Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem konstrukce trámové podlahy-stropu

Dobrý den,
nejdříve bych rád poděkoval všem, kteří zde na fóru nejen rádi, ale i odborně poradí.
Pročítal jsem celé fórum a hledal přesný popis řešení trámových podlah/stropů a řešení se nabízí opravdu mnoho. Přesto bych vás chtěl požádat o připomínky k mému návrhu. Chci provést rekonstrukci půdy na dětský pokoj nad už obývanou kuchyní a obývákem.
Takže podlaha v patře: vyberu původní stelivo (cca10cm) z prostorů mezi trámy (ty jsou 200x200 zdravé, preventivně ošetřím lignofixem), do prostoru mezi trámy Orsil vlna 100mm (pouze pro případ, že v budoucnu nebude potřeba dětský pokoj pravidelně vytápět), na trámy 5mm pruhy mirelonu (kročejová izolace) a zaklopit podlahovkami (PD) tloušťky 27mm.
A teď trámový strop v podkroví (nad ním nevytápěná půda): zde jsou zdravé trámy 160x120 ale jsou daleko od sebe cca 1,3m a nízko od podlahy (2,16m) proto bych na tyto trámy dál napříč rošt z fošen 50x180mm mezi rošt tedy izolaci 18cm a mezi trámy další 5cm . Pak parotěsku a sádrokartony…ty ,ale budou vlastně jen mezi trámy.
Trámy budou pohledově ve stropu vidět cca 10cm. (získám tím mezi nimi pochozí výšku 2,30m). Ze shora to zaklopím OSB deskami 18mm, půda bude pochozí.
Omlouvám se za tak dlouhý popis, mé dotazy:
1. je skladba konstrukce stropu mezi půdou a podkrovím správná?
2. lze takto umísti odhalené trámy do sádrokartonu, bude nad nimi 18cm izolace? A co parotěska pouze mezi trámy nebo musí být i přes trám?
3. Je potřeba v podlaze podkroví řešit i zateplení nosných trámů v přechodu do zdi? Nově budou zaklopeny v podlaze. Obvodové zdivo 40cm plná cihla + 10cm polystyrén.
Předem děkuji za vaše připomínky.

Předmět Autor Datum
Zdravím. Dělám půdní vestavbu také s pohledovými trámy a mě tam projektant nakreslil 240mm izolace,…
tomassyr 02.07.2011 23:09
tomassyr
Zdravím, díky za váš popis. Ještě přemýšlím, že změním tloušťku izolace na 24cm. P.S. konzultoval js… poslední
Tomáš Černý 04.07.2011 13:45
Tomáš Černý

Zdravím.
Dělám půdní vestavbu také s pohledovými trámy a mě tam projektant nakreslil 240mm izolace, prkenný záklop, parotěsku a sádrokarton. Také z důvodu ,že trámy jsou nízko přesně skoro na milimetr tak jako u Vás a krokve mám 1250mm od sebe. Parotěska je přes trámy.Musel jsem to dělat tak,že jsem na pohledové trámy natloukl latě abych dostal sádrokarton co nejvýše na latě jsem natáhl parotěsku,potom jsem udělal nad parotěsnou folií rošt z latí místo záklopu a na rošt jsem dal 240mm izolace.Zespodu pod parotěsnou folií jsem kolmo na latě našrouboval prkna na která přišel sádrokarton. Ke třetímu bodu Vám nic neřeknu protože to nevím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru