Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kolo: jak opravit vrzajici slapky?

znama mi dotahla z burzy horske kolo, kde se ji ho pvedlo dostat za necely tri stovky.neni to spatny kousek. odpruzeny vidoe i ram. samozrejme cena odpovida stavu.

to ze brzdy nefunguji jak maji, je otacka vymeny lanka, prehazovacka- 21 rychlostni bude doufam stejne ,,story,, - lanko. co hur. retez zrezly vymenim ci pokusim vycistit, jak jen to pujde coca colou. mimochogem, uz jste taky prisly na to, jaky zazracny cistici ucinky ma coca cola?! vyzkousejte!

pedaly jsou jako novy. jenze nejdou pouzit. jakmile sednu na kolo a zacnu slapat, zadrhavajici pohyb vne ramu, kde se oba pedaly stretavaji, doprovazajeci hlukem maji za ucinek jen to, ze se na ulici ihned stavam stredem pozornosti.

pokousel jsem prostriknot wdckem. pokousel jsem se dostat do vnitr- odstranenim kola s predni prehazovackou.otazka zni, je opravdu zapotrebi spesl naradi? mam klasicky ,,orechy,,a utahovahak. ale prostor vne pedalu je prilis tesny, nedastanu se poradne na hlavu sroubu, abych mohl povolit.

netusite, kde by mohl byt problem? lozisko? nejake napady?

ps. pokud se mi min. ty slapky dnes nepodari dat do kupy, zitra jsem odkazan na stesti, pri stopovani do prace.

dekuju.

Předmět Autor Datum
Šlapky dáš dolů z klik úzkým klíčem č. 15. Pozor, jedna má levý závit, myslím levá. Na matku, která…
Ara 15.06.2014 12:44
Ara
Tak. Stred bude nejspis vyrezly. Rozdelat, zkontrolovat, pripadne trosky nahradit.
Kurt 15.06.2014 14:04
Kurt
A je v pořádku (utažené, nezničené) vidlice, hlavové složení a představec?
kurare 15.06.2014 21:25
kurare
Zdravím, viděl bych to na GO kola, takže vše rozdělat vyčistit a prohlédnout a začít nahrazovat nový…
trtr 16.06.2014 10:59
trtr
viděl bych to taky tak. jestlis to nikdy nedělal, tak pomalu a dělej si fotky, ať víš jak to bylo. s…
filuna 16.06.2014 21:22
filuna
mimochodem, výborný odrezovač je tohle www.modding.cz ("odrezovač za kačku" trošku níže na stránce)…
filuna 16.06.2014 21:24
filuna
Zdravím, dobré tipy. Já používám WDčko a houbičku na nádobí hrubší stranou-taky dobře čistí a konzer…
trtr 16.06.2014 22:11
trtr
Když je šlapka hezká, tak proč si nevrznout? :-D poslední
Henessy 16.06.2014 22:29
Henessy

Šlapky dáš dolů z klik úzkým klíčem č. 15. Pozor, jedna má levý závit, myslím levá. Na matku, která je na hřídeli šlapky, je nejlepší trubkový klíč - má jen 1 mm silnou stěnu. Pokud nemáš, zkus najít tenkostěnnou trubku a "naklepat" ji na matku.
Osobně si ale myslím že problém je ve středu. Máš asi povolené, nebo vychozené ložisko. Potřebuješ stahovák a speciální klíč. Bez si to neumím představit.

Zdravím, viděl bych to na GO kola, takže vše rozdělat vyčistit a prohlédnout a začít nahrazovat novým či zánovním. Brzdové díly zvláště lanka a špalíky bych dal jedině nové. Je třeba zkontrolovat rám na praskliny atd. Pokud budete povolovat pedály, tak na přesmykači dejte největší převod. Budete tak chráněn před zuby talíře při povolování pedálů!!! Další typy zde: domaci-servis-kol

viděl bych to taky tak. jestlis to nikdy nedělal, tak pomalu a dělej si fotky, ať víš jak to bylo. složitý na tom není nic. vyčistit, ložiska promazat, dát novou vazelínu, správně dotáhnou. Jo a kdyby ti ty šlapky tak jako cvakaly, tak s tím jsem se kdysi trápil jak blbec, furt je nějak promazával, dokonce rozebral a pořád to dělalo. Problém byl v závitu šlapky, byla tam někde nějaká vůle. stačilo ten závit namazat vazelínou, zašroubovat a bylo po cvakání. jé, jak mě se ulevilo.

Zdravím, dobré tipy. Já používám WDčko a houbičku na nádobí hrubší stranou-taky dobře čistí a konzervuje-je to ale dražší způsob.

K tomu kolu, fakt není se třeba ničeho bát, stejně se na kole neznámého stavu jezdit nedá, nebo dá, ale je to nebezpěčné nejen pro Vás.

Na internetu ase dá sehnat spousta návodů a fotek jak na to. Tak jak píše kolega vše bych vyfotil a postupně demontoval a dal do krabiček s popisy. Potom bych jednotlivé části generálkoval. Pokud je rám dobrý a nepoškozený, možná by se dalo nechat jej očistit od starého laku a nově nalakovat. Nemáte foto kola? Pak by se dalo říci, zda to má cenu a hlavně na co se zaměřit.

Co se týče středu, tak tam bude potřeba stahovák, ten můžete koupit a nebo si jej můžete od někoho půjčit. Jak říkám, s fotkou se dá posoudit více.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru