Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem když pc nejde zapnout

Ahoj
Mohl by mi někdo zkušený poradit prosím ? Mám problém a netuším co s tím. Na stolním PC se mi občas stávalo, že když jsem ho chtěl zapnout, tak to cca 30 minut nechtělo vůbec naskočit. Mluvím o obyčejném tlačítku ke spuštění. Musel jsem to vždy třeba 30krát vytáhnout ze zásuvky a na třicátý pokus se to chytlo a vše makalo jak mělo.. Toto se mi stalo jednu třeba za čtyři měsíce. Ted se mi ale stalo to, že jsem to nemohl spustit tři dny a pak se to najednou opět chytlo, ale fungovalo to asi tak 30 minut po třiceti minutách se mi to seklo a nereagovalo to vůbec na nic. Ani na tvrdý restart. Takže jsem to po hodině čekání vytáhl ze zásuvky a opet to cca hodinu nereagovalo na nic. Tak jsem odmontoval kryty a jako úplný lajk jsem vytáhl kabel, který vede k tlačítku zapnutí pc po opětovném zapojení se to opět chytlo, ale při spouštění Windows se mi nenačtly ikony na plochu fungovala pouze myš a obrázek na ploše.. Takže znovu vytáhnutí ze zásuvky, pak když se mi to povedlo spustit opět po chvíli boje mi to skočilo přímo do Biosu, když jsem dal EXIT tak se to opět celé zmrazilo. No a pak už jsem to nezapl vůbec, ale ted jsem narazil na tento článek použil jsem drát k propojení PINU 4 a 5 a pc se nastartovalo.. Problém je v tom, že pc běží ale ten hlavní kabel není napoj do základní desky, tudíž je na monitoru tma. Myslíte, že pc je na odpis, nebo se s tím dá něco dělat a problém může být pouze ve spouštěči pc ? Netuším jak to vnitru funguje.. Ale ted když to v tom mám drátek tak obě kontrolky na start i restart počítače svítí.. Děkuji za radu

Předmět Autor Datum
Ten popis je opravdu hroznej, vubec netusim co si udelal a co ti teda funguje nebo ne. Odnes to do s…
RedMaX 10.08.2013 19:06
RedMaX
Prečo sa "jako úplný lajk" hrabeš v PC, keď "Netuším jak to vnitru funguje.." ??? To vytrhávanie prí…
pme 10.08.2013 19:11
pme
asi by to chtělo cmos reset, vyměnit shitový napájecí zdroj i administrátora.
lední brtník 10.08.2013 19:29
lední brtník
Jak již psali jinde, ta litanie by si už zasloužila obsadit nějaké osoby i s charakteristikou, včetn…
ms 10.08.2013 21:45
ms
To, jak to popisuješ je sice bomba (ani jsem to celé nečetl, jenom jsem občas nakoukl), ale zkus pov… poslední
IQ37 10.08.2013 22:32
IQ37

Ten popis je opravdu hroznej, vubec netusim co si udelal a co ti teda funguje nebo ne. Odnes to do servisu a rekni, ze chce jen zjistit pricinu potizi (udelat diagnostiku). To by nemelo stat moc a potom se rozhodnes, jestli ma cenu to nechat opravovat.

hlavní kabel není napoj do základní desky, tudíž je na monitoru tma.

Jestli to tu chces nejak resit dal, tak minimalne tohle je potreba vysvetlit poradne. A pak jeste, jestli to ze to nechtelo naskocit znamena, ze bylo naprosty ticho nebo ne (respektive, jestli se roztocil vetrak na zdroji)?

Prečo sa "jako úplný lajk" hrabeš v PC, keď "Netuším jak to vnitru funguje.." ???
To vytrhávanie prívodného káblu zo zásuvky Ti poradil ktorý trúfalec?

Ak máš na nový PC, kľudne sa hraj ďalej a skúšaj čo PC vydrží... Inak už na to nešahaj a počastuj návštevou nejaký PC servis.

To, jak to popisuješ je sice bomba (ani jsem to celé nečetl, jenom jsem občas nakoukl), ale zkus povytahovat všechno, co se vytáhnout dá a pak to tam zase znovu pozasouvej. Začni RAM. Tvůj problém mi připadá povědomý. Možná, až skleroza povolí, tak si vzpomenu, že se mi to taky stalo. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru