Avatar uživatele
pokazdejinak

je nějaký rozdíl mezi polevou z tmavé čokolády a z bílé? …kromě barvy ;)

poprvé rozpouštím bílou čokoládu na polevu a narozdíl od té tmavé nějak nechce zkapalnět :) mám to klasicky ve vodní lázni, ale není to tekuté – jen taková pasta – můžu to něčím naředit? mám doma k dispozici akorát máslo, sádlo, heru a smetanu… vím, že do tmavé polevy se na zředění používá rostlinný ztužený tuk, ale ten fakt nemám a taky nevím, co to udělá s tou bílou
Doplňuji:
chci jí použít jako polevu na dort a potřebuju, aby po upravení zase ztuhla :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4043 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Já bych ji naředila smetanou
Doplňuji:
nepíšeš k čemu ji chceš použít – někdy se dá ředit i olejem – třeba na fondue

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Taky bych použila trochu smetany. Rozehřála bych ji a do ní nalámala bílou čokoládu a nechala rozpustit ale mimo sporák.
Doplňuji:
Jako polevu na dort jsem ji rozpouštěla i ve vodní lázni – ve skleněné míse nad párou.

Upravil/a: Damiana

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

kromě barvy tam není kakao ,),) ..jinak se to roztopí, jak píšou ostatní holky ,)
Doplňuji:
smetanou ,)

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
hanulka11

Já bych na polití dortu koupila bílou polevu – tu jen vložíš s pytlíkem do horké lázně a pak odstřihneš roh a poliješ dost – jistě musíš koupit aspoň 2–3 ,ale je to tutovka.

před 4043 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek