Předmět Autor Datum
spis vemu ten modrej libi se mi vic
egfedgea 09.01.2014 23:59
egfedgea
Kup HDD+Box je to tu na foru pořád,je to lepší,jestli hodláš použít k tv tak ti to nemusí utáhnout n…
sambilionk 10.01.2014 00:00
sambilionk
Na přenášení filmů a podobně je to asi úplně jedno a vyber z těch dvou "podle barvy". Na trvalé přip…
MM_tank 10.01.2014 01:34
MM_tank
Dvaapůlky moc trvalé připojení nedávají. Co to znamená? Nechapu. Můžeš to vysvětlit? Podle mých zk…
HDD 10.01.2014 12:35
HDD
Jenomže nemáš zaručený že ti pofachaj na tv která to napájení přes USB nemusí utáhnout a nižší hmotn…
sambilionk 10.01.2014 12:46
sambilionk
OK, s TV nemám zkušenosti. Jsem pro samostatnou koupi rámečku a disku zvlášť. Velmi dobré praktické…
HDD 10.01.2014 13:04
HDD
Zákazníci, kteří to měli trvale připojené to dost reklamovali. Byli to ty levnější typy.Podle mě se…
MM_tank 10.01.2014 12:59
MM_tank
Děkuji za vysvětlení. Pravda, s tím "ošizeným vnitřkem" jsem to také zaregistroval. Proto bych určit…
HDD 10.01.2014 13:12
HDD
Ten ICYbox jsem viděl jednou dvakrát, většinou sme prodávali levnější a s těmi jsem nikdy problém ne… poslední
MM_tank 11.01.2014 13:34
MM_tank

Dvaapůlky moc trvalé připojení nedávají.

Co to znamená? Nechapu. Můžeš to vysvětlit?

Podle mých zkušeností jsou naopak 2,5" HDD nepřehřívající se, jsou více tiché, sice dražší, ale pokud není požadavek na vysoký výkon, jednoznačně mnou preferované už jen pro jejich menší velikost a nižší hmotnost.

OK, s TV nemám zkušenosti.

Jsem pro samostatnou koupi rámečku a disku zvlášť. Velmi dobré praktické zkušenosti mám s více kusy ICYBOX IB-290StUS-B. Je to dost sofistikované řešení bez nutnosti šroubování a je to hodně pevné železo, které dost odolá, protože je to monolit (takže úměrně těžší).
Porovnání na Zbozi.cz zde.
Heureka.cz včetně recenzí.
Lidem už nic jiného k PC nedávám. Snad jediná nevýhoda, nemá gumové nožičky a proto klouže na hladkém pevném povrchu, takže pozor na stržení dětmi a podobně! Stačí navlíknout přes hranu dvě obyčejné gumičky a je to stabilní. Případně se dají dokoupit v obchodech s elektrosoučástkami samolepící nožičky za pár korun. Rámeček slouží denně a je 2x denně přenášen cestou cca 4 hod. Po 5 letech disky i rámečky v pořádku.

Zákazníci, kteří to měli trvale připojené to dost reklamovali. Byli to ty levnější typy.Podle mě se spíš přehřívali než v ntb. V hliníkovém obalu nebyl reklamovaný žádný. Průšvih je v tom že v poslední době se po rozebrání uvnitř nenachází standardní sata disk ale jen napřímo napojený disk s integrovaným miniusb. Takže pokusy o záchranu dat nejdou jako dřív.

Děkuji za vysvětlení. Pravda, s tím "ošizeným vnitřkem" jsem to také zaregistroval. Proto bych určitě nevolil kompaktní řešení tak, jak tazatel uvádí v odkazech. Jednoznačně zakoupit rámeček a disk a osadit samo-domo.
Uměl by ses vyjádřit k tomu mnou výše zmíněnému ICYBOX IB-290StUS-B? Ještě dodám, že u ICYBOXů se často zmiňuje, že nemusí fungovat se všemi Western Digital HDD. proto nejlébe obojí zakoupit u jednoho prodejce a předem si písemným dotazem nechat doporučit co bude kompatibilní. Dříve jsem četl, že WD5000BEVT (modrý) v něm "asi" nepojede a v TSBohemii to dodali s tím, že to bude fungovat bez probémů a opravdu funguje 100%. Proto to raději říkám, že v tomto případě to nemusí být 100% bezproblémové. Nejlépe se zeptat přímo u německého výrobce na 100% kompatibilitu. Zde zakoupit přes e-shop a při nejhorším do 14 dní vrátit a tím nám všem zboží prodražit. :-(

Ten ICYbox jsem viděl jednou dvakrát, většinou sme prodávali levnější a s těmi jsem nikdy problém nezaznamenal. Divil bych se kdyby box a disk nejel,ten převod sata-usb by měl být transparentní a vyzkoušený, rozjel sem i sata II disk na starém noname usb se sata I - ale možné je vše:-D.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru