Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaké kapsle do myčky?

při ručním mytí nádobí použivame JAR, vyzkošeli jsem více připravku ale JAR zvitězil, fakt je dobry. A chci se teda zeptat jesi i JAR kapsličky do myčky na nadobi jsou dobre? nebo jsou lepší nějake kapsle? aby to fakt dobře umylo i zaschlou špinu, nenechavalo na skleničkach nějake stopy po tekutině......co tak vychazi nejlepe v poměru cena/vykon? nebo je lepší prášek, tablety nebo kapsle?

ještě myčku nemám, tak nemam žadne zkušenosti, proto se ptám na Vaše.....děkuji

Předmět Autor Datum
Nepoužívám kapsla, protože jsou drahé, tablety se mi zase špatně rozpouštěly. Čili dávám všechno zvl…
Kurt 04.01.2014 22:01
Kurt
Jestli je Somat mercedes mezi tablety do myčky tak Jar kapsle je škodovkou. ;-) Buď v klidu Jar taky…
TNT 05.01.2014 03:36
TNT
Výborný poměr cena/výkon mají tablety DM (z drogerie DM).
martas38 05.01.2014 06:30
martas38
Při školení servisáků od Whirlpoolu zazněly zajímavý informace: 1) Calgonit - je to předražená kysel…
mirektatra 05.01.2014 07:10
mirektatra
1. " Mycí proces probíhá v čase a teplotách" 2. "Jak asi pozná tableta, kdy má kterou část rozpusti… poslední
znaky 08.01.2014 16:03
znaky
Já si pamatuji, jak byla masívní reklama na mycí prostředek Fairy Ultra. Ale lidi to asi moc nekupov…
Yarda 05.01.2014 13:17
Yarda
Náš národ má prazvláštní povahu. Krásně to bylo vidět na neochotě kupovat čistící prostředky vysoce…
Myčka 08.01.2014 13:41
Myčka

Jestli je Somat mercedes mezi tablety do myčky tak Jar kapsle je škodovkou. ;-) Buď v klidu Jar taky kvalitně umyje. Kup si dobrou myčku to je základ, výběr tablety nebo kapsle si vyřešíš za pochodu.
Je lepší zbavovat nádobí hrubých nečistot a zbytků jídel, je dobrý si ze začátku dívat, jestli filtr funguje (voda uvnitř cirkuluje) a do ramen se nedostanou větší nečistoty,který by je zaneslo a tak by myčka hůře myla (respektive by byl nutný její servis). Lepší tenké sklo nechané v myčce na osušení může nechat zaschlé kapky je dobré je vyndat zatepla a osušit utěrkou (je s tím pak méně práce), plasty schnou velmi pomalu nebo vůbec neschnou :-), voda v záhybech, která nemá šanci gravitací odtéci se musí ručně vylít a to nejlépe hned po otevření myčky ještě když je to horký, vše kovový/skla a keramika dobře schne...... na nádobí mohou být skvrny po leštidle (pokud je vůbec v tabletě/kapsli) nebo po soli což při správné volbě programu, mycího přípravku a kvalitní myčky je skoro nemožný takovýho stavu dosáhnout.

Vyber kvalitní myčku, čerpej z recenzí, to ostatní přijde samo. (Dívej se na rozložení košů co každý koš obsahuje, jestli má skládací díly, jestli lze horní díl vyjmout ven (mytí velkých vysokých hrnců vespodu), kolik nádobí se tam vejde, kam se dávají nože (nemají se vzájemně dotýkat kvůli tupení), jestli má box na příbory a jak je velký)

Při školení servisáků od Whirlpoolu zazněly zajímavý informace:
1) Calgonit - je to předražená kyselina citrónová, funguje jen při teplotách nad cca 70°C a podporujeme ho, protože máme obchodní smlouvu
2) Tablety do myček - Calgon viz výše. Obecně: Mycí proces probíhá v čase a teplotách. Jak asi pozná tableta, kdy má kterou část rozpustit? Je to možná přibližné, ale většinou náhodné dávkování (vzhledem k programovímu pochodu) :-(
3) Jednoznačně správné dávkování si provádí pouze myčka, kdy přesně v daný čas a stav programu proběhne dávkování chemikálie i rekuperace.
Závěr?: Koupit samostatně, ani slevové tablety nejsou výhodnější. Je to ale pohodlné :-(

Já si pamatuji, jak byla masívní reklama na mycí prostředek Fairy Ultra. Ale lidi to asi moc nekupovali, byli zvyklí na JAR. Tak ta firma pro nás ten prostředek přejmenovala na JAR Ultra a jelo se dál.
Co se týká kapslí do myčky - kupuji kapsle co jsou zrovna v akci a udělám si zásobičku. Jsou to různé značky, i JAR už jsem zkoušel. A nezjistil jsem, že by byl nějaký rozdíl. Je dobré zkontrolovat, pokud budete mít stejný systém, že ta kapsle se uvolní až po předmytí, jestli se skutečně uvolnila. Mně se někdy (ale jen zřídka) neuvolní ze zásobníku a mylo by se jen ve vodě.

Náš národ má prazvláštní povahu. Krásně to bylo vidět na neochotě kupovat čistící prostředky vysoce koncentrované, prací prosředky rovněž. Český člověk je poněkud nedůvěřivý, až nesvůj, pokud z hyper-super netáhne X kilogramovou krabici a nemá tak dobrý pocit z nákupu pod tíhou dřiny ...
Mimochdem ... nejlepší myčka je tato a tato.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru