Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jakou pevnou linku + internet

Rodiče mají doma pevnou linku. Platí přes 400 Kč za pronájem O2, za hovory platí Českým radiokomunikacím přes 600 Kč měsíčně, z čehož větší část jsou hovory do zahraničí.

Poraďte prosím, jak tuto situaci co nejlépe vyřešit. Pevnou linku si chtějí ponechat, protože nemají rádi mobily. Chtěl bych k té pevné lince pořídit nějaký internet, stačila by jenom nějaká základní rychlost.

Která nabídka (nebo kombinace nabídek) by byla v této situaci nejvýhodnější? Moc děkuju za radu!

Předmět Autor Datum
1. zřídit nějaký přiměřeně drahý, ale SPOLEHLIVÝ net (O2, kabelovku, spolehlivý wifi provider apod.)…
touchwood 17.02.2009 22:10
touchwood
Jen doplním : Doporučil bych bránu koupit od 802.cz, protože její cenu jim pak připíšou na VOIP účet…
jbo 18.02.2009 14:46
jbo
jj, navíc podporují R2 prekonfiguraci, tj. nejjednodušší možná konfigurace.
touchwood 18.02.2009 20:05
touchwood
Teda nevim, ale podle me se pro normalniho cloveka, pokud pripoji internet pres O2 absolutne nemuze…
RedMaX 18.02.2009 20:55
RedMaX
ja k tomu O2 nemam moc duveru. Kdybych si od nich vzal balicek adsl internet 8 Mb + telefonovani Vol…
wasek 19.02.2009 13:54
wasek
No vidis, tak uz jsme z tebe dostali, ze kabelovka u vas neni. Ted jdi na stranky www.dsl.cz a upros… poslední
Redmarx N 19.02.2009 14:28
Redmarx N

1. zřídit nějaký přiměřeně drahý, ale SPOLEHLIVÝ net (O2, kabelovku, spolehlivý wifi provider apod.)
2. zřídit VoIP účet (802.cz, ha-vel apod.; u 802.cz jsou ceny volání dost dobré - sám to tak používám)
3. zakoupit VoIP bránu (cca 1200Kč za Linksys/Cisco), připojit k ní stávající telefon

Teda nevim, ale podle me se pro normalniho cloveka, pokud pripoji internet pres O2 absolutne nemuze VOIP vyplatit. Stejne se ten telefon platit musi a O2 poskytuje ruzny balicky, se kteryma se zaplati pausal a pak se vola skoro zadarmo.
---
Takze osobne bych to videl nechat telefon od O2 a k tomu net.
Dalsi moznosti jsou pouze ADSL a O2 telefon zrusit. To ale vsude nejde, chce se to podivat na stranky provideru, tam maji tabulky, kde co poskytuji. V takovem pripade ADSL treba od Volnyho. (Kdyz jsem to pred rokem zjistoval, tak vysel nejlevneji.)
A k tomu pak to VOIP na telefonii. VOX802 muzu taky doporucit. Pokud byste chteli vymenit telefon za novejsi, tak doporucuju koupit Well 3130IF. Neni u Vox802 podporovany, ale me funguje na jednicku - podporovane Linksys jsou zbytecne drahe. Pokud mate nejaky lepsi telefon, tak potom k nemu nejakou tu branu.
---
Jestli mas moznost kabelovky, tak je to asi uplne nelepsi reseni na net + k tomu rovnez zridit VOIP treba Vox802, jak uz jsem psal u predchoziho.

ja k tomu O2 nemam moc duveru. Kdybych si od nich vzal balicek adsl internet 8 Mb + telefonovani Volam Basic, tak me to vyjde na 900 Kc. v cene je pronajem pevne linky. Na tom telefonovani nabizeji 300 minut zdarma hovoru, ale jenom na pevne linky v CR. Za hovory na mobil a do zahranici bychom nadale zaplatili zhruba 500 Kč.

Kdyz si spocitam, ze samostatny internet 8 Mb stoji 450 Kc a pronajem pevne linky neco pres 400, tak je videt, ze si timto balickem vubec nijak nepomuzu.

Kdybych zrusil telefonovani pres pevnou a objednal si od nekoho adsl a dal platil O2 pronajem za pevnou, tak by se to oproti predchozimu pripadu mohlo vlastne jeste vyplatit. Protoze ty balicky od O2 jsou na nic.

Kabelovka u nas na vesnici neni, takze v uvahu prichazeji bud nejake kvalitni wifi nebo to adsl.

Jinak diky moc za rady!

No vidis, tak uz jsme z tebe dostali, ze kabelovka u vas neni. Ted jdi na stranky www.dsl.cz a uprostred mas okynko, do ktereho zadas sve telefonni cislo a kliknes na overit. Chvili pokas a vyhodi ti to, jake sluzby jsou u vas dostupne. Pokud budes mit jen O2, tak jedina sance je pozeptat se v okoli po nejakem kvalitnim wi-fi. Nez do nej pujdes, tak radne ozkousej, protoze u wi-fi nekdy byva telefonie problem. Nebo holt O2 a pokud si nevyberes zadny z O2 balicku, tak jedine ten zakladni mini a poridit jeste VOIP, ale prodrazi se to. (Sam si musis spocitat z ceniku, kolik a kam volas a jak je to vyhodne.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru