Avatar uživatele
asdasd

Co uvařit v kotli na ohni krom buřtguláše a bramboračky?

A nemá to být žádné Exclusive jídlo. Je to venku v přírodě na vlastně stavěném ohništi a držáku na kotlík. PS: Klidně to nemusí být jen v kotlíku, stačí jídlo co nasytí a dá se bez problému uvařit v přírodě. Děkuji asdasd

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? suaeda, briketka10, lukyLuky před 4324 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Záleží na vlastnostech ohniště a vybavení.
V přírodě se pak dá vařit, smažit, dusit i péct.
Dělali jsme to nejrychlejší, polévky. Rovněž všemožné guláše, pekli v popelu (v listí nebo alobalu), opékali nad ohněm.. Suroviny to byly nejrůznější od hub, konzerv, ryb, zejména ze zásob a místních zdrojů 😁.
Podívej se pro inspiraci na net, vaříme v přírodě.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
briketka10

napíchat na klacky špízy z buřtů a cibule k tomu obyčejnou očesnekovanou topinku a pivko :)
dobrou chuť..

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nikkol

Jakoukoliv jinou polévku ( česnečku, zelňačku…) . My jsme na ohni pekli maso nebo buřty se zeleninou v alobalu ( nakrájené buřty s nakrájenými paprikamia cibulí zabalit do alobalu a péct nad žhavými uhlíky). Mňam , byla to dobrota.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

V kotli se dá uvařit leccos: klasický guláš prakticky z čehokoliv, koleno, ovar, halušky, kaše (krupičná, vločková,pohanková) , zelňačka, segedínský guláš, lečo, míchaná vejce. Chce to trochu zapojit fantazii.
Já přes léto měla nejraději takovou všehochuť zeleniny. Podle toho, co bylo na zahradě (kořenová zelenina,cibu­le,česnek,hrá­šek,cuketa,pa­tizony,rajčata,pa­priky) se to všechno podusilo, přidal se nějaký kousek uzeniny, ale šlo to i bez ní. Jako příloha rýže, brambory nebo jenom chleba. Dobře dochucené to chutnalo pokaždé jinak a bylo to lehké a báječné jídlo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

My jsme s oblibou dělali rizoto a špagety. Nebo brambory a opečený lanšmítek či vuřtík a zeleninový salát.
Ale zvládli jsme i langoše 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Klasickou čínu. My tady v Evropě šílíme jak vařit čínu, ale ve své podstatě její základ je v tom, že se vaří v jednom či dvou kotlících a vše připravuje zpravidla „jedním nožem“.
Vše se připravuje proto rychle, aby se ušetřilo dřevo či jiný otop, a protože je to země bohatá na různá koření, taková kuchyň má i chuť.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek