Avatar uživatele
anonym

kolik stojí hromosvod

kolik stojí hromosvod, jedná se o novostavbu o ploše 140 m?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Pájo, MA-SU-KA před 4568 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Lehká otázka,ale odpověď je těžší.Nejsem odborníkem,ale pokud máš ve svém blízkém okolí nějaký dům s hromosvodem,ne­dělal bych si starosti. Cena se různí podle množství použitého materiálu .Pro předběžný odhad tě odkazuji na stránu s ceníkem

http://www.hro­mosvodyjakes.cz/in­fo.php?id=3

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Dobré ráno. To se nedá takto spočítat,ani odhadnout.Je spousta faktorů,které ovlivní konečnou cenu.Např.: umístění stavby,typ podloží (druh zeminy),tvar střechy,typ konstrukce střechy,ap.Alespoň přibližnou cenu,může sdělit pouze odborník v oboru elektro,který objekt prohlédne,případně projektant z oboru,který podle potřeby vypracuje projekt.
Já bych si na rozdíl od Barbakána starosti dělal.Už vyhořelo dost domů bez hromosvodu,i když v „blízkém okolí“ stál vyšší objekt s hromosvodem.Další problém by mohl vzniknout při uzavírání pojistné smlouvy na objekt.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
lexx

obrať se na firmu v okolí, cenovou kalkulaci vyhotoví zdarma nebo mívá na svých webových stránkách

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

To máte různé. Podle délky, možností, situace… Těch proměnných je tam hodně moc a konkrétně hromosvod projekt je věc, co může stát pár korun nebo i sto tisíc. Hodně záleží i na prostředí. Mrkněte třeba na nabídku sem https://www.hro­moelektro.cz/hro­mosvody/ a oni vám to přibližně spočítají. Hlavně ale nepočítejte s tím, že vám to spočítají do koruny. To se u tak komplexní věci udělat nedá a navíc tam vznikne pár nákladů, které nejdou za firmou na hromosvody, ale musíte s nimi počítat.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Bydlení a zahrada