Avatar uživatele
djony5

jsem v odhlášce a chci prodat moto musím ho napsat na sebe a pak odhlásit. nebo může novej majitel rovnou přihlásit? dik

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4398 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Nový majitel ho na základě kupní smlouvy sepsané mezi vámi dohlásí na sebe.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Odhláška by měla navazovat na údaje ve velkém TP. Majitel uvedený v technickém průkazu by měl vozidlo odhlašovat. V návaznosti na odhlášení vozidla nový majitel vozidlo přihlásí.
Nedávno se tu řešil problém s vozidlem, které si měl údajně nový majitel přihlásit a neudělal to. Takové věci si hlídejte raději osobně. Následky za nedotažení takovéto záležitosti by Vás mohly stát spoustu času a vysvětlování navíc, o finančním dopadu na Vás nemluvě.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cukrar

djony5, vy jste v odhlášce, vozidlo klidně můžete prodat dále bez dohlášení na Vás. Jen musí mít kupec smlouvu, mezi posledním zapsaným v techničáku a kupcem. Klidně se bez zápisu může několkrát změnit majitel vozidla, bez zápisu v techničáku.
Majitelem je ten, podle občanského práva, nikoliv podle zápisu v techničáku!!!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
djony5

v Tp je odhlášeno moto na mě ,ale jelikož sem to nechtěl přes zimu přepisovat a nakonec sem se ted rozhodl že ho prodám, tak nevím jak postupovat jestly opravdu musím prvně moto na sebe přihlásit a pak odhlásit na nového majitele nebo lze aby nový majitel ihned přihlásil moto na sebe? Děkuji za rady

před 4398 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Auta a doprava