Avatar uživatele
venacz

Co vlastně znamená vydělat svůj první milion?

Je hromada článku o lidech, jak vydělali svůj první milion. Nikdy jsem nepochopil, jestli to znamená mít milion na b.ú nebo milion příjem. Protože jestli příjem, tak to zase takový problém není. 😁

Zajímavá 0 před 2515 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Alesh

Podle mě je to myšleno tak vydělat v součtu milion. Jasně, že v korunách v dnešní době to už zas takovej problém není. Při přijmu cca 18 tis. Kč, to je záležitost cca 5 let.
Vtip je tedy nespíš v tom, že zajímavější meta to byla v dobách dřívějších a hlavně se toto „měřilo“ takto v zahraničí, tudíž např. v dolarech u makléřů na burze atd. a to už je trochu složitější vydělat. 😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
sesednizkola

Vydělat první milion je nejspíše myšleno jistým druhem činnosti. Pokud založím realitní kancelář a vydělám svůj první milion, jsem sice stále začátečník, ale už ne úplný zelenáč a už dělám něco co má smysl a nejspíš dobře.

Když budu milion šetřit deset let z patnáctitisí­cového platu, tak je to sice chvályhodné, že jsem si spořil, ale na druhou stranu to spíš značí neúspěch a jistou spokojenost se současným stavem neúspěchu, neboť brát několik let takto malý plat a nepohnout se z místa je na chlapa co má trošku v hlavě spíš k politování.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
still

Znamená to okamžik, kdy se číslo na kontě změní ze šesticiferného na sedmiciferné. Je jedno jestli osobní, nebo firemní. Vydělat první milion je takový psychologický mezník, ekonomicky to není nijak důležité.

Jak píše Alesh, v určitých kruzích to může být i určitá indicie, ukazatel výkonnosti konkrétního obchodníka :)

Upravil/a: still

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek