Avatar uživatele
anna54

je mi 16 ve škole propadam muzu nechat učení ale aby rodiče nemneli problemi do kolika za vas zodpovidaji rodiče

kdy jsem zodpovedny sam za sebe

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, iceT, hanulka11, franku před 4717 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

V každém případě si promluv s rodiči a poraď se s nimi o tvé budoucnosti.Dů­ležité je na čem se domluvíte v rodině jen ta tě podrží vtom co budeš chtít dělat v budoucnu a hlavně co tě bude bavit.Mě říkával můj děda profesor,že než mizernej vysokoškolák je lepší kvalitní řemeslník a obráceně.Je potřeba,aby jsi dělal co tě baví,ale pořádně a poctivě.A svého rozhodnutí nelituji,co jsem dělal tak ta práce mě bavila.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Itter

Střední škola není povinná, takže školy lze zanechat. Ale moc o tom moc neuvažuj, jinak skončíš za pultem v Mekáči. Spíš se poohlídni po jiný škole.

A od patnácti let mají za tebe rodiče jen částečnou zodpovědnost (nevím jak moc, ale vpodstatě, pokud uděláš nějakej prů*er překračující zákon poneseš část trestu sám a část rodiče). – Zodpovědný sám za sebe jsi od 18

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
chudst

Pro vas je povinna pouze zakladni skolni dochazka. Pote muzete jit delat co chcete. Ovsem pozor, jelikoz vam neni 18, muzete delat tak akorat nejake brigady. A pokud vas rodice nedejboze vyhodi z domu, ze jste si prosadil svou, jen tezko si budete shanet vlastni bydleni a shanet penize. Radeji si o tom promluvte s rodici, ze byste chtel prestoupit na jinou skolu (doporucuji skolu! Pokud vam uceni nejde, jdete na nejakou SŠ a obracene, pokud nejste moc zrucny, jdete na gymnazium). (Ale ze zakona ano: uceni muzete nechat.)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

Prosím, tě vzpamatuj se a nevzdávej to, pokud vše co ti v životě nepůjde zanecháš…daleko to nedopracuješ . Zkus přidat a uvidíš že to půjde , nekašli na to!!!! Každý nemá samé jedničky . Vzdělání se nevzdávej, vím řekneš si -ona kecá,ale vím co říkám.....

Nic ti v životě nepůjde jen tak lehce a nezavírej si vrátka.....
Problémy budeš mít nejspíš ty s rodiči a se sháněním zaměstnání, nikde tě nevezmou a budeš dřít s lopatou ? To tě bude bavit?
Zamysli se nad tím pořádně skončit dovede každej .....ale vytrvat to je fajn .

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Nenapsal (-a) jsi proč propadáš. Zda na to nestačíš a nebo se neučíš a přemýšlíš jak prožít život v pohodě. Je to zajímavé, že řešíš otázku odpovědnosti rodičů, ale neřešíš otázku jak zdokonalit systém učení.
Ale jen se základním vzděláním se nechá žít. Ale nesmí se potom člověk litovat, že dělá jen nádeníky, podřadné práce apod.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Do 18 za tebe odpovídají rodiče. Pak se ještě musíš umnět sám uživit, Dojdi si za ředitelem vaší školy poradit. Co s tím. chce to se trochu učit. Kdyby to šlo šel bych do školy zpátky. Ta bezstarostná doba. Občas nějaká bouřka za špatné známky se dá přežít.Horší je že bez vdělání se schání práce těžko. Za mých mladých let se říkalo uč se jinak tě čeká lopata. Jenže dnes ani tu práci s lopatou neseženeš. Viděl jsem inzerát hledáme kopáče z kvalifikací.Ono je na to potřeba také fortel. Rozeznat kabel od kořenu. V pondělí si jdi popovídat z ředitelem zda ti povolí nějaké opravné zkoušky. Vždyť takového zajíce by k té lopatě ani nechtěli. Držím ti palečky a zlom vaz.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ravenne

Rodiče za tebe zodpovídají do 18 let.
Povinná je jen základní škola, střední můžeš nechat bez problémů. Než to ale uděláš, zamysli se nad tím, jaké to pro tebe bude mít následky – zřejmě nenajdeš dobře placenou práci, takže si nebudeš moci dovolit vysoký životní standard. Není lepší se začít učit, alespoň na těch pár let, než pak po celý život bědovat, že si nemůžeš dovolit nic dražšího? Na čtyřku se dokáže naučit každý, obětuj hodinu denně, je to lepší, než živořit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
DDarent

v 18

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek