Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaký robotický vysavač?

Ahoj. Chtěla bych si k Vánocům vybrat robotický vysavač....ale jaký??? tolik značek druhů....vůbec nevim jaký. Na internetu moc diskuzí o tom není....Máte s nějakým takovým vysavačem zkušenost???????poraďte....cena do 10000 kč a vyška max 9 cm.

Předmět Autor Datum
Podle mne žádný, ale třeba tady to někomu vyhovuje: http://www.prozeny.cz/magazin/bydleni-a-zahrada/…
jirka44 10.12.2013 18:06
jirka44
Manžel. :-D Vysavač je trošku nadnesený název. Čištění se nekoná podtlakem, nýbrž rotujícím kartáčem…
Henessy 10.12.2013 18:28
Henessy
Levné stojí za prd a dražší taky.Není nad to si trochu zapohybovat s klasickým vysavačem.Jeden levný…
iconek 10.12.2013 19:06
iconek
Díky, prodoužila jsem si o trochu život :-D:-D
Host123 11.12.2013 21:24
Host123
Ja mam Roombu a jsem maximalne spokojeny. Ostatne jsme ji koupili i pmym rodicum a rodicum me pritel…
gilhad 11.12.2013 00:45
gilhad
Asi bych si počkal na nějaký takový model. Ten by mohl být i účinný: [ROBOT+-+AR+-+HOUSE+CLEANING+R…
JR_Ewing 11.12.2013 08:23
JR_Ewing
Dobrý den, náhodou jsem narazila na tuto diskuzi, a ráda bych se do ní zapojila. Třeba jako inspirac…
Lenka K 20.10.2014 10:50
Lenka K
Svého času jsem narazil na nějakou diskusi o tomtéž. Někdo tam psal, že si takový vysavač pořídili (…
Yarda 20.10.2014 11:55
Yarda
já bych to viděl asi tak, že tyhle strojky jsou dobré na úklid rovných hladkých podlah. koberce to n…
paul 20.10.2014 12:14
paul
Roomba koberce zvládá naprosto v pohodě, líp než normální vysavač - viz http://www.abclinuxu.cz/blog…
gilhad 22.10.2014 19:22
gilhad
Naprosto vyhozene peníze za jakykoliv model. Plochu, kterou byste vysávala 10 min on bude vysavat 3…
Schizo 20.10.2014 13:34
Schizo
Otázka je, zda jste ochoten denně šůrovat se řvoucím vysavačem nebo zda dáte přednost tomu denně zmá…
gilhad 22.10.2014 19:28
gilhad
Příliš aseptické prostředí je nejlepší způsob, jak si vypěstovat alergii (u dědí speciálně). Přijde…
JR_Ewing 23.10.2014 09:27
JR_Ewing
Vysavam denne, protože je to nutnost, když je doma pes, kterej lina jako svine.Vetsina psu lina 2x d…
Schizo 23.10.2014 10:25
Schizo
Ja tu věc mám. Uz cca dva roky. Byl jsem se na nej podivat, vybral jsem a zapujcil iRoomba780 a priv…
Al2 22.10.2014 22:30
Al2
Ta naše robomyš je iRoomba520, čili nejnižší model ještě předchozí řady a protože náš byt je jednodu…
gilhad 23.10.2014 07:29
gilhad
Něco jsem koupil a už je to někde ve skříni a přitom to stálo asi 7 litrů.
Cat 22.10.2014 23:07
Cat
Co to bylo a proc je to ve skříni ? At to nekomu pomuze ...
Al2 22.10.2014 23:12
Al2
Pěkný den, jsme největší e-shop s robotickými vysavači v ČR. Rozhodli jsme se touto cestou zasahova… poslední
reklama 04.11.2015 14:37
reklama

Manžel. :-D
Vysavač je trošku nadnesený název. Čištění se nekoná podtlakem, nýbrž rotujícím kartáčem, které známe jako ruční mechanické, přídavné k vysavačům a to elektrické, nebo otáčené proudem nasávaného vzduchu.
Tomu odpovídá i čistící výkon.Na plovoučky mop a na koberce nějaký sáčkový.

Levné stojí za prd a dražší taky.Není nad to si trochu zapohybovat s klasickým vysavačem.Jeden levný robotický vysavač SENCOR jsme dostali před dvěmi lety, no rozbil jsem si na něm hubu když jsem na něj v noci šlápnul z důvodu, že nedokázal dojet do nabíjecí stanice a zůstal stát uprostřed pokoje.Další rok jsme dostali lepší, značkový, dražší.Jmenuje se snad nějak ROOMBA či podobně.Stojí rok zaparkovaný pod skříní protože zabloudil.Nikdo ho nehledá, optické závory jsme odmontovali a používáme vysavací klasiku, která uklidí za menší čas víc, co ten robotický nesmysl.
Dle mého názoru jsou tyhle rotické vysavače k ničemu.Jde ale pouze o názor jedince, nechci nikomu vymlouvat si tenhle krám koupit.

Dobrý den, náhodou jsem narazila na tuto diskuzi, a ráda bych se do ní zapojila. Třeba jako inspirace pro někoho dalšího. My se s manželem chystáme koupit robot. vysavač jako svatební dar. Je pravda že typů, diskuzí a recenzí je na internetu celá řada. Mě se docela zalíbil tento článek: http://vysavace.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-robo ticky-vysavac/. Hezký test dělal i Dtest, ale ten je pouze pro registrované :-(
My se teď zajímáme o vysavače ROOMBA, a náhodou jsem na netu narazila na tyto stránky: Roboticke-vysavace
jsme z HK, takže si rádi uděláme výlet, vysavač si půjčíme a vyzkoušíme. Za 100Kč na den, si myslím dobrá investice. Přece jen to není věc, kterou kupujeme na pár měsíců. Manžela tyhle ty hračičky baví, tak se rád a dobrovolně zapojí do domácích prací.
Tento nápad velmi oceňuji a proto se ráda o tuto možnost zapojím. Člověk pak nekupuje tzv. zajíce v pytli. Hezký den Lenka

Svého času jsem narazil na nějakou diskusi o tomtéž. Někdo tam psal, že si takový vysavač pořídili (značku jsem zapomněl) a byli s ním spokojeni do chvíle, kdy jejich pes měl průjem. Taky je prý dobré, když robátko při snídani kydne na podlahu kus marmelády.

já bych to viděl asi tak, že tyhle strojky jsou dobré na úklid rovných hladkých podlah. koberce to nezmákne...a pokud to nehučí=nevysává, tak to jen zamete.
Jde o to na co to chcete....napsat chci si koupit... a nenapsat na co, je jak chtíl lék a nevědět na co..

Naprosto vyhozene peníze za jakykoliv model. Plochu, kterou byste vysávala 10 min on bude vysavat 3 hodiny a hlavne , pokud mate doma lino a nedej boze svetle, budou na nem po case nadherne videt stopy po tom robosmejdu.
Zkusenost kolegy na sedivem linu v loznici, sam jsem byl vykilenej jak se tam znazornily ta mista kde se ten smejd tocil. A to byl darek k Vanocum za bratru 8 000 Kč . ::)

Takze jestli nejste invalidni a mate i všech 5 pohromadě, ty peníze utratite za něco uzitecnejsiho .

Otázka je, zda jste ochoten denně šůrovat se řvoucím vysavačem nebo zda dáte přednost tomu denně zmáčknout čudlík a po návratu z nákupu/práce vysypat nádobku s prachem. To druhé mi přijde podstatně pohodlnější a přijemnější, s klasickým vysavačem jsem se k vysávání dokopal tak ob týden, zatímco robomyš u nás pobíhá prakticky denně. Takže ve výsledku máme mnohem čistěji, než dříve s velkým výkonným vysavačem.

Na linu jsem žádné stopy po něm nenašel (a to ho používáme už 4 roky), ostatně se pokaždé točí někde jinde. Takže kolega asi skutečně dostal nějaký šmejd, nikoli pořádného robotka. Cena není jediný ukazatel kvality :)

Vysavam denne, protože je to nutnost, když je doma pes, kterej lina jako svine.Vetsina psu lina 2x do roka, tahle mrcha lina celej rok a 2x za rok vic .
Ja ho nechtel, jako jedinej jsem naprosto presne vedel jak to bude vypadat, ale byl jsem prehlasovan, takze pokud nechci mit chluby i v jidle MUSIM vysavat denne a vysavam s uplne obycejnym vysavacem a je to opravdu otázka 10 min a to vcetne schodiste, které asi ten robot neda ani za 50 let :-) .
A je to jak pisete je to Pohodlnejsi a prijemnejsi. Ja nejsem linej, tak asi tak. Uzivejte v pokoji tu vasi vymozenost, bez které se rad obejdu . Nic ve zlem, jen pisu jak to citim.
To ze vam ani po 4 letech provozu nedojebal lino je jedine dobře, ja videl uplne něco jineho po pul roce .

Ja tu věc mám. Uz cca dva roky. Byl jsem se na nej podivat, vybral jsem a zapujcil iRoomba780 a privezl to dom. Zena drzkovala, co to zase vymejslim za kravoviny...

... a druhej den jej jel koupit. Pujcovne tim padem bylo zdarma a protoze jsem huba nevymachana, dokonce mi pridali jeste jeden majak gratis. Safra, to zní jak reklama od toho němčoura Horsta s nausnici ... ale není  Uvazoval jsem i o samo-mopu/el.vytírači a tez si ho nechal predvest (neb mame převážně dlazby a drevene parky plovoucky, v podstatě jen par malych detskych koberců), ale s nim je vic prace, nez užitku (furt se o nej starat, furt vymenovat vodu, neb da jen par desitek m2 a pak se zastaví a chce vymenit vodu, proste blbost, praci ani cas neusetri - ruco mop je mnohem rychlejsi a narozdil od el.vytirace neslinta, coz je pro drevenou plovoucku tak nejak dost podstatny). To, že vytirac pozná koberec a neleze na něj, je fajn, ale to v mych ocich jaksi nezachranilo ... Světe div se, ta Roomba 780 jede u nas minimalne dve hodiny denne (mame dve patra, nejakych 220 m2), zena vzdy kdyz jde s deckama ven, pusti ji tam, kde chce. Borkyne vsechno vysaje, postupne projezdi v poradi jednotlivy cimry a pak se zpusobne vrati do dokovaci stanice a za cca hodinu se nabije znovu doplna. Prijdou dom do hotovyho, bez prace. Moc fajn je tez, ze je pomerne nizka a pomerne silna a i kdyz se na moment zasekne pod velkou sedackou, zatim se vzdy dokazala vyhrabat a nikdy jsem pro ni nelezl. Kdyz se tam dokaze nacpat, tak se proste i vyhrabe ven. Dokaze prejet i 2cm práh zcela bez problemu (coz ale zase nekomu muze vadit, ale od toho jsou majaky/virtualni steny, proste se postavi tam, kam uz ta potvora nema cpat nos a je to). Kdyz sezere nejakej provaz, zastavi se a zacne hlasite nadavat a blikat. Rozhodi ji jen kulatina o prumeru 1 cm (trubkovy vesak na kosile a kabaty), na tom obcas zaparkuje, chvili se snazi a pak zanadava a zastavi se. Na nicem jinym doposud nezakufrovala, jen tahle kulatina prave o tomto prumeru ji rozhodi. Dokaze rozpoznat spinavejsi misto, zacne blikat symbol lupy a ta potvora se tomuhle mistu venuje o neco dele. Umi i spot režim, kdyz decka neco rozsypou, tak byt mam i rucni aku a normalni vysavac po ruce, bafneme rumbu, dame na to misto, stisknoit spot tlacitko a ona pekne vykruzuje kruznice a vsechno pobere, pak zapipa a vypne se. Hodim ji zpět do dokiny a vymalovano ... Nespadne ani ze schodů, ma cidla a jak najede na rozhrani podlahy v patře a schodů, jede pryc. Jakoby tam byla pevna zed. Pujcuje si to cas od casu i sousedka a vozime ho i na Vysocinu k "babi",, kde je tech kobercu podstatne vice (asi tak o 100 m2). Co me hrozne prekvapilo, je FAKT, že tahle potvora dokaze vysat/ci spise vyhrabat z normalnim vysavacem jiz vysatyho koberce jeste dalsi pomerne velky mnozstvi prachu a bordelu. pritom ekvivalent saciho vykonu je jen nejakych 30W! Ale pritom neposkozuje koberce tak, jako to delaji rotacaky pripojene na klasicky vysavac. Ale nemame nikde koberce s chlupem vyssim, nez pul cm. Na vyssi chlup nez 1 cm to moc není, pozor. Naopak jsem si mevsiml zadny čáry od koleček ani na kobercich, ani na dlazbe ci dreveny plovoucce a ani na Thermofixu. Ted k typům a používaným systémům (pred dvema roky jsem to naštudoval, tak snad to nekomu pomuze : V zasade jsou dva typy orientace techhle potvor v prostoru. Samsung například dela potvory, ktere si mapují prostor a jedou fakt postupne, kazde misto vezmou jednou a prave jednou. Ta IRoomba 780 se pohybuje vicemene nahodne (ale neprijde mi nejak debilne), a nez se vrhne na dalsi místnost, přejede tak nejak kazdy misto cca ctyrikrat. V konecnym dusledku bych řekl, že je to lepsi system. Z myho pohledu (pokud iRoomba, o jinych mluvit nebudu, pac byh drystal) maji smysl jen typ 620 (pokud si to pamatuju dobre) a pak az 780 (či dnes mozna uz existuje vyssi, ja za ni dal tehdy nejakychh 14 litrů). Vsechno mezi tim jsou vyhozeny penize. Ta 620 je zaklad, stoji necelou polovinu te 780, ale mozna postaci. Švára si ji koupil na zaklade te me 780. Nema tolik desitek ruznych cidel a tolik inteligence, nema hepa filtry, snad se neumi vratit do dokiny na dobití (to ale nevim jiste). Kazdopadne ale az typ 780 umi spolupracovat s virtualnimi majaky, vsechno pod toto cislo jen v rezimu virtual wall. Cim se to lisi ? Ty moje tri krabičky komunikujici bezdratove s tou 780 (stejne jako nabijeci stanice) maji prepinac. Chovaji se tedy kazda samostatne dle jejiho aktualniho prepnuti bud jako virtual majak nebo virtual wall. Wall - sem za zadnych okolnosti nelez. Majak - sem muzes vlezt, az vysajes předchozí mistnost, ne drive. Pres wall (zed) tedy vysavac nikdy neprejede. Pres krabičku prepnutou do režimu majak projde az po vysati predchozi mistnosti. Realne to v pripade majaku fungujr tak, že potvora zacne v jednr mistnosti, pak postupne pokracuje pres dalsi mistnosti v rade a z posledni mistnosti se vrati diky navigaci pres ty majaky zpet do dokiny a dobije se tam. To s wall nejde. Proto jsem sel do 780 a fakt to funguje. Nizsi typy to nemaji, prave proto rikam, ze bud zaklad 620 nebo pak az 780, nic mezi tim nema smysl a jsou to vyhozeny prachy bez poezie a realnyho prinosu v samostatnosti te potvory. Jeden by si mohl říct, že se vykasle na nejaky walls a proste necha tu 620 ci cokoliv nizsiho, nez 780 proste smejdit po celym patre, ale vysledek neni tak dobry, jako kdyz ty potvore neni dovoleno prejet do dalsi mistnosti, nez dostatecne prosmejdi tu předchozí. čištění ? Jednou za tri dny se vytahne nadobka na bordel z rumby (kdyz je plna, rekne si o to sama), juknu, jestli tam neni nejaka nausnice apod a vyklepnu do kose. Operace na 10 sekund. Jednou za mesic jí vycistim i ty dva tycovy kartace a stredni kolecko a nahaneci triramenny kartacek od vlasů a vysaju normalnim vysavavem hepa filtry. Cca 10 minut. Celkem slusna uspora casu oproti klasickýmu luxu, pohoda jazz ...

Ta naše robomyš je iRoomba520, čili nejnižší model ještě předchozí řady a protože náš byt je jednoduchý, tak to řešíme zavíráním dveří :D

To pseudonáhodné pohybování fakt mají vymakané a mě se na něm líbí hlavně to, že každé místo přejede několikrát z různých úhlů, takže nezáleží na orientaci "po srsti" či "proti srsti", vykartáčuje a vysaje to ze všech stran. A taky ji nerozhodí, když se v prostoru pohybujeme, přesouváme jí židle a tak podobně.

Základnu na dobíjení si taky najde sama a zaparkuje se do ní když má hotovo. (Když chceme vysávat extra důkladně, tak jednoduše dáme základnu na stůl a místo Clean zmáčkneme Dock - v tomto režimu se jede zadokovat, čili jezdí náhodně, dokud nenajde základnu a pak si na ní sedne. Jelikož ji nenajde nikdy (na stůl nevyšplhá), tak jezdí (a uklízí) náhodně, dokud nevybije baterku dočista dočista. Pak smutně zakňouká a chcípne. Načež sundáme základnu ze stolu a dáme ji nažrat ručně :)

Pěkný den,

jsme největší e-shop s robotickými vysavači v ČR. Rozhodli jsme se touto cestou zasahovat do diskuzí, jelikož se to v nich poslední dobou hemží mnoha podvodnými informacemi většinou od šedých prodejců.

V případě, že máte zájem o robotický vysavač vyhledejte recenze reálných zákazníků buď na heureka.cz nebo na našem webu: Pokud máte zájem o reklamu, nahoře je ceník. (karel). U jednotlivých modelů jsou k dispozici recenze, do kterých obchod ani Heuréka nazasahují.

Další možností je náš on-line chat, kde je vám k dispozici vyškolený personál, který má za úkol uživatele správně informovat. Vybrat vhodný model totiž není jednoduché a závisí to no mnoha faktorech. Z tohoto důvodu neexistuje nejlepší robotický vysavač univerzálně pro všechny klienty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru