Avatar uživatele
zjentek

je používání nerez struhadla pro vitamíny tak totálně devastující?

..když se na něm strouhá hlavně teda ovoce a zelenina
Doplňuji:
mosoj: k tomu krátkému kontaktu,jak píšete, by mě ještě zajímalo, co potom třeba odšťavovač? Tam je důkladný kontakt ..z té kovové odstředivky už teče mrtvá voda, ne? ..a celkově to dost ovlivnilo můj názor, jelikož doposud jsem měl za to, že převážnou většinu vitaminů zničí, více nežli var, kontakt s kovem a světlo ,)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, vagra, johana 56, Drap, briketka10, anonym před 4042 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Nerez je chemicky stálá a velmi málo reaguje s jinými sloučeninami, proto nerezatí !!!! Kuchyňská nerez je ale ta nejméně kvalitní, přesto po tu krátkou dobu po kterou je ve styku se zeleninou, nemůže proběhnout žádná chemická reakce. Vitamíny degraduje vaření v čemkoliv !

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Pájo

Jde o prodejní taktiku, ne o podložený fakt.

Jak by jinak (bez tohoto tvrzení, že kov degraduje vitamíny) mohli např. prodejci keramických nožů vůbec kdy uspět..(?!)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Také jsem slyšela, že ničí zejména vitamín C. Ale já ho používám běžně a kurděje nemáme:-)
Zkusit ale lze i skleněné nebo porcelánové, tam by to mělo být v pohodě. Jen pozor na to, abys ovoce nebo zeleninu před samotným strouháním nepřepůlil obyčejnou kudlou:-) Nebo nenechal dlouho rozříznuté nebo oloupané na vzduchu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Kvalitní nerez by to devastovat neměl a když tak zcela minimálně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
terry

Neřekla bych totálně devastující.
Když vemeš v úvahu, jak dlouho je ovoce skladované od utržení (podtržení), jak bylo skladované a přepravované, ošetřované a pak ho ještě omyješ, stejně tam už vitamínů moc není.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek