Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaký internet do notebooku přes mobilního operátora?

Ahoj,prosím poraďte.Syn je v Praze na internátě,kde v dnešní počítačové době mají pro všechny JEDNU přípojku na internet.Mám dojem,že to je přes pevnou linku.Několikrát jsme měli snahu se domluvit s vedením školy i s člověkem,který má tohle na starosti,aby udělali něco,kde by mohlo být připojeno víc lidí najednou,ale komunikace s nimi nějak vázne :-).Vzhledem k tomu,že ten člověk je možná 70-ti letý pán,není se čemu divit.Jeho jediný argument je,že všichni pak budou stahovat filmy a lézt na porno :-)Chtěli bychom pro syna svůj vlastní internet,mysleli jsme,že ho pořídíme přes o2,vodafon,nebo t-mobile.Syn má notebook asus,asi 1,5 roku starý.Byl jsem u všech operátorů,už jsem z toho celý tumpachový :-)Nejvíc se mi zamlouval internet od o2,koupit modem za cca 1000 kč,platit měsíčně 500 kč.Víc bych ani platit nechtěl,vzhledem k tomu,že platím internet ještě doma.Máte někdo prosím zkušenost s tímhle internetem?Bylo by dobré aby přes tohle plynule běžela webová kamera,neboť syn je neslyšící a na internetu se domlouvá i pomocí znakovky právě přes kamerku.Rychlost paní u operátora nevěděla,o kamerce jak poběží samozřejmě taky ne,jen vím objem přenosu dat ( 2 GB) za měsíc.Nebo by jste někdo měl prosím jiný nápad nebo radu? Ještě mi napadlo,že když syn zapne wifi na notebooku,objeví se mu internet z firem,které jsou okolo.Napadlo mi,kdyby jsme se s nimi domluvili,měsíčně zaplatili nějaký mírný poplatek,možná by nám svěřili heslo.Ale nevím.Díky za nápady M.

loading...
Předmět Autor Datum
webkamera a 2GB limit dohromady moc nejdou. Ostatně všechna tzv. mobilní připojení jsou celkem na n…
touchwood 27.03.2010 12:13
touchwood
Jestli vyzadujes mobilni net a syn bude v Praze, tak jedine Ufon. Mam pocit, ze nema limit dat a ryc… poslední
Radek 27.03.2010 12:19
Radek

webkamera a 2GB limit dohromady moc nejdou.

Ostatně všechna tzv. mobilní připojení jsou celkem na nic, je to tak akorát na poštu a možná nějaké to menší a nenáročné webování, latence jsou vysoké a rychlosti jsou malé a negarantované.

Ještě bych se podíval po Ufonovi, sice na něj dost lidí nadává, ale alespoň se informuj na ceny a pokrytí.

Já bych se naopak ještě zkusil domluvit se školou, protože pokud je syn neslyšící, tak ten net je pro něj určitě důležitý komunikační prvek. A nestavět to jako "internet pro všechny", ale jako "přípojku pro neslyšícího syna", který si jinak (např.) nezatelefonuje.

Jestli vyzadujes mobilni net a syn bude v Praze, tak jedine Ufon. Mam pocit, ze nema limit dat a rychlost je nesrovnatelna s kymkoli z ostatnich operatoru. Nemam s nim problem v mistech kde je signal. Signal je jeho nejvetsi slabina, respektive pokryti CR, ale Praha by nemela byt problem. Urcite lepsi nez mobilni net bude nejaka wifi nebo pevny, kdyz si ho v miste sezenes, pokud ne a jediny reseni je mobilni po Praze, tak Ufon.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...