Avatar uživatele
DOMANDA

jde prodat obecní byt za přepis,když jsem taky platil obci 250tis.za byt po dlužníkovi a chci bydlet u přítelkyně

Doplňuji:
Byt jsem získal ve výběr. řízení kde byl dluh přez 700.000 a já nabídkou přesně 255 tis. jsem obecní byt získal +/-4 roky zpět. Mám i doklad o zaplacení od Obecn.úřadu Ostrava- Jih. Úřad těmi mými penězi zřejmě vykompenzoval z části dluh nebo soudní náklady za upomínky dlužníkovi atd. Běžně se tohle dělalo, dnes není nic zadarmo. Pořadníky již nejsou a obecní byty se stále v některých částech prodávají.

Zajímavá 0 před 3858 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Mapel

Asi to bude trochu jináč. Pokud jdu do bytu po dlužníkovi, tak obci nemusím nic platit. Tak jaká je vlastně pravda?
Doplňuji:
Teď záleží na smlouvě. Pokud podmínkou získání bytu byla úhrada části dluhu, tak to nikdo nezaplatí. Pak si dát inzerát na pronájem, nebo sehnat někoho, kdo by byt chtěl a dohodnout se s ním na částečné úhradě. Pokud se budou odprodávat, tak ho koupit a pak prodat. Záleží přesně na podmínkách výběrového řízení, jak byla uvedená částka definována.

Upravil/a: Mapel

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Nemůžete prodat byt, který patří obci, a nemůžete prodat ani nájemní smlouvu.
Obojí může uskutečnit pouze majitel bytu.

Můžete se pokusit s obcí dohodnout o ukončení
nájemní smlouvy proti vrácení části „prvního nájemného“.
Ale pochybuji, že by na to obec přistoupila.

Případně byste obecní byt mohl vyměnit (k tomu byste potřeboval souhlas majitele bytu) za jiný byt (druhý byt může být ve vlastnictví, družstevní nebo opět obecní).
Povolí-li Vám majitel výměnu např. za menší byt, mohl byste se pokusit „neoficiálně“ dohodnout s majitelem menšího bytu na určité kompenzaci.
Ovšem „košer“ to není.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Shadocz

Zdravím, řešil jsem před nedávnem prodej obecního bytu s nějakými komplikacemi, nechtěl jsem do toho tahat realitku, nakonec jsem našel info u reality-point. Zkus se obrátit na ně.
http://reality-point.cz/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
DOMANDA

Ano ta částka byla nejvyšší a proto jsem byt vyhrál/ dostal. Ano díky té částky jsem dostal byt. Dnes né každý má na to, aby si koupil byt v os. vl., proto uvažuji právě o tzv.kauci částečné úhradě. Bylo by to ne fér, kdyby každý platil OBCI byt při převzetí formou obálkové metody, pak časem odstoupil nájemník z obecního bytu bez kompenzace a OBEC by ho stále dokola prodávala, tak si myslím, že je to korektní jednání, že peníze dostanu zpět, když už mám dokonce větší byt a umožním tak dalšímu v bydlení. Navíc stejnak by to šlo poctivou cestou posléze přez obec, kvůli ukončení smlouvy a hlavně vyúčtování služeb a v neposlední řadě pro nového nájemníka, zjištění, že nemám dluh na bytě a jsem řádný nájemník.

před 3858 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

A kdo je majitel bytu?

před 3858 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
DOMANDA

Stále OBEC – OV – Jih:-(. Právě přemýšlím buď z bytu odstoupit za kauci nebo ho vyměnit aspoň za malý byt obecní 2+1 nebo 1+1 v družstv. nájemníků později pro syna. Je zbytečné držet velký byt 3+1. Nemáte tip stránek na výměnu obec. bytů? Něco jsem našel, ale výběr nic moc. Děkuji

před 3858 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Zdá se, že jste zapůjčil obci peníze! Vezměte svou smlouvu,
ve které máte jistě údaje o zaplacení finanční částky a dohodu týkající se bytu i váš status a jděte za právníkem.!
Teprve po jednání s právníkem začněte jednat s obcí-majitelem bytu.

před 3858 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek