsi mia s jinym SW, nez si udelalo Mio ted.. To neni jen muj subjektivni nazor, ale ma ho fakt vetsina uzivatelu.
Mam doma Mio moov, mam i navigaci s Igem. Neda se to srovnat. Moov je hnus. Otresny mapy, upgrady atd., jediny co maji dobry, je servis. Ten uz jsem bohuzel pouzil 2x, ale vzdy do tydne zpet.
Igo je taky jednoduchy, prehledny, ale jak jsem psal, kazdymu vyhovuje neco jiny.
Taky bych nikdy nepouzil vse v jednom. Je to na dve veci. Ani zadny smartphone. Je to k nicemu, nevydrzi baterka atd. Pokud nekdo potrebuje opravdu neco pro turistiku, tak to musi byt turisticky pristroj, zejmena kvuli bateriim.
JInak ohledne map Navteq - Teleatlas (mam mapy 2010 u G mozna 2011, bylo to kupovany nekdy v breznu, ale z hlavy nevim), rozdil uz skoro neni. Jezdim obcas s obema navigacema a porovnavam a neni to nic strasny. Naopak Moje moov s mapama 2009(orig., nechtel jsem krast novejsi, upgrad od Mia nedostanu) je napriklad v Ostrave otresny. Zadna navigace nema mapy dokonaly, ale to co jsem zazil s Moov, zadny jiny vyrobce nezopakoval a tak jsem ho malem rozslapal a uz to nepouzivam. Mam i krabicku Garmina, prave kvuli adresam. Nikdo nema tak promakany adresy CR s cislama domu i v zapadakovech jako Garmin. I kdyz prave do auta jinak Garmin prilis nemusim.
NOve Mio Moov se prave neda tak lehce odemknout jako sly starsi verze. Mam na mysli odemknuti a nahrani nejakeho SW do pristroje, ne na kartu. Zejmena nektery typy nejdou prilis dobre. U levnejsich to slo. Na stare C720 muzu mit jakykoli SW a se vsema to jede, vcetne Garmina, coz je pro me nekdy vyhoda.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru