Avatar uživatele
Weroniq

kolikrát jsme vlastně pojištěni a je dobré se nechat na něco dalšího pojistit?

jsem studující, takže předpokládám, že zdravotní pojištění za mě platí stát a sociální se mi ještě neodvádí – kdyžtak mě vyvěďte z omylu :) a jelikož nemám auto nebo dům, tak nemám ani jiné druhy pojištění.. až budu pracovat, bude se mi ze mzdy odvádět zdravotní a sociální.. ale komu se vyplatí mít nějaké životní, úrazové a další druhy?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Deli před 4545 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Každý to má jinak. Pojištění je jediné zboží které si kupujeme ve chvíli, kdy ho vůbec nepotřebujeme, ale možná ho někdy potřebovat budeme. Vyplatí se to každému, kdo má třeba úraz, stane se mu něco vlivem živelné katastrofy na majetku , když je okraden , dlouhodobě onemocní, musí se nákladně léčit a podobně. Když se něco takového stane, tak potom litují všichni ti, co se nenechali pojistit.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Deli

Mohla bys mít ještě úrazové – své dceři (10 let) platím úrazové se spořením, aspoň jí do 18 let něco naspoříme, třeba na studia.

Jinak jelikož jsme rodina, máme dům, 2 auta, 2 vleky… máme uzavřené pojitky:

  • nemovitosti (to je budovy)
  • domácnosti (to je na vybavení)
  • oba máme životní pojištění – pro případ, že by jeden z nás zemřel třeba náledkem nehody – uvedli jsme v pojistce, že částka bude vyplacena tomu druhému, takže ten by nezůstal s dětmi bez prostředků… To mi připadá docela důležité a zodpovědné.

V životce máme pojištění také úrazové a úrazové obou dcer. (Ta starší má navíc to se spořením.)

  • dál máme pojistku „na blbost“ – tam se uhradí např. to, že náš pes roztrhá sousedce slepici nebo návštěvě sežere kožené boty za 3000 Kč … ale i to, když způsobíme my či naše děti škodu jiným lidem.
  • na auta a vleky máme povinné ručení, zvažovali jsme i havarijní či pojistku čelního skla
  • nově teď mám pojistku podnikatele – zodpovědnost za výrobek, který vyrábím

Takže: s narůstající zodpovědností za majetek a další osoby možná pocítíte potřebu se pojistit víc… Sociální máte na důchod a zdravotní na lékaře. Víc Vám nikdo nedá. A neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, bohužel.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pokazdejinak

pojištění je vlastně obchod se strachem a mělo by být na pokrytí případného výpadku příjmů – v případě, že ti vyhoří barák, slouží pojistka na to, aby sis postavila nový a nemusela to táhnout z příjmů rodiny; v případě, že máš úraz nebo onemocníš nebo zemřeš, použiješ peníze z pojistky místo příjmu, který kvůli úrazu, nemoci nebo smrti přestaneš pobírat
vzhledem k tomu, že zatím nemáš majetek ani příjem, teoreticky pojistku nepotřebuješ – otázka je, kdo by se o tebe staral (a přišel o příjem), kdybys měla nějaký vážný úraz – takže na to se pojistit můžeš a v případě úrazu se o tebe předpokládám postarají rodiče a tvoje pojistka tedy pokryje jejich výpadek příjmu v momentě, kdy tě budou doma obskakovat a nebudou moci jít do práce
je to srozumitelné? :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ARIS

Pojištění úrazu – pokud se mi stane úraz pojišťovna mi vyplatí sjednané peníze.
Pokud ležím v nemocnici pojišťovna mi vyplatí peníze …
Životní pojištění – mám li rodinu a něco se mi stane, tak rodina dostane nemalé peníze aby si mohla zařídit nutné věci. Nebo za mne zaplatí hypotéku kterou by jinak pozůstalí museli dost těžce platit. Možná prodat dům …
Vše má svou logiku a je určeno pro konkrétní riziko.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání