Avatar uživatele
anonym

Co vláda udělala, aby zvýšila zaměstnanost? Mě nic konkrétně nenapadá.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? IK před 4448 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Od příštího roku nepovolí práci cizincům. Odejde většina Ukrajinců. To není málo. Jsem zvědavý kolik Čechů za ně nastupí !! Rád bych se mýlil.
Doplňuji:
Opravuji se – příští rok již je !!!

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Asi málo sleduješ zprávy, viz mosoj.
Od letošního roku začínají fungovat opatření na potírání zaměstnávání na černo, „švarcsystému“, německý model pro preferování českých zaměstnanců, podpora středního podnikání formou úlev a zjednodušení byrokracie (např. při zakládání živnosti) a mnoho dalších. Stačilo by občas nahlédnout na novinky na webu MPSV.
ad Drap, kurzy pro zvýšení zaměstanosti jsou financovány z fondů EU, jsou sice nedostatečně efektivní, ale určitému počtu přece jenom napomohl ať už rekvalifikací nebo přímo novému místu.
P.S. V dnešní přetrvávající recesi je to velice složitý problém, co byste asi tak navrhovali sami, namísto skeptického a nekvalifikováného kritizování?
Má-li někdo přínosný nápad, mohu zajistit jeho předání do zákonodárných komisí.
P.P.S. ad Drap, však to přece vláda udělala schválením zákonných úprav, které už nabyly účinnosti od 1.1.2012. Situace, kdy firmy neochotně reagují, už nebyla předmětem dotazu – to je problém kontrolních orgánů a podnikatelské etiky. Znovu si v klidu přečti znění otázky než se uchýlíš k podrážděným a neadekvátním replikám!
Očekával jsem konstruktivní podnět, ale k němu jsi se nezmohl.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Tak se podívej kolem sebe. Všechny státní peníze na nezaměstnanost putují převážně do různých soukromých firem, které dělají údajně osvětu a školení jak práci najít. Stojí to miliony a práci nikomu nenajdou. Občas přisypou některému podnikateli,nejlépe zahraničnímu, který slíbí vytvoření pracovních míst. Pokud se už vůbec nějaká místa vytvoří, tak se většinou rozdělí mezi známé někoho atd.
Jestli počítáš s tím, že jako obyčejný občan , který nemá práci, nějakou výhodu z toho získáš, tak rychle zapomeň, je to utopie. A pokud práci máš, tak státu na toto pouze přispíváš.
Doplňuji:
Otázka zněla co vláda udělala, ne co udělá . Slibů už jsme od ní slyšeli přece tolik .
Před měsícem jedna velká firma v mém okolí propustila několik desítek řadových zaměstnanců a místo nich nabrala přes agenturu ukrajince. Je to pro ni výhodnější, neplatí přesčasy, nejsou emocni , a kdyby přece, tak agentůra dodá ihed dalšího.Pracují i soboty a neděle bez příplatků. Zkrátka jsou levnější.

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

Položte dotaz vládě, zde na poradně se těžko dočkáte odborné odpovědi.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
IK

Za totality to dělali tak, že nevyhazovali neschopné na dlažbu, protože tu bylo ono právo na práci. Prostě je přeřadili na nějaké místo kde to tak nevadilo, říkali jsme „vykopli ho výš“ díky této toleranci s málo nebo zcela nevýkonnými zaměstnanci nebylo tolik nezaměstnaných, nerušily se neproduktivní podniky…a tak bylo pořád dost pracovních míst, která nikdo nechtěl kam bylo možné nastoupit. Naopak pracovat člověk musel…
Nejde snížit nezaměstnanost když zároveň nechceme „zmetkaře“.
Vláda může dělat to, že podpoří drobné podnikatele, rekvalifikace, školství ovšem všichni už musí vykazovat onu činnost. Jak dalece je možné někoho podporovat záleží na celkovém společném majetku, který se neustále rozděluje a schvaluje. Takže nakonec lidé kteří se nesnaží dostatečně sami o práci, zůstávají v zóně kterou by mohl ze strany státu ošetřit zas jen minulý režim. Pochybuji, že by to ostatním vyhovovalo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Conchus

Mě taky ne

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Marný boj s větrnými mlýny..Nic.
Odcodem cizinců jistě vzniknou volná pracovní místa.Ale u +55 let nestačí jen snaha chtít pracovat,musím si položit otázku,zda na to stačím.Při prodlužování věku odchodu do důchodu to bude stále velký problém.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek