Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Acer Aspire 7738G - výměna CPU

Dobrý den.

Kamarád má notebook Acer Aspire 7738G (Intel Core 2 Duo P7450, nVidia 240M, 4GB DDR3 RAM ...), nyní ale začal pracovat s videem a 3D grafikou a dvoujádrové CPU mu bohužel nedostačuje. Nechce zakupovat nový notebook, ale pokud to půjde tak pouze vyměnit CPU za nějaké čtyřjádrové.

Trošku jsem hledal a P7450 by měl být socket P a Q9000 by měl být taky socket P. FSB mají oba dva 1066 MHz.

Takže čistě teoreticky by stím neměl být moc velký problém ?

Našel stránku http://www.nemecek.cz/opravy-notebooku/upgrade-pro cesoru-v-notebooku-ano-umime , myslíte že jim je dobré věřit ?
Pokud máte s výměnou zkušenost a tak prosím napiště u jaké firmy jste to dělali.

Děkujem za rady.

Předmět Autor Datum
Nekdo uz tu menil procak na NTB a se zlou pochodil. :!:
Cat 21.04.2010 21:10
Cat
Žádný problém s tím nebude. Výrobci běžně počítají s výměnou procesoru u ntb. Prostě vytáhneš proces…
MM_tank 21.04.2010 22:05
MM_tank
Do notebooku nemozes flakat procesory jak ta napadne. Niekedy to mozne vobec neni (ak je CPU napajko… poslední
MM.. 21.04.2010 23:36
MM..

Žádný problém s tím nebude. Výrobci běžně počítají s výměnou procesoru u ntb. Prostě vytáhneš procesor s maximálním tdp 25W, flákneš tam 4jádro co žere 45w a dostatečně dimenzovaná deska a hodně naddimenzované chlazení to v pohodě zvládne.
To sem si dělal srandu. Podle mě to nepůjde. Ať si kámoš koupí počítač na střih videa nebo výkonnější notebook (pokud ještě nepochopil že ntb není na střih videa dobrý a dělaný)

Do notebooku nemozes flakat procesory jak ta napadne. Niekedy to mozne vobec neni (ak je CPU napajkovany - BGA), niekedy to mozne je ale len za typy ktore dany typ notebooku zvlada, zvycajne su to len tie ktore s danym typom NB ponuka vyrobca k volbe, napr. ak by sa predaval Aspire 7738G aj s nejakym P7460 (len tak placam priklad) tak mozes upgradovat aj na ten P7460. Ale nie na iny (resp. mozes aj na iny ale potom sa necuduj ked to bude blbnut alebo ak sa odpali cely notebook).
P.S. opytat sa moze aj v autorizovanom servise, ze ake CPU je mozne (su ochotni) dat do toho konkretneho notebooku. Nech ale necaka ze tam nacpe nejaky 3x vykonnejsi alebo co. Bude mu musiet stacit aj ten dualcore (nechapem co mu na nom nestaci)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru