Avatar uživatele
anonym

Co vyplývá z tzv. dohody o provedené práci? Pro zaměstnavatele? Co a kde musí hlásit o dotyčném pracovníkovi?

Dobrý den, moc mě zajímá co vše musí hlásit tzv. zaměstnavatel na svého zaměstnance pokud mají sepsanou Dohodu o prvedení práce.Musí odvádět za něj nějaké daně a hlásit pojištění, úřad práce atd.Děkuji za odpovědi.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4792 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

Dohoda o provedení práce je jednou z forem zaměstnání, řídí se Zákoníkem práce. Jedná se o zaměstnance, nikoli o OSVČ, nepotřebuje tedy ŽL. Smlouva musí být, jak už bylo napsáno, písemná, max. 150 hod/rok u stejného zaměstnavatele. Z dohody o provedení práce se neodvádí zdravotní ani sociální pojistné, jen 15% daň srážkou u zaměstnavatale.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

Pokud jste zaměstnavatel a máte zaměstnance musíte je nahlásit na zdravotním a na socialním a platit za ně pojištění. Dohodu o provedení práce sepisuje zaměstnavatel s klientem se kterým se dohodl že mu udělá zakázku.Na úřad práce nic dávat nemusíte .My to máme takto můj manžel je OSVČ a dělá s klukama na ŽL když se dohodnou na zakázce jedou tam spočítají to a řeknou cenu když paní souhlasí sepíše se Dohoda o provedení práce kde je napsáno kdy práce začala kdy bude dodělána a pokud si manžel veme zálohu i to se tam píše a že zbytek se vyplatí po dokončení práce.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jambalaya

To, co popisuje panenka je specifický případ. Obecně při DPP kromě toho, že musí být od roku 2011 písemná, neplynou žádné oznamovací povinnosti. Maximálně zaměstnavatel odvede příslušné daně. Jinou povinnost nemá zaměstnanec ani zaměstnavatel.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
colombo3

Panenko,ta otázka zněla jinak,než odpovídáš.Nepopisuj nám tady,jak to dělá tvůj st…s klukama.Tohle je o něčem jiném.Takže,nikde se nic nehlásí,podepíše se smlouva o DPP,při vyplacení je na pásce jen 15%dně z výdělku.Už to tady někdo psal,je to tak.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek