Avatar uživatele
anonym

Co vlastně způsobuje to neustále hnusné počasí na území ČR?

Co všechno za tím vězí? To, že to neovlivníme je jasné, ale proč nevědet příčiny? Zkuste to trochu více zdůvodnit prosím. Kdyby bylo aspoň častěji pěkně a slunečno, ale teď už třeba několik dni v kuse téměř pořád jen přší. To sem pořád chodí od někud jinud mraky kvůli větru? Nebo se příliš odpařuje voda? Může za to znečistění živostního prostředí? V dětství nepamatuju, že by bylo tak často škaredě a to jsem lítal pořád po venku. Moc si nevybavuji, že bych musel dřepět doma kvůli dešti. Když bylo léto, tak většinou bylo krásně jasno a někdy polojasno. Jednou po pár krásných dnes přišla větší bořka a zas bylo třeba pár dní krásně jasno a semtam mírně oblačno. V dnešní době je velmi častá šedá obloha kam až oko dohlédne a jeden by si myslel, že nebe v ČR je šedé a né modré.

Zajímavá 0 před 2874 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Já to vidím spíš tak, že současné počasí je odpovídající konkrétní době a v podobné podobě ho tak známe už řadu let. Jen u nás by to chtělo trochu více zapršet..
Jaké bylo počasí v dětství jsi zapomněl a pamatuješ jen ty slunečné dny. Stačí si vzít dlouhodobé statistiky počasí a zjistíš, že počasí se v podstatě nemění, jen je v posledních několika létech málo srážek.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Střední Evropa je už několik týdnů téměř neustále pod vlivem tlakové níže, většinou na jejím předním okraji. Funí k nám teplé a vlhké vzduchové masy ze Středomoří, které přinášejí srážky. Je to pro červen teplotně i srážkově docela typické. Hnusně není všude a všude ani nejsou bouřky, třeba na jižní Moravě toho moc nenapršelo a ani na Valašsku to není o mnoho lepší. Třeba bouřku jsme u nás letos ani neměli, jen nějaké přeháňky. Souvislejší oblačnost je většinou jen v Čechách, teď i na Moravě, ale neprší. Zrovna přes nás přechází fronta.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Na vine sú mediálne „rosničky“, pretože berú informácie z počítačov a nie ako správny „hvezdár“ od oslíka https://www.y­outube.com/wat­ch?v=W_2j4KZ5cx4 (v 57.minúte)
Počasie sa veľmi nemení proti rovnakým obdobiam v predchádzajúcich rokov, okrem postupného znižovania rozdielu medzi teplotami v zime a v lete, k čomu sa viažu aj niektoré teórie
1 – znečistenie ovzdušia následkom zvýšených priemyselných vplyvov
2 – postupný prechod do „jesene“ pred novou dobou ľadovou (viď katastrofické fil­my)

Teta wiki hovorí: "Za kolísaním podnebia pravdepodobne stoja zmeny vzájomnej polohy Slnka a Zeme. Ak sme od Slnka ďalej alebo inak natočení, dostáva celá Zem alebo jej časť iné množstvo tepelnej energie. Tieto zmeny sú malé, asi 1–3 % odchýlky, ale napriek tomu menia smery vetrov aj oceánskeho prúdenia. V podnebí mávajú malé zmeny ďalekosiahle dôsledky. " https://sk.wi­kipedia.org/wi­ki/%C4%BDadov%C3%A1_do­ba_(%C4%8Das%C5%A5_%C5%A­1tvrtoh%C3%B4r)

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek