Avatar uživatele
with.love

jedná se o závažný kožní problém? a co s tím? více v popisu

na chodidlech v ,,nášlapné'' části za prsty jsem objevila takové tmavé tečky, jejichž povrch je místo normální kůže trochu hrubší, jako když máte ztvrdlou kůzi na patách. někdy když běžím ze schodů tak to i bolí. ted jsem jednu tečku ale bez tvrdé kůže našla na ruce-dlani pod prstem. co s tím a jak se mi povedlo k tomu přijít? musím nutně za doktorem? znáte nějakou domácí léčbu nebo přípravky z drogerie případně lékárny?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4007 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lucijej

Já bych řekla, že jde o bradavičky. Ty se dají jednorázově odstranit tekutým dusíkem u lékaře, ale existuje i spoustu přípravků v lékárně na domácí užití.
Rozhodně nejlíp uděláš, když si zajdeš na kožní. Ono se špatně léčí, když ani nevíš o co jde.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Wortygen

Určitě skoč k doktorovi , protože my ty tečky nevidíme. I kdyby jsme je viděli , tak ti to neřekneme lépe , než tvůj lékař ! :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Netuším, jak Tvoje problémy vypadají. K lékaři určitě nemusíš (k tomu Tě skutečně nikdo donutit nemůže), ovšem následky si potom připiš sama sobě. Pokud se objeví něco nenormálního (a toto nenormální je) a navíc to obtěžuje, tak neváhej a k doktorovi zajdi.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Jsou to bradavice. Zejména na těch nášlapech se jich bez doktora nezbavíš !!
Dříve se to vypalovalo, jak se to dělá nyní nevím. Vypalování ale nebolelo neboť ve zrohovatělé nášlapové části není cit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

Jak píše Lucíjej, budou to zárodky bradaviček, to znamená, že porostou a pak se jich budeš obtížně zbavovat. Objednej se raději ihned na kožní, popiš problém a požádej, jestli bude třeba je vypálit, aby si na tebe lékařka udělala trochu víc času. Vypalování tekutým dusíkem nebolí, necítíš to

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek