Avatar uživatele
vas999

Co vlastně udělal Uber taxikářům tak špatného, že chtějí blokovat Prahu?

Co to vlastně je ten Uber? A neměli by se taxikáři bát toho, že když naprosto, až do stání, zablokují celou Prahu po dobu několika dní, nepřipraví tím záhubu i sami sobě? Copak Pražané budou chtít mít ve městě někoho, kdo blokoval dopravu?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 2257 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

O logice tohoto počínání nemá smysl uvažovat. Je to prostě konec jednoho tradičního řemesla a postižení se zofale brání tak, jak umí. Pokrok tím ale nezastaví.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

No to je jasné – šmejdům tvrdě šlápl na krk a z žumpy pražského taxikaření (kterou NIKDO nedokázal odstranit – úpochopitelně, dyž v tom všichni těžce jedou) ukazují cestu ven.

A přesně jak jsem psal – už to „chtějí řešit“ i na vládní úrovni. (slyšel jsem na City937) Nepleť se, ŘEŠIT znamená v jejich terminologii ZLIKVIDOVAT novou, nepohodlnou konkurenci. Samozřejmě ve „veřejném zájmu“ aneb „vše pro blaho občanů“!! :( :(

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Je levnější a kvalitnější a tím jim konkuruje.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
orestez

Hlado, jen tak jednoduchý to nebude. U Uber asi není požadováno to školení řidičů, kteří by mohli vlízt do vazby v případě nějaké dopravní nehody. Ale jasný je, že to není celý. Taxikáři prostě potřebujou prachy.

před 2257 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Hlada

Pokud někdo někomu způsobí škodu, má povinnost ji nahradit podle obecně platných zákonů. Chytré telefony umožnily něco, co tu dřív nebylo a co je po všech stránkách lepší. Žádná školení, taxametry ani znalost místopisu nejsou potřeba. To jsou požadavky pro činnost, která brzo bude patřit minulosti.

před 2257 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek